Member login

Username
Password

» Lost your Password?FOOD+WINACTIE: Maak kennis met DeliBugs

Wat zou je doen als je op een verjaardag zit en er staat een kommetje met insecten op tafel? Of je bent gezellig bij vrienden aan het borrelen en op de plank met kaasjes staat ook een schaaltje buffalo worms? Ik weet zeker dat je er van schrikt en denkt โ€œhe getver, wie zet dat nou op tafel?!โ€ Deze reactie is enorm ongegrond, want allereerst zijn insecten om te eten heel erg lekker en ook nog eens heel erg gezond! Ik vertel je er graag alles over, dus lees snel verderโ€ฆ.

Het is toch nog steeds een beetje vreemd en niet heel erg ingeburgerd om Insecten te eten, maar je ziet het wel steeds meer. We letten meer en meer op onze gezondheid en het milieu en mensen die zich daar bewust van zijn, zullen ook de voordelen herkennen en zien van het eten van deze kleine beestjes. Insecten bevatten ontzettend veel eiwitten. Een krekel bevat per 100 gram bijvoorbeeld 63 gram eiwitten waar dit bij kip maar 25 gram is. Wat een verschil!

Maar niet alleen de eiwitten gaan sky high bij de insecten. Er zijn zoveel andere voordelen. Zo zit er in krekels bijvoorbeeld 2 x zoveel ijzer als in spinazie, bevat het evenveel vitamine B1, B2 en B12 als rund. Bevat het even veel omega 3 & 6 als vis en daarnaast is het ook nog eens fantastisch voor het milieu. Ze hebben namelijk minder water en ruimte nodig, minder voer en insecten produceren ook nog eens 99% minder broeikasgassen dan koeien. Ik denk echt dat het eten van insecten of het eten van producten waar insecten in verwerkt zijn de toekomst hebben.

In een maatschappij waar we allemaal meer op onze gezondheid letten, met onze leefomgeving en milieu bezig zijn mogen de insecten niet meer ontbreken. Juist daarom vind ik het zo tof hoe DeliBugs hierop inspeelt.

Ik mocht een aantal hele lekkere producten uitproberen:

 • De Smokey BBQ krekels zijn heel licht en zodra ik ze in mijn mond stop ook heel luchtig, maar wel crunchy. Ondanks dat het bijna lijkt of ze hol zijn van binnen, hebben ze toch een goede bite. De smokey bbq smaak die aan de krekeltjes zijn is echt top. Hierdoor lijkt het echt net alsof je chips aan het eten bent!! Dit is zeker een snack die ik erbij kan pakken als ik een serie of film aan het kijken ben.
 • Bij het eten van de Buffalo worms had ik bijna het gevoel alsof ik vlees aan het eten was. Ook deze insecten zijn heel licht en lijken leeg, want zodra je erop kauwt zijn ze zo verdwenen. Maar de smaak ik goed aanwezig, net zoals je dat bij een balletje gehakt kunt hebben. En daar lijkt de smaak naar mijn idee ook echt op. Ze hebben iets minder bite dan de krekels, dat vind ik wel jammer, maar qua smaak ook helemaal top. Ik zou de buffalo worms denk ik mengen door een lekkere salade of door een pasta gerecht.
 • Wat de meeste mensen ondertussen wel weten is dat ik in de ochtend dol ben op mijn granola of mijn havermout. En de Honey Buffalo Worms Granola zal dan de komende tijd ook voorin mijn voorraadkastje staan! Yes, wat is deze smaak lekker. Je ziet de buffalo worms zitten in de granola, maar ik proef ze totaal niet terug. Ik proef honing en goji bessen. En de crunch in deze granola is zo lekker! Echt een ontzettende aanrader!
 • Het laatste product wat ik mag proberen is de pindakaas. Dit is een 100% pindakaas (pinda en kokosolie 97.5 %) met 2 % gevriesdroogde meelwormen poeder en 0.5 % gevriesdroogde buffalo worms. De pindakaas is mega smeuig. En dat is het allerlekkerst aan de pindakaas. Ook bij dit product proef je de insecten niet terug, ook al zie je ze wel zitten ๐Ÿ˜‰ Maar dit is niet het enige, want de pindakaas bevat per 100 gram maar liefst 30 gram eiwitten, niet normaal zoveel en wie houd er nu niet van pindakaas? Zo krijg je je dagelijkse eiwitinname met gemak binnen ๐Ÿ™‚

Maar DeliBugs heeft zoveel meer heerlijke producten. Wat dacht je van chocoladerepen met insecten of lolliโ€™s, maar ook sportvoeding en nog veel meer heerlijke producten.

