Member login

Username
Password

» Lost your Password?From Fit to Fat to Fit #1

Ik houd van het leven, van sporten, gezond eten en alles doen wat je leuk vind, oké bijna alles! Waarom ik dan toch veranderd ben van een slanke dame tot een voller exemplaar is een lang verhaal. Dit verhaal deel ik graag met jullie en de weg naar een (nog) gezonder lichaam ook. Dit terwijl ik dit super spannend vind en het eigenlijk “out of my comfortzone” is. Maar ik moet eraan geloven, na jarenlang rond te hebben gezwommen in dezelfde patronen ben ik er deze keer van overtuigd dat het mij wel gaat lukken. Met hulp dat wel, maar wat extra motivatie is voor iedereen fijn, toch? Benieuwd? Lees gauw verder!

Eigenlijk had ik alles mee: ik was spontaan, gezellig, zag er goed uit en hield van sporten, veel sporten. Het begon allemaal toen het uitging met mijn eerste liefde. Natuurlijk dacht ik dat dit voor altijd zou zijn en ik was er dan ook helemaal kapot van. Zo kapot dat ik dagenlang gehuild hebt en de eerste week na de break-up niets hoefde te eten. Die week erna haalde ik dit weer ruimschoots in en kocht ik alles wat ik lekker vond in de supermarkt en at ik alles op. Dat was het begin van de eetstoornis “boulimia”, want eetbuien werden mijn beste vriend.

Hierna volgden naast de boulimia nog 2 verschrikkelijke relaties. Ik cijferde mezelf constant weg en dacht dat ik hun gedrag kon veranderen. Ik veranderde van een spontane sportieve meid in een meid die zichzelf wegcijferde, onzeker was en over zich heen liet lopen. Ik kon mijn emoties niet meer kwijt en ben in die periode door heel veel mensen gekwetst en wist niet goed hoe ik hiermee om moest gaan.

De eetbuien werden heftiger en ik heb toen een halfjaar lang in een kliniek voor eetstoornissen gezeten. Ondanks dat ik wel thuis sliep, was het een behoorlijk gevecht. Een gevecht met haat en liefde voor eten die ik nu nog steeds heb, echter natuurlijk in mindere mate.

Door de eetbuien kwam ik veel aan. Ik at bijvoorbeeld heel dag bijna niets en in de avond had ik vaak eetbuien op mijn kamer. Ik zag er steeds slechter uit maar door goede hulp ben ik er die periode weer bovenop gekomen. Na een stressvolle periode van samenwonen tijdens een onmogelijke relatie, kwam ik uitgeblust weer thuiswonen bij mijn ouders. Dit was op dat moment wat ik nodig had. Ik keek geen tv en las heel veel zelfhulpboeken, genoot van de natuur en deed leuke dingen met vriendinnen. Totdat het moment kwam dat ik dacht dat ik wel weer klaar was voor een nieuwe relatie.

Ik had contact met een leuke man en we belden soms wel meerdere uren per dag, totdat het daadwerkelijk tot een afspraakje kwam. Hij luisterde goed, vond mij mooi en wachtte geduldig totdat ik de stap durfde te maken tot een echte relatie (na een aantal mislukte en vervelende relaties). Daarna ging alles in een stroomversnelling en woonden we binnen een jaar samen, gingen verhuizen naar een groter huis en waren we zelfs getrouwd na een paar jaar samen.

Helaas waren kinderen niet vanzelfsprekend (door PCOS) en moest ik aan de hormonen. Dit was een ware hel en naast de kilo’s die ik aankwam nam ik zelfs mijn slechte huid voor lief. Ik voelde me een opgeblazen kikker en hoopte dat het snel raak was, want dit was zeker geen pretje. Na bijna 2 jaar was het zover, ik was zwanger en maar liefst van een tweeling! Tijdens de zwangerschap voelde ik me veel beter dan tijdens de hormonen ervoor. Het werd pas zwaar na 20 weken, maar dat is met een tweeling geen uitzondering.

De kinderen wilden met 25 weken zwangerschap al komen, maar met medicijnen en rust kon ik het uithouden tot 35 weken. De bevalling was een ware hel, maar dat zal ik voor dit verhaal achterwege laten. Helaas ontwikkelde ik na de bevalling een postnatale depressie en kreeg ik psychologische hulp en anti-depressiva. Hierdoor had ik geen emoties meer en kwam ik alleen maar meer aan in gewicht.

Zonder dat ik het eigenlijk door had, was ik veranderd in een jonge vrouw met overgewicht en ondanks dat ik met gemak 5 km kan hardlopen, aan zware krachttraining doe en gezond eet lukte het maar niet om het gevecht met de kilo’s te winnen.

In mijn volgende blogs neem ik je mee naar mijn nieuwe “ik”. Ik neem je mee naar de afspraken bij mijn coach, sportsessies en baaldagen. Naast dat ik graag verlost word van de kilo’s, vind ik het ook belangrijk om je een kijkje te geven in mijn gedachten, gevoelens en emoties.

Laat hieronder gerust een berichtje achter, dat vind ik superleuk! Ik zie je graag weer bij mijn volgende blog!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 17

 • reply
  3 mei 2017

  Je bent een topper! Je mag – hoe wat waar dan ook – heel trots zijn op jezelf, Melinda. :). Kusjes!

 • reply

  Mar//

  3 mei 2017

  Waauw, wat een verdrietige, maar toch inspirerende vrouw! Ook ik vind je een enorme topper!

 • reply

  Suzan

  3 mei 2017

  Wat een fantastisch, stoer en dapper verhaal! You go girl! Liefs van mij!

 • reply

  Karla Vroege

  4 mei 2017

  Ik kan niet anders dan aansluiten bij alle tekst die er al staat. Je bent een doorzetter en heb lef dat je dit deelt. Liefs

 • reply

  Margriet

  4 mei 2017

  Ik vins het zo stoer dat je gewoon nooit opgeeft! Je mag trots zijn op jezelf en ik hoop dat het dit keer echt oplevert wat je wilt

 • reply
  5 mei 2017

  Ingrijpend verhaal, eerlijk en herkenbaar voor meerdere vrouwen! Bedankt voor het delen, ik kijk uit naar je volgende blog! Xx

 • reply
  5 mei 2017

  Zo herkenbaar inderdaad! wat dapper om dit te delen. Heel veel succes en blijf vooral in jezelf geloven. Liefs <3

 • reply

  Christel

  5 mei 2017

  Bedankt voor je openheid. Ik kijk uit naar je volgende blog, delen van je verhaal zijn zo herkenbaar. Ook ik heb hulp om van mijn overtollige kilo’s af te komen ondanks dat ik zelf gediplomeerd voedingsdeskundige ben en het dus wel zelf zou moeten kunnen. Het was best moeilijk om die stap te zetten maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Respect voor jou!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .