Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: 5 Redenen om vaker te knuffelen

Het is vandaag internationale knuffeldag! De één vind het heerlijk om te knuffelen en de ander vind het juist helemaal niets. Maar over het algemeen vind iedereen het fijn om een knuffel (warmte) te ontvangen van een bijzonder persoon. Zeker in de huidige maatschappij en het slechte nieuws wat soms in overvloed is, is het een verrijking om lief te hebben of dit nu een knuffel geven is of een knuffel ontvangen. Wij hebben voor jou een top 5 gemaakt waarom je vaker zou moeten knuffelen.

FEELING GOOD
Het voelt superfijn om iemand een knuffel te geven, bijvoorbeeld als je die persoon lief vind, maar ook als die persoon iets fijns voor je hebt gedaan, veel voor je betekend of het op dat moment even nodig heeft. Over het algemeen zijn vrouwen beter in een knuffel geven dan ontvangen, maar dat is geen reden om het niet te geven. Houd die persoon even vast en je voelt vanzelf dat het goed binnenkomt. Probeer het eens uit en knuffelen voelde nog nooit zo goed!

GELUKSSTOFJE?
Wist je dat je een geluksstofje aanmaakt als je (veel) knuffelt? Het geluksstofje “oxytocine” komt vrij als je knuffelt en dit heeft grote voordelen op je gezondheid en je psyche. Maar oxytocine doet meer. De rol van het hormoon is veel groter dan vroeger werd gedacht. Zo blijkt het een prachtig sociaal hulpmiddel. Het grift ontluikende moeder- en vaderliefde in het geheugen en smeedt een hechte emotionele band tussen geliefden. Ook in contact met anderen doet het hormoon z’n werk: het verzwakt de natuurlijke neiging om anderen op afstand te houden.

MINDER STRESS
Oxytocine maakt ons minder bang en gestrest, waardoor we ons openstellen voor anderen. Daardoor worden we guller, minder wantrouwend en invoelender.

BOOST JE GEZONDHEID!
En alsof het niet op kan, verbetert oxytocine ook het leervermogen, verlaagt de bloeddruk, vermindert de productie van stresshormonen en zorgt voor een effectievere spijsvertering.

GLOW, BABY GLOW!
Tijdens je zwangerschap maak je dit hormoon ook aan en dit geeft je ook die mooie glow (blos op je wangen!). Maar als je iemand spontaan knuffelt en diegene bloost, dan krijgt die persoon ook een mooie glow 😉 Veel vaker knuffelen dus!

Bron: https://www.plusonline.nl/gezondheid/knuffelen-als-medicijn 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .