Member login

Username
Password

» Lost your Password?Goede voornemens met Jimini’s

Goede voornemens, we hebben ze allemaal. Het is grappig om te zien dat de meeste mensen vol goede moed de eerste week van januari beginnen om de voornemens in week twee vervolgens overboord te gooien. Juist om die reden ben ik van mening dat het het handigst is goede voornemens op 1 december te beginnen i.p.v. 1 januari, en om doelen te kiezen die daadwerkelijk haalbaar zijn zodat je jezelf niet zo snel kunt teleurstellen. Want zodra dat laatste gebeurt is opgeven snel gedaan. Ik heb voor mezelf 5 goede voornemens op een rijtje gezet, en deel deze graag met jullie.

Vaker nee zeggen en iets doen wat goed voelt.
Meer en vaker kiezen voor mezelf. Ik merk aan mezelf dat ik snel en makkelijk instem in iets, ook al denk ik “mwah… moet ik dat nou wel doen”. Ik heb voor mezelf beslist dat als ik dat gevoel heb mijn antwoord altijd nee gaat zijn. Natuurlijk zal het misschien nog een paar keer fout gaan, maar als het van de 10 x , 5 x wel goed gaat ben ik al een eind op weg.

Meer water drinken in de donkere maanden.
Ik merk dat als het koud is buiten en het is lang donker ik gewoon vergeet te drinken. Ik heb voornamelijk veel trek. Soms kom ik er in de avond achter dat ik alleen een kop koffie en een kop thee op heb. Maar dat is bij lange na niet genoeg. Dus in de ochtend wil ik weer mijn bidon van 1 liter vullen zodat ik in ieder geval aan het einde van de dag weet wat ik heb gedronken en dat dat ook voldoende is.

Mijn eiwitinname mag wel wat omhoog.
Met mijn gastric bypass is een tekort krijgen van iets al snel gebeurt. Ik wil mijn eiwitten omhoog krijgen door de juiste voeding te eten en de producten van Jimini’s kunnen mij daarbij helpen. Jimini’s verkoopt producten met daarin insecten verwerkt. Producten zoals protein bars, granola’s en pasta. Maar ze verkopen ook hele snack insecten zoals de buffalo worms die ik eerder al eens heb mogen testen. Natuurlijk is het in het begin spannend om iets te eten met insecten erin, het is tenslotte niet iets wat wij van huis uit hebben meegekregen. Het zal een geruststelling zijn als ik zeg dat insecten echt heel erg lekker zijn. In de producten waar de insecten in zijn verwerkt proef je helemaal niets terug van de kleine beestjes. Bij de herkenbare insecten is het denk ik vooral het idee dat je weet wat je eet, wat eng kan zijn. Maar durf je die stap te zetten dan zal je net zoals ik durven zeggen dat ook die erg lekker zijn, en je zeker van ze kan blijven snacken.

Insecten bevatten ontzettend veel eiwitten. Een krekel bevat per 100 gram bijvoorbeeld 63 gr eiwitten waar dit bij kip maar 25 gr is. Wat een verschil! Maar niet alleen de eiwitten gaan sky high bij de insecten. Er zijn zoveel andere voordelen. Zo zit er in krekels bijvoorbeeld 2 x zoveel ijzer als in spinazie, bevat het even veel vitamine B1, B2 en B12 als rund. Bevat het even veel omega 3 & 6 als vis en daarnaast is het ook nog eens fantastisch voor het milieu. Ze hebben namelijk minder water en ruimte nodig, minder voer en insecten produceren ook nog eens 99% minder broeikasgassen dan koeien. Ik denk echt dat het eten van insecten of het eten van producten waar insecten in verwerkt zijn de toekomst hebben. In een maatschappij waar we allemaal meer op onze gezondheid letten, met onze leefomgeving en milieu bezig zijn mogen de insecten niet meer ontbreken. Juist daarom vind ik het zo tof hoe Jimini’s hierop inspeelt. Misschien zeggen jullie binnenkort ook wel “bedenk goed wat je met je laatste krekeltje doet” of “met jou wil ik wel een krekeltje eten”

Graag zou ik in het nieuwe jaar meer tijd willen doorbrengen met vrienden en vriendinnen.
Ik merk aan mezelf dat ik mensen snel en makkelijk “verwaarloos” omdat ik zo graag thuis ben. En dat doe ik niet bewust. Want al mijn vriendin zitten zo in mijn hart, en ik ben ontzettend dol op ze. Maar ik weet dat ik sommige van mijn vrienden echt te weinig zie en dat ik daarin het grootste “probleem”. Nu was afgelopen jaar gewoon niet het makkelijkste jaar voor mij, maar dat mag geen reden zijn om mezelf te verstoppen en binnen te blijven zitten.

Mijn motto “geluk is een keuze” draag ik al bijna 15 jaar bij me.
Het gevoel van mijn motto was ik een beetje verloren in 2017 maar ik merk langzaamaan dat de groove weer begint terug te komen. 2018 Moet dan ook een jaar worden waarin ik weer wat meer naar dit motto ga leven. Geluk zit in jezelf, in alles wat je doet, in alles wat je meemaakt, in alles waar je naartoe leeft en in iedereen die je om je heen heeft. Life can knock you down…maar zelfs daaruit valt geluk te halen. Het leven is mooi, als je je ogen er maar voor durft te openen.

Dit zijn  mijn goede voornemens voor komend jaar. Ik heb er zin in. Ik kijk vol goede moed vooruit met doelen die haalbaar zijn, en uiteraard kom ik bij jullie terug aan het einde van 2018 om jullie te vertellen wat er van mijn voornemens terecht is gekomen.

Ben je ook zo nieuwsgierig geworden naar de producten van Jimini’s?

Wij mogen een pakket weggeven met daarin 1 zak granola, 1 pak pasta en 4 protein bars.

Laat hieronder in de reacties weten wat jouw goede voornemen is, en waarom jij het pakketje zou moeten winnen.

Wij maken de gelukkige winnaar bekend op maandag 15 januari a.s. via Facebook!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 2

 • reply

  Eline

  9 januari 2018

  Hey hey! Mijn goede voornemen is om (eindelijk) wat kilo’s te verliezen. Ga ik proberen doen aan de hand van een grotendeels plantaardig dieet 😀 deze repen, pasta en granola lijken me super om meer variëteit in mijn dagmenu’s te brengen. Ik ben echt ontzettend benieuwd!

  Groetjes!

 • reply

  Karin

  9 januari 2018

  Deze actie past mooi, want ik wil graag duidelijk minderen met vlees en dat vind ik nog best lastig. 🙂 Bovendien ben ik nieuwsgierig naar insecten in je eten, ik heb op het Better Health event ook een paar geproefd.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .