` HEALTH: 5 Tips om gezond te blijven eten in de vakantie - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

HEALTH: 5 Tips om gezond te blijven eten in de vakantie

De vakantie is in zicht en misschien ga je nog even weg of blijf je thuis. Omdat het ritme vaak wat verstoord is in de vakantie periode is het soms moeilijk om gezond en fit te blijven. Met als gevolg dat je na de vakantie weer hard moet werken om het juiste ritme te vinden, de eventuele kilo’s er weer af te krijgen en je weerstand te verhogen voor laatste maanden van het jaar. Met deze 5 handige tips zorg je ervoor dat je in de vakantie gewoon kunt genieten en daarna geen last hebt om weer “back on track” te komen