` HEALTH: 10 tips om gezond de feestdagen door te komen - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

HEALTH: 10 tips om gezond de feestdagen door te komen

We kennen het allemaal wel, een uitgebreid kerstdiner, veel gezelligheid en familie en vrienden om je heen. Maar ook veel eten, lekker en minder gezond eten. Het hoort er een klein beetje bij, maar doe dit wel met mate en beperk het handig met onderstaande tips!

Eet kleine porties

Het is belangrijk dat je kleine porties eet, zo merk je ook of je vol zit of niet en kun je toch overal van genieten met mate.

Blijf veel water drinken

Water drinken is altijd belangrijk, maar om je stofwisseling goed op pijl te houden is het belangrijk dat je dat tijdens de feestdagen ook doet. Tijdens de feestdagen eet je wat meer ongezond en zorgt het water ervoor dat je je vochtbalans goed op pijl houd en je trek niet verward met dorst.

Sla geen maaltijden over

Het is belangrijk om geen maaltijden over te slaan, zo voorkom je dat je daarna te veel eet of dat je stofwisseling minder goed werkt en je nog meer aankomt als je minder eet (omdat je lichaam dan een extra voorraad opbouwt)

Eet veel groente bij het eten

Als je naast ongezond eten toch groente blijft eten, blijf je langer verzadigd en heb je dus minder trek en ben je minder geneigd om meer te nemen terwijl je al vol zat.

Blijf bewegen

Het is belangrijk om tijdens de feestdagen wel te blijven bewegen. Ga lekker in de middag voor het kerstdiner naar buiten voor een wandeling of ga in de ochtend na een uitgebreid ontbijt toch even hardlopen of yoga doen. Probeer de balans te vinden en geniet!

Honger?

Ga even bij jezelf na of je echt trek hebt of dat het meer om vullen gaat. Met de feestdagen komen er meer emoties en stress voorbij en kun je voordat je het weet veel eten zonder erbij na te denken. Neem daarom rustig de tijd en verward trek niet met dorst of emoties die je dan even niet kunt uiten.

Geniet van de gezelligheid en het samenzijn met familie en vrienden

Geniet tijdens deze feestdagen heerlijk met vrienden en familie van het heerlijke eten, maar vooral van elkaars gezelschap en leuke verhalen, kerstmuziek en de sfeer. Het moet geen vreetfestijn worden, waarbij je niet met elkaar praat en daarna weer zo gauw mogelijk weer naar huis gaat. Mocht het je te veel stress geven, ga dan bij jezelf na of je niet met de verkeerde mensen Kerst viert, want ontspanning is in deze periode juist heel fijn!

Drink matig alcohol

We weten allemaal dat te veel alcohol niet goed voor je is en natuurlijk drink je wat meer tijdens de feestdagen. Maar houd in gedachten dat je van drank ook heel veel aan kunt komen en tevens de volgende dag met een kater op het familiediner niet zo geweldig is. Houd het gezellig en geniet (met mate!).

FIJNE FEESTDAGEN!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment