` HEALTH: 5 Tips om direct nieuwe energie te krijgen - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

HEALTH: 5 Tips om direct nieuwe energie te krijgen

Tegenwoordig doen we er alles aan om meer energie te krijgen en hebben we hiervoor soms lastige en langdurige aanpassingen nodig om dit op orde te brengen. Maar door direct nieuwe energie te krijgen kun je ook kleine toepasbare dingen doen die je direct helpen om uit je dip te komen. Met een kleine stap en een positieve mindset kom je een heel eind. Zo kun je direct positieve energie krijgen en je dag goed starten, lees je mee?

Spreek je dankbaarheid uit

Start de dag met een paar fijne ademhalingsoefeningen, strek je lekker even uit en spreek uit dat het een mooie dag wordt. Je zult zien dat dit enorm helpt om positieve energie te krijgen die dag en door even tijd voor jezelf te nemen als je wakker wordt (als is het maar 5 min) kun je toch met wat meer zelfzorg en liefde de dag energiek starten.

Neem een korte douche

Het is heel fijn om de dag te starten met een warme douche om zo alles van je af te laten glijden (werkt ook goed aan het einde van de dag) en de dag daarna energiek te starten met een koude douche. Doe het niet langer dan 5 minuten, anders wordt het opstarten wat moeizamer. De koude douche helpt je immuunsysteem te verbeteren en geeft je nieuwe energie. Mocht je het een te grote stap vinden, ga dan steeds iets kouder en voor je het weet lukt het jou ook! Ik vind het heerlijk om zo de dag te starten en krijg hier echt energie van!

Kies eerst voor de dingen waar je het minst zin in hebt

Door het eerste de dingen te doen waar je een beetje tegenop ziet is het makkelijker om de rest van de dag rustig en happy door te komen. Vaak hebben we wat extra motivatie nodig om dat vervelende klusje in huis te doen, om toch te gaan hardlopen of een opdracht voor werk af te maken die je steeds uitstelt. Door dit toch te doen, valt het enorm van je af en kun je de rest van de dag fijn en energiek vooruit.

Laat kleine irritaties los

Soms kunnen mensen in de ochtend al sacherijnig zijn door dingen die even niet lekker lopen of de irritaties tegenover andere mensen. Door je hier niet door te laten lijden, kun je jezelf een positieve mindset trainen. Laat dingen die je niet kunt veranderen los, kijk vooruit en wees aardig tegen anderen (zelfs als hun dit minder doen), je zult zien dat je deze energie ook weer terug krijgt en jezelf stukken beter voelt. Laat niemand jouw dag verpesten, geniet en maak er een mooie positieve dag van!

Neem een powernap

Merk je dat je vermoeid bent en dat je minder goed slaapt dan je zou willen? Of is het een hele drukke dag geweest en is je energie een beetje op? Kies dan eens voor een powernap! Je zult zien dat je daarna weer energieker bent en toch even tot rust bent gekomen. Doe dit niet langer dan 15 minuten, want daarna kun je in een diepere slaap komen en dan is het wakker worden soms een ware struggle en ga je alsnog vermoeid de rest van de dag door.  

Waar krijg jij direct energie van? Deel het hieronder met ons!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment