Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: 3 Nadelen van Magnesium tekort

Wat weten jullie over magnesium? Ik moet eerlijk bekennen dat er aan mijn kennis nogal wat schortte. Wisten jullie bijvoorbeeld dat magnesium goed is voor wel 300 processen in je lichaam? Het is alleen niet zo dat magnesium zelf wordt aangemaakt door je lichaam, nee, dit haal je enkel en alleen uit je voeding. Een magnesium tekort ontstaat al snel door bijvoorbeeld eenzijdig eten. Er zitten best wat nadelen aan een magnesium tekort. Graag zet ik er 5 voor je op een rij. Lees je mee?

Allereerst is het wellicht handig om te weten waar magnesium goed voor is en wat het precies doet, voordat ik aan de nadelen ga beginnen. Magnesium is een mineraal en zij zorgen ervoor dat vitaminen hun werk kunnen doen in je lichaam. Net zoals zink en ijzer een mineraal is. Magnesium is dus heel erg belangrijk voor allerlei processen in je lichaam. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je spieren zich kunnen ontspannen, dat je een verhoogde weerstand krijgt tegen spanning en stress, het versterkt je concentratievermogen en je geheugen en zo kan ik nog wel even doorgaan met het opnoemen van allemaal gezondheidsvoordelen. Maar waaraan merk je nu precies aan je een magnesium tekort hebt?

Stress

Als je een magnesiumtekort hebt kan het zijn dat je gevoeliger wordt voor stress.  Stress zorgt er namelijk voor dat je lichaam meer magnesium gebruikt dan normaal waardoor je opgebouwde voorraadje eerder opraakt. Het tekort wordt groter en groter en dus zal je ook steeds meer last hebben van stress.

Spieren

Ken je dat gevoel van stijve spieren, of spierkrampen in bijvoorbeeld je benen? Dan kan het zijn dat je een tekort hebt aan magnesium. Magnesium zorgt namelijk voor ontspanning in de spieren. Je spieren hebben voldoende ontspanning nodig, en krijgen ze dat niet door een tekort dan zal je daar dus last van kunnen ondervinden.

Energie en weerstand

Hoe kan het zijn dat je energie afneemt bij een tekort aan magnesium? Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Doordat er er een tekort is, is er ook minder magnesium beschikbaar voor het vrijmaken van energie uit je eten. Hierdoor zul je dus een stuk minder energie hebben. En dan raak je in een neerwaartse spiraal. Geen energie is snelle moe, snel moe is minder zijn in leuke dingen doen. Dat zorgt weer voor dat je liever binnen blijft en rust neemt dan erop uit te gaan. En minder weerstand komt voort uit de stress. Als je teveel stress hebt dan leidt dat automatisch tot een verminderde weerstand waardoor je gevoeliger bent voor het krijgen van een virus of een bacterie.

Naast de bovengenoemde nadelen heeft een tekort aan magnesium ook nog invloed op je bloeddruk, botontkalking en bijvoorbeeld duizeligheid.

Maar wat nou ook als ook magnesiumgebrek klachten hebt? Kijk dan eens even goed naar je voeding? Groene bladgroente, avocado’s, rauwe cacao, alle soorten noten, bananen, broccoli, peulvruchten, volkoren granen en water!!! Ja ja, ook in water zit magnesium. Mocht je dit alles eten en denken “volgens mij heb ik nog niet voldoende”, dan raad ik aan om een supplement aan te schaffen. Vaak ga je na een klein weekje echt vooruitgang voelen, en dat is natuurlijk wat je wilt.

Heb jij weleens stil gestaan bij je klachten, dat dit wellicht kan voortkomen uit een tekort aan magnesium? En wat zijn jou tips voor het oplossen hiervan? Deel het met ons in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .