` HEALTH: 3 Handige tips om een voedselvergiftiging te voorkomen - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: 3 Handige tips om een voedselvergiftiging te voorkomen

Het is één van mijn ergste nachtmerries, het hebben van een voedselvergiftiging. Ik maak mijn keuken dan ook grondig schoon en let op kruisbesmettingen en was mijn handen soms wel 10x per dag. Ja, ik doe veel om het te voorkomen, ook omdat ik weet dat ik niet zulke sterke darmen hebt en ik voel het dan ook meteen als iets niet goed in mijn maag beland en er liever uit wilt. Door de warme temperaturen en de slechte hygiene in eetgelegenheden, maar ook bij sommige thuis is het belangrijk om te letten op bepaalde dingen. Wij lichten de 3 belangrijkste tips uit om een voedselvergifiting te voorkomen uit, lees je mee?

Handen wassen helpt

Om voedselvergiftiging te voorkomen moet je regelmatig goed je handen wassen. Na toiletbezoek ( ja ook na het plassen), maar ook al ga je eten bereiden of na het bereiden van eten. Zelfs als je van vlees naar groenten gaat of andersom is dit heel belangrijk. Was ze goed met een zeep naar keuze en zeep ze eerst in en houd ze daarna onder de kraan. Ook belangrijk is een handdoek of papier om je handen tevens goed te drogen.

Let op bij kruisbesmetting!

Dit gebeurt er als je dezelfde snijplank gebruikt voor rauwe kip en bijvoorbeeld tomaten. De bacteriën uit de kip kunnen dan naar de tomaten verhuizen, en dat zorgt voor infectiegevaar. Let daarom altijd op en werk extreem hygiënisch met rauwe vis/vlees.

Eten meenemen of onderweg eten

Als je eten meeneemt, zorg dan dat de maaltijd al bereid is en dat het binnen 2 uur gekoeld staat. Het is dus niet handig om lekker lasagne mee te nemen en 3 uur uit de koeling te houden en dan te gaan eten. Zorg ook dat als je eten onderweg eet dat het niet te warm wordt, dus picknicken in het park is prima als je salades snel op eet en alles niet te warm laat worden. Neem om dit te voorkomen altijd een koelbox mee, dit hebben ze tegenwoordig in allerlei formaten.

Andere handige tips zijn dat je je koelkast op 4 graden moet houden als je verzekerd wilt zijn dat je in de zomer geen voedselvergiftiging oploopt. Daarnaast is het belangrijk om op de houdbaarheid te letten in de supermarkt en dan vooral van de vers producten.

Ziek geworden?

Heb je last van aanhoudende diarree of spuug je ineens veel dan is er kans op een infectie door voedselvergiftiging. Ondanks dat je er heel erg beroerd van kunt zijn, moeten ze na een paar dagen wel over zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het belangrijk om langs de huisarts te gaan. Blijf wel voldoende drinken (desnoods met ORS – water met suiker en zout) om voldoende vocht binnen te houden. Voor mensen met een lagere weerstand, zoals zwangere vrouwen, kleine kinderen of ouderen is sneller actie vereist en direct contact met de huisarts het beste.

Heb jij weleens voedselvergiftiging gehad? Laat het hieronder weten en misschien heb je nog handige aanvullende tips!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment