Wist je dat we voeten eigenlijk als iets vanzelfsprekend zien? Maar je loopt er dag in dag uit op en zeker met warme temperaturen kunnen er ongemakken ontstaan, waar we helemaal niet op zitten te wachten. Denk dan bijvoorbeeld aan meer eelt of ontstekingen, voetschimmel en zweetvoeten en geloof mij dat wil je gewoon niet hebben. Wij geven je handige tips en laten jouw (zomer)voetjes weer stralen!

Eerste hulp bij de pedicure

Ga voor een heerlijke behandeling naar de pedicure en laat je vertroetelen, ontdoen van te veel eelt, ontstekingen en andere ongemakken. Daarnaast een heerlijke scrub behandeling en korte massage en met als pluspunt een mooie gel nagellak op je tenen. Je gaat met liefde weer je slippers dragen. Onthoud dat als je het hele jaar door fijne voeten wilt hebben, je het niet bij één bezoekje moet houden.

Liever zelf

Er zijn tegenwoordig allerlei producten en hulpmiddelen te koop bij de drogist of de apotheek om zelf aan de slag te gaan. Een heerlijke bruistablet voor een voetenbadje is natuurlijk goddelijk, maar ook kun je je makkelijk ontdoen van ongemakken. Vraag om advies en blijf er niet te lang mee doorlopen.

Voetschimmel

Helaas komt het weleens voor dat je voetschimmel krijgt. Zo heb ik het weleens opgelopen bij een zwembad waar het niet zo hygiënisch was. Je kunt dit goed aanpakken met verschillende zalven of gels bij de drogist. Let op! Als het na 2 weken nog niet weg is, ga dan langs de huisarts want dan is het hardnekkig en dat vraagt om sterkere zalf of soms zelfs om een antibiotica kuur van binnenuit om de schimmels te doden.

Zweetvoeten

De één heeft er meer last van dan de ander, zweetvoeten! Om dit te voorkomen of ervoor te zorgen dat het minder wordt, kun je het beste regelmatig je voeten wassen (wel goed drogen) en er bestaan nu zelfs speciale deodoranten voor zweetvoeten. Laat je voeten zo veel mogelijk luchten, maar de beste tip komt nog =>> Neem een half kopje listerine (blauw) en een half kopje azijn en doe dit in een teiltje. Voeg een heel kopje warm water toen en meng het geheel. Daarna 15 min met je voeten onder het mengsel! Je komt niet alleen van je zweetvoeten af, ook al je dode huidcellen laten los. Met een stukje puimsteen kun je deze er heel goed af schuren… Resultaat: zachte, doorbloede, geurloze voeten! 

Heb jij ook veel ongemakken in de zomer met je voeten of wil je een tip delen? Laat het ons hieronder weten!
Deel deze post!