WINACTIE

Weet je het gaafste is van dit allesโ€ฆ..Wij mogen 1 iemand kennis laten maken met de producten van DeliBugs! We mogen een giftset weggeven met daarin granola, een chocoladereep, een lolli, buffalo garlic & herbs en sprinkhaan paprika.

Wat moet je daarvoor doen?

 • Laat in de comments weten waarom jij dit zou moeten winnen en met wie jij deze producten wilt gaan proberen;
 • Deel dit bericht op social media.

Wij maken de gelukkige winnaar bekend op 6 april a.s. via Facebook!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 15

 • reply

  Mirjam

  29 maart 2018

  Wat een super gaaf pakket! Die willen wij heel graag winnen. Als we in de supermarkt iets nieuws tegenkomen met insecten proberen we dit ook altijd uit. Sprinkhanen, we zijn er dol op! Het lijkt me geweldig om deze ook eens op een andere manier verwerkt te proeven.

 • reply

  Dineke Wiersema

  29 maart 2018

  Ik ben erg benieuwd en wil het graag proberen en ook anderen laten proeven.

 • reply

  Sabine ypenga

  30 maart 2018

  Ik zou dit geweldige pakket graag winnen!

 • reply

  Marian B

  30 maart 2018

  Insecten, ik zeg heerlijk ๐Ÿ˜‰

 • reply

  Karin Van de Merwe

  30 maart 2018

  O ja, hier ben ik wel voor in hoor! ๐Ÿ˜€
  Ik zal het wel zelf moeten opeten want ik denk niet dat mijn man dit wil proberen. Iets met wat de boer niet kent…

 • reply

  Tamara

  30 maart 2018

  Heerlijk, ik hou niet van dat gemier over insecten eten, gewoon smullen :-)!

 • reply

  Marijke Langenegger

  31 maart 2018

  Ik ben net een beetje begonnen aan insecten, vind het allemaal nog spannend, maar te doen en gezond. Maar ik wil het volhouden en niet teruggrijpen op oude gewoontes, delen doe ik met vrienden, collegaโ€™s en deelnemers uit mijn lessenโ˜บ๏ธ๐Ÿ’ž๐ŸŽˆ๐ŸŽ

 • reply

  Anita H.

  2 april 2018

  Je moet af en toe eens wat nieuws proberen…. Nu heb ik al wel eens een insectenburger gegeten in een restaurant. Smaakte prima. Ik ding graag mee naar dit pakket. Vriendin Rita mag wel komen proeven, mocht ze het aandurven.

 • reply

  Paula

  2 april 2018

  Euhm… Ik weet niet zeker of ik dit wel winnen… Want als ik win, vind ik ook dat ik het moet gaan proberen en ik weet niet of ik daar al klaar voor ben, dus ik laat het lot het maar voor mij besluiten. Of in dit geval Isabelle ๐Ÿ™‚

 • reply

  lottie

  3 april 2018

  Wat grappig, ben erg benieuwd naar de smaken!

 • reply

  Janine

  3 april 2018

  Ik zou dit dolgraag winnen omdat ik weet dat mijn vriend dit heeeeel graag zou willen proberen! En ik doe graag mee, want ik ben ook erg benieuwd naar de smaak. Super leuk om samen te doen. Ik ga duimen ๐Ÿ™‚

 • reply

  Marja

  3 april 2018

  Ik wil dit graag met mijn gezin proberen, ik denk ze verrast zullen zijn

 • reply

  Willy

  3 april 2018

  Ik wil dit graag delen met mijn dochter Daniek die sinds kort vegetarisch is. Wij zijn beide helemaal op de boilogische tour, althans voor zover dat mogelijk is.

 • reply

  Marina

  4 april 2018

  mmmm ben hier wel nieuwsgierig naar! Ga ik mijn vriend ook eens introduceren in gezond eten haha

 • reply

  Elvira Lindner

  5 april 2018

  Oeh leuk, nog nooit geprobeerd, maar dit lijkt me wel wat ๐Ÿ™‚ Voor het wekelijkse vrienden avondje.

Post a Comment

Translate ยป
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .