` HEALTH: 5 Redenen om niet op dieet te gaan - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: 5 Redenen om niet op dieet te gaan

Sommige van ons worstelen met extra corona kilo’s en anderen worstelen al heel lang met wat extra gewicht. Allereerst is het belangrijk om echt van jezelf te houden en je lichaam te omarmen en te accepteren. Ja ook als het wat zwaarder is dan je zo willen of als je je gezondheid graag verbetert wilt zien. Het laatste wat je moet doen is (weer) een dieet volgen in de hoop dat je van de zomer die extra kilo’s kwijt bent. Vaak werkt het voor de korte duur en wordt je er niet gelukkiger van! Bovendien mis je belangrijke voedingsstoffen en krijg je alleen maar meer honger, waardoor terugvallen naar het oude op de loer ligt. Wij geven je 5 redenen om deze keer niet te kiezen voor het rigoureuze dieet, maar voor jezelf en je lichaam en daarnaast kleine doelen na te streven. Lees je mee?

Je bouwt tekorten op

Je lichaam heeft voldoende voedingsstoffen nodig om goed te werken. Als je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt omdat je een streng dieet volgt, dan bouwt je lichaam tekorten op. Bij langdurige tekorten komt je lichaam in gevaar en gaat het in de overlevingsstand. Hij gaat eten opslaan, omdat hij niet zeker weet of hij de volgende keer wel voldoende binnen zal krijgen. Je krijgt gezondheidsproblemen en ook eetstoornissen liggen op de loer. 

Je bent ontzettend moe

Omdat voldoende en gevarieerd eten je energie geeft, valt dit bij snelle en niet gezonde diëten in het water. Je voelt je heel moe en moet jezelf echt door de dag slepen. Je lichaam hunkert naar gezonde voeding en ook meer voeding dan dat je nu binnen krijgt. Laat het dieet achterwege en kies bewuster je voeding en zorg dat je voldoende binnen krijgt. Als je gezond en voldoende eet, dan krijg je ook meer energie om de dingen te doen die je leuk vindt.

Je valt weer terug in je oude patroon

Het lijkt misschien geweldig zo’n streng snel en makkelijk dieet te volgen. Maar je kunt dit geen maanden vol houden en valt erna weer terug in je oude patroon. De meeste vrouwen vallen na strenge diëten weer terug in hun oude patroon en soms levert dit nog meer kilo’s op dan voordat ze begonnen. Het welbekende jojo-effect krijg je dan en uiteindelijk ben je dan weer terug waar je begonnen was of zelfs nog meer in de put geraakt omdat je meer weegt dan je begonnen bent. 

Je wordt somber

Je krijgt misschien eerst een boost omdat het zo snel gaat bij een dieet, maar dat verdwijnt meestal als sneeuw voor de zon. Je voelt je moe, somber en weet niet meer hoe je na dit dieet weer verder moet omdat het niet een heel leven lang vol te houden is. Daar ligt meteen ook het probleem, het geeft je niet voldoende energie en je kunt zelfs depressief raken. Ook een goede relatie met eten en je lichaam is heel belangrijk, want laten we eerlijk zijn als je voldoende van jezelf en je lichaam houd dan zul je niet kiezen voor een snel en ongezond dieet.

Je succes is van korte duur

Het lijkt heel fijn om in een korte periode veel af te vallen, maar niets is minder waar. Als je langzaam en langdurig gewicht verliest heb je een veel grotere kans dat dit er ook af blijft. Bij een snel en ongezond dieet is dit niet het geval. Je valt meestal snel weer terug omdat het niet haalbaar is. Maak daarom kleine haalbare doelen, waardoor je snel succes zult hebben zonder dat het je gezondheid kost. Sommige vrouwen diëten heel hun leven en heeft het alleen voor ellende gezorgd. Wees blij met jezelf en je lichaam en kies niet voor een snel en makkelijk dieet, maar voor een langdurige gezonde levensstijl!

Heb jij weleens een dieet gevolgd? Of kies je liever voor een gezonde levensstijl?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment