Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: 3 Tips bij urineverlies en waarom er nog steeds een taboe op heerst

De eerste keer kan ik mij nog goed herinneren, ik was heel ziek en hoestte de longen uit mijn lijf. Door het extreme hoesten kwam er ook wat urine vrij en daar zat ik natuurlijk niet op te wachten. Helaas komt het vaker bij vrouwen voor dan je denkt. Bij mij was het dan ook tijdelijk, maar vervelend was het wel. Vaak komt het voor bij vrouwen als ze veel hoesten, springen, niezen en soms is het zelfs blijvend en moet je bij lachen al uitkijken dat je niets verliest. Ik duik in de wereld van urineverlies en geef 5 handige tips om het te verminderen of het ongemak een stuk weg te halen. Lees je mee?

Ga naar een bekkenbodem specialist

Bekkenfysiotherapie leert en traint jou om het probleem zelf aan te pakken in de kern: je bekkenbodem.
Niet alleen maar krachttraining, maar ook aandacht voor uithoudingsvermogen, coördinatie, toiletgedrag en lifestyle-adviezen. Vaak moeten plassen en dan niet droog de wc halen is meestal het gevolg van maar gauw naar de wc gaan om urineverlies te voorkomen. Hierdoor wordt de blaas steeds kleiner en dus steeds sneller vol, dus moet je steeds vaker. En het probleem wordt niet opgelost. Kortom, laat eens goed naar je kijken, laat je adviseren en behandelen. Je kan niet alleen je bekkenbodem trainen maar ook je blaas her-opvoeden. De kwaliteit van leven zal enorm verbeteren!

Wasbaar incontinentie ondergoed

Volgens Liselotte van Volcare zijn bekkenbodemoefeningen een bewezen en effectieve manier om de controle over urineverlies terug te krijgen. Daarnaast bieden artsen en fysiotherapeuten verschillende adviezen. Ook bestaan er verschillende materialen om urine op te vangen zoals het traditionele incontinentiemateriaal, zoals een inlegkruisjes. Er bestaat tevens ook wasbaar modieus incontinentieondergoed, dit is vrijwel nog onbekend. Dit incontinentieondergoed onderscheidt zich doordat het modieus is, maar ook doordat het uitgewassen kan worden en daarmee milieubewuster is dat het wegwerpmateriaal. Het ondergoed bestaat uit een onzichtbaar 4-laags kruisje wat sterk absorbeert en niet doorlekt, maar wel droog aanvoelt. Comfortabel, modieus en milieubewust.

Hulpmiddelen 2.0

Grofweg zijn er 4 categorieën continentiehulpmiddelen te onderscheiden:

  1. Absorberende hulpmiddelen die urine en/of ontlasting opnemen en vasthouden.
  2. Afvoerende hulpmiddelen die helpen om urine en/of ontlasting af te voeren en op te vangen.
  3. Afsluitende hulpmiddelen die voorkomen dat iemand ongewild urine en/of ontlasting verliest.
  4. Aanvullende hulpmiddelen om het effect van continentiehulpmiddelen te versterken of ongewenste bijwerking te verminderen.

Alle hulpmiddelen zijn hier terug te vinden en kunnen je ondersteunen bij urineverlies en helpen om de kwaliteit van leven te verhogen.

Heb jij in mindere of meerdere mate ook last van urineverlies? Blijf er niet mee rond lopen, er is wat aan te doen. Neem contact op met je huisarts of een goede bekken(fysio)therapeut voor goed advies!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .