` HEALTH: 5 Tips als je huisarts niet goed naar jouw lichamelijke klachten wilt luisteren - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: 5 Tips als je huisarts niet goed naar jouw lichamelijke klachten wilt luisteren

Helaas is het zo dat vooral vrouwen vaak bij de dokter langskomen met klachten en dan afgewimpeld worden dat het bijvoorbeeld tussen je oren zit, het wel meevalt of zelfs vragen of je misschien zelf aan wilt geven wat je denkt dat het is. Het wordt tijd dat er naast een juiste opleiding ook goed geluisterd en doorgevraagd worden door huisartsen. Natuurlijk is er weinig tijd en moeten ze een berg extra doen aan opschrijven en aanvullen aan het medische dossier, maar er kunnen op deze manier vele erge dingen voorkomen worden. Wij geven je tips om duidelijker je grenzen aan te geven bij jouw huisarts en zo een succesvollere behandeling te krijgen met je klachten, lees je mee?

Overdrijven is helaas noodzakelijk

Het begint vaak al met het bellen naar de huisarts. Je krijgt de assistente aan de telefoon en als je je klachten niet heftig genoeg verteld is het niet noodzakelijk om te komen. Daarom moeten we overdrijven, het is soms lastig en het hoeft ook niet enorm, maar dik het gewoon een beetje erger aan  en je krijgt wel de afspraak die je nodig hebt.

Voorbereiding is de sleutel

Als je serieuze klachten hebt (dus geen flinke griep, wat zeker ook heel vervelend kan zijn) schrijf deze dan op en kijk van te voren wat de dokter voor jou kan betekenen. Wellicht een doorverwijzing naar een specialist, een uitgebreid bloedonderzoek of een andere behandeling. Neem dit mee tijdens je afspraak, want soms hebben de klachten de overhand en weet je niet meer goed wat je moet zeggen.

Snel handelen, vraag om meer informatie

De huisarts schakelt snel en soms is niet meteen duidelijk wat de klacht is. Soms wordt er wel goed doorgevraagd en soms wat minder. Belangrijk is als hij aangeeft wat de oplossing is en jij hier niet tevreden mee bent je dit ook aangeeft. Het is jouw lichaam en als jij een doorverwijzing of ander onderzoek wilt om het een en ander uit te sluiten, geef dit dan ook aan!

Blijf er niet te lang mee lopen

Vind je het niet fijn om bij de dokter langs te gaan en loop je al langer met één of meer klachten, ga dan gewoon bij de dokter langs. Ja ook al is Corona nog steeds om ons heen, het moet niet zo zijn dat blijkt dat je iets ergs hebt en er niets mee wordt gedaan en je zo nog meer kort te leven hebt. Dus neem alsjeblieft het heft in eigen handen en ga gewoon naar de huisarts als je je niet goed voelt.

Sta op je strepen en geef je grens aan

Ik weet nog wel toen ik na een zware bevalling enorm veel pijn had toen alle toeters en bellen waren weggehaald en de pijnstilling weg ging. Ik gaf aan dat mijn pijn wel een dikke 8 waard was en kreeg toen paracetamol. Toen ik echt niet meer kon en uitgeput raakte stond ik naast mijn bed te gillen en toen kreeg ik wel morfine toegediend. Dus daarom is het belangrijk om gewoon aan te geven wat je wilt en dat je het er niet bij laat zitten. Sta op je strepen en blijf erachter aan zitten. Sommige instanties moet je wel 10 keer bellen voordat ze eindelijk actie ondernemen. Hou vol en vertrouw op jouw lichaam en intuïtie.

Ga jij met een gerust hart naar de huisarts of moet je ook op je strepen staan om aan te duiden dat het niet goed gaat? Deel je klachten en ervaringen met ons hieronder!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment