` HEALTH: 4 Tips om muggen op afstand te houden - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: 4 Tips om muggen op afstand te houden

Muggen, als ik ergens een hekel aan heb zijn het wel muggen. Nu heb ik redelijk het geluk dat ze mij niet echt lusten en mij dus vaak met rust laten. Maar als ze toeslaan is dat op de meest onmogelijke plekken. Op mijn wimperrand of in mijn oorschelp zijn de onschuldige plekken. Maar in de zomer draag ik niet zo veel in bed, en dan zijn plekken als onder de borsten of in je liezen wat prettig. Want in het openbaar krabben aan je borsten of in je kruis vanwege de jeuk is natuurlijk niet zo charmant. Hoe kan jij op een natuurlijke manier de muggen weg kunt houden uit je huis en van je huid vertel ik je in dit artikel met een aantal tips.

Eerste hulp tegen muggen met natuurlijke kruiden

Een heel simpel kruidig mengsel kan al de oplossing zijn. Doe 2 kopjes water in een pan en breng dit aan de kook. Voeg vervolgens een aantal blaadjes rozemarijn, lavendel, basicicum of kattenkruid (of een mengeling van deze kruiden), in het water en zet het vuur uit. Laat het water een uur afkoelen en giet het mengsel door een fijne zeef. Vervolgens giet je het water in een spuitfles tot deze voor driekwart vol is en vul het aan met alcohol. Spuit vervolgens een klein deel in de ruimte die je muggenvrij wil hebben.

Onderhoud je tuin goed

Als je een tuin hebt zorg dan dat daar geen onkruid meer staat en dat het gras is gemaaid. Muggen verstoppen zich graag op natte, warme en vochtige plekken. Als je je tuin dus goed onderhoud zullen ze zich daar minder snel ophouden.

Muggen hebben een hekel aan knoflook en uien

Plant je deze in de tuin dan blijven ze daar sowieso weg. Een ui opensnijden en deze op een schoteltje naast je bed leggen helpt ook. Ik eet bijna dagelijks knoflook, en ik weet niet of dat de reden kan zijn dat ik zelden gestoken word. Van basilicum, citroengras en kattenkruid worden muggen ook niet blij. Dus dit zou ook nog een optie zijn.

Lavendel helpt ons ontspannen, maar houd muggen op afstand

Een lekker geurende optie om muggen weg te houden is lavendel. Wellicht wat aantrekkelijker dan uien. Muggen haten de geur waar de meeste van ons dol op zijn. Je kunt lavendelolie bij het raam druppelen, of gewoon jezelf er voor het slapen gaan mee insmeren.

Een oké, als je dan toch bent gestoken, wat dan? Dan kun je er natuurlijk kruisjes inzetten met je nagel, eventueel azijn op je muggenbulten smeren of fijn smeren met tea tree olie. Hopelijk kunnen jullie met deze tips iets meer genieten van de fijne warme zomermaanden.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment