` Gezond aankomen? Zo doe ik dag! | Boost Your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?gezond aankomen

Gezond aankomen? Zo doe ik dat!

Als ik tegen iemand zeg dat ik een paar kilo wil aankomen, en dat dat best moeilijk is, kijken mensen me vaak met grote ogen aan. Hoezo moeilijk? Eet gewoon lekker veel chocolade, gevulde koeken en snacks! Aankomen klinkt misschien wel heel makkelijk, maar als je dit op een gezonde manier wilt doen is het toch best lastig. Hoe ik het toch voor elkaar krijg om op een gezonde manier een paar kilo aan te komen? Dit zijn mijn tips!

5 tips: gezond aankomen in gewicht

 1. Eet regelmatig

  Eet niet te grote hoeveelheden in een keer, maar eet meerdere keren per dag wat kleinere maaltijden. Je kunt bijvoorbeeld naast de drie hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch en diner), drie snack momenten aan je dag toevoegen. Op deze manier voorkom je dat je ontzettend vol zit, en zo zorg je ervoor dat je lichaam de hele dag van energie voorzien wordt.
  gezond aankomen tips

 2. Gezonde snacks

  Als gezonde snack voor tussendoor zijn eiwitrepen, een bak kwark met fruit en noten of een paar crackers met pindakaas ideaal. Het is niet alleen super lekker, dat vind ik tenminste :-), deze snacks ook vol met goede voedingsstoffen.

 3. Smoothies

  Smoothies zijn ook een makkelijke manier om wat extra calorieën binnen te krijgen. Zelf maak ik er regelmatig eentje, ik ben echt een smoothie lover. Je kunt er eigenlijk alles in doen wat je lekker vindt, mijn favoriet is toch wel de combinatie van kwark, banaan, frambozen, havermout en een handvol spinazie.

 4. Blijf bewegen, maar overdrijf het niet

  Het klinkt misschien niet heel logisch, maar blijf wel in beweging. Dit omdat bewegen sowieso goed voor je gezondheid is, het bevordert je spijsvertering en je krijgt er meer trek van. Zelf ga ik regelmatig een stuk wandelen met mijn hond, een paar keer per week doe ik aan krachttraining en ik neem vaker de fiets dan de auto (als het tenminste niet regent). Alles draait om de balans van je inname en de hoeveelheid die je verbrandt. Zolang je meer eet dan je verbruikt, gaat je gewicht langzaam omhoog.

 5. Bijvoeding

  Doe je ontzettend je best, maar lukt het je niet om aan te komen? Overweeg dan om (tijdelijk) medische drinkvoeding te gebruiken, als aanvulling op je voeding. Als je dit wilt kun je het beste even contact opnemen met je huisarts of vraag een diëtiste om hulp. Zelf heb ik een paar maanden een flesje Nutridrink per dag extra genomen. Lekker vond ik het niet, maar het heeft me wel een paar kilo opgeleverd.

gezond aankomen tips

Strijd in mijn hoofd

Nu schut ik deze tips zo uit mijn mouw, maar eerlijk gezegd paste ik ze een jaar geleden niet zo makkelijk toe. Herstellen van anorexia, waar ik jarenlang mee geworsteld heb, is alles behalve makkelijk. Dat negatieve stemmetje in mijn hoofd wilde het liefst herstellen zonder een gram aan te komen. Tja, om te herstellen van een eetstoornis is dat toch echt geen optie.

Om te herstellen, moet je toch echt de strijd met die irritante stem in je hoofd aangaan. Die rare gedachtes over eten zijn alleen maar gedachtes en niet meer dan dat. Elke hap die ik van iets wat volgens mijn eetstoornis op de ‘not to eat’-lijst stond nam, at ik in het begin met knikkende knieën, inclusief buikpijn en een halve paniekaanval. Toch deed ik het. En weet je? De wereld verging niet, het went echt en beetje bij beetje voelde ik me fitter, sterker en zelfverzekerder worden. Stap voor stap (of beter gezegd hap voor hap), herstelde ik van de anorexia.

Als je vragen hebt over mijn herstel, het op een gezonde manier aankomen, of whatever voor vragen je voor me hebt; just aks!

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .