` HEALTH: 5 Motivatie tips om toch te blijven afvallen in deze winterperiode - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: 5 Motivatie tips om toch te blijven afvallen in deze winterperiode

De goede voornemens zijn inmiddels al niet meer zo goed en door deze donkere winterperiode wordt het allemaal nog lastiger om toch de motivatie te vinden die je zo nodig hebt om dit keer wel door te zetten. Natuurlijk moet je het zelf doen, maar we kunnen allemaal wel wat extra motivatie gebruiken en als je dan weer kleine successen boekt gaat het ook weer iets makkelijker om gewoon lekker door te gaan, toch? Lees gauw mee en vind de motivatie terug die je nu even kwijt bent!

Zichtbaarheid is alles

Schrijf je doelen op, stap voor stap dat het haalbaar is en het je niet van je stuk brengt als het nog zo ver weg blijkt te zijn. Maar dit is niet alleen bij je doelen zo. Ga ook aan de slag om je eetpatroon in kaart te brengen. Schrijf op wat je eet en doe dit een paar dagen (met in ieder geval 1 weekend dag), zo krijg je een goed beeld en kun je kijken waar je aan wilt werken. Moet je juist meer (en gezonder) eten of minder grote porties of gaat het fout zodra je buiten de deur eet. Schrijf in je agenda wanneer je wilt gaan sporten en kom dit na, dit werkt heel goed en dat is na een paar weken zo gewend dat je niet anders meer wilt.

Zorg voor licht

Je zult wel denken, maar licht doet wonderen met je humeur. Dus ga heerlijk naar buiten als het zonnetje schijnt of als het niet zo donker is, je krijgt vanzelf wat extra vitamine D en wat extra zuurstof in de natuur is ook superfijn. Je kunt je hoofd leegmaken en volledig ontspannen als je even lekker buiten bent. Mocht het nog te weinig helpen, dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een handige lichtbril of iedere dag een vitamine D tablet in te nemen.

Kies voor “echt” eten

Hiermee bedoelen we dat je het beste kunt kiezen voor puur en onbewerkt eten. Geniet van heel veel groenten en fruit en maak veel gerechten puur en vers op tafel. Niet alleen ideaal om in shape te komen, maar ook een betere gezondheid te krijgen of net wat sneller beter te worden na die flinke griep.

Motivatie en doorzettingsvermogen is the key

Motiveer jezelf door op te schrijven wat vandaag zo goed is gegaan. Schrijf het in een handig noteboekje en bekijk het terug op mindere momenten. Trakteer jezelf na je eerste kleine doel op iets wat je heel leuk, fijn of ontspannend vindt. Maak een handige pot en doe daar voor iedere kilo een euro in en koop na je eerste doel iets moois voor jezelf of laat het verdubbelen door vrienden en/of familie. Hang quotes op bij plekken waar je in huis vaak bent, koop geen voedsel die slecht is om te voorkomen dat je voor de bijl gaat en zet door, vraag hulp en ga vooral niet opgeven nadat je een klotedag hebt gehad, vaak bereik je de meeste succes na zo’n klotedag en dan hoopte je dat je door had gezet.

Laat je niet ontmoedigen, vind de kracht in jezelf!

Vaak ben je lekker bezig en ga je samen met iemand uit de omgeving tegelijk van start. Echter is het soms het geval dat de ander eerder afhaakt en dan ook niet meer de weg terug kan vinden. Probeer je daarom niet te laten ontmoedigen en trek daarom alleen je eigen plan. Wat ook vervelend kan zijn is als je even een off day hebt en dat mensen in je omgeving dan gelijk zeggen, zie je wel het lukt toch niet, stop er maar weer mee! Dit zijn dingen waar je jezelf voor moet afsluiten en moet concentreren op je eigen kracht en je kunt meer dan je denkt! Vaak zijn die mensen ook meer gericht op anderen, omdat ze hun eigen problemen niet onder ogen willen zien. Een extra tip is dan ook om het niet tegen iedereen te vertellen dat je aan het afvallen bent, een gezondere levensstijl aangaat of nu echt die 3 keer per week wilt gaan sporten. Houd het bij jezelf, maak afspraken met jezelf en kom deze na!

Lukt het jou om door te zetten met je goede voornemens of nieuwe doelen voor 2020?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment