Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: 5 Gezondheidsvoordelen voor magnesium

Hoewel magnesium al een stuk bekender is geworden weten we nog lang niet alles over dit mineraal. Wist je dat magnesium het lichaam helpt reguleren bij meer dan 300 biochemische reacties? Wij delen met liefde dan ook 5 bijzondere en fijne gezondheidsvoordelen over magnesium. Lees je mee?

Magnesium fungeert als co-factoren voor het enzym, wat betekent dat magnesium een vitale rol speelt bij het verminderen, beheersen en modereren van cellulaire oxidatieve schade. Magnesium wordt ook gevonden in planten. Het is eigenlijk het organiserende atoom in Chlorofyl, dat de zonnestralen omzet in energie. Je kunt het kopen in tabletvorm, verschillende gels en crèmes, magnesium zout en flokken en tegenwoordig komt het ook terug in nog veel meer huid- en beautyproducten zoals bijvoorbeeld shampoo.

Stressvermindering

Als we gestrest zijn dan kunnen onze magnesiumspiegels dalen en het is daarom belangrijk om deze op peil te houden. Magnesium is goed voor de gemoedstoestand en heeft een gunstige invloed op de geestelijke balans. Het draagt ook bij aan de belangrijke hersenfuncties zoals het concentratievermogen en het geheugen. Ook voor geestelijke energie. Neem dagelijks magnesium in of smeer het op je huid of neem een voetenbad met vlokken en bij extreme stress mag dit natuurlijk vaker, maar niet meer dan 2 keer per dag.

Eerste hulp bij spier- en zenuwpijn

Magnesium is goed voor de spieren. Het speelt een rol bij het behoud van sterkte en soepele spieren en gewrichten. Het is belangrijk om elke dag magnesium in te nemen of op te nemen via de huid in de vorm van vlokken of gel/crème. Daarnaast is het ook belangrijk voor mensen die veel sporten, aangezien je dan meer zweet en daardoor meer magnesium verliest dan gemiddeld. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid magnesium in te nemen of via de huid op te nemen.

Beter slapen

Magnesium helpt je ook beter slapen. Je hebt minder last van spierspanning en het helpt je lichaam beter ontspannen. Zelf heb ik dit ook ondervonden en neem ik magnesium altijd in voordat ik ga slapen en slaap daardoor ook meer ontspannen en beter.

Migraine

Magnesium helpt ook bij het beheersen van migraine. Omdat hoofdpijn veroorzaakt kan worden door cardiovasculaire vernauwing, helpt magnesium hierbij door de juiste spieren te ontspannen. Zo kan je migraine wel degelijk minder worden. Het is dus het proberen waard!

Keuzes

Er zijn veel verschillende magnesium tabletten in omloop, maar de Magnesium tabletten van Flindall vind ik zelf heel erg fijn in gebruik. Natuurlijk is de keuze aan jou, maar deze werken goed en kun je bovendien gemakkelijk online bestellen.

Gebruik jij al magnesium?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .