Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: 5 Redenen waarom koffie drinken gezond is

Kan jij ook niet zonder je kopje koffie in de ochtend de dag starten? Dan heb ik nu goed nieuws, want koffie heeft best veel voordelen en deze deel ik graag met jou! Zo boost je namelijk je stofwisseling, je concentratie en bevat het zelfs anti-oxidanten. Lees gauw verder en ontdek nog meer leuke voordelen!

Koffie verbetert je concentratievermogen
Je krijgt van koffie net die kickstart die je nodig hebt om nog meer focus te houden op het werk, in het verkeer of tijdens een belangrijk examen. Houd het alleen bij 1 kopje, want anders kun je ook heel hyper worden en dat lijkt mij dan weer niet heel erg fijn 😉

Koffie is een bron van anti-oxidanten
Antioxidanten zijn natuurlijk voorkomende stoffen die kunnen helpen schade aan je cellen te voorkomen of vertragen. Ze doen dat door te voorkomen dat vrije radicalen zich ontwikkelen in je lichaam. Het regelmatig drinken zorgt dat je extra anti-oxidanten binnen krijgt. Je krijgt gemiddeld 1299 mg anti-oxidanten binnen per dag door koffie te drinken.

Koffie verhoogt je stofwisseling en verbrand meer vet
De cafeïne in koffie kan je lichaam stimuleren om meer vet te verbranden dan gebruikelijk voor een korte periode van tijd. Koffie doet dit door het stimuleren van je stofwisseling met 3 tot 11 procent. Je kunt meer vet verbranden met een hoge stofwisseling en regelmatig koffie drinken helpt consequent je stofwisseling te verhogen.

Koffie bevat weinig calorieën
Koffie draagt een klein beetje bij als je gewicht wilt verliezen. Een kopje koffie van ongeveer 250 ml bevat slechts 2 calorieën. Maar let op! Als je hier een Espresso koffie, cappuccino of koffie met veel melk en suiker van maakt worden de calorieën veel hoger! De calorieën van zo’n kopje koffie zullen tussen de 50 en 100 zitten en als je dit dan meerdere keren per dag nuttigt dan gaat het hard. Gewone zwarte koffie is daarmee dus het gezondste 🙂

Koffie verbetert de bloedcirculatie
Er wordt gezegd dat cafeïne het hart stimuleert op een wijze dat het meer pompt dan normaal. Bloed vervoert zuurstof, en dit hebben de spieren nodig om te functioneren. Hoe meer zuurstof je spieren ontvangen, hoe beter deze lichaamsdelen functioneren. Hoe beter je spieren functioneren, hoe eenvoudiger het voor je is om fysiek actief te zijn.

PS: Drink koffie met mate, te veel koffie is niet zo gezond 😉

Bron: http://www.optimalegezondheid.com/20-redenen-waarom-koffie-gezond/

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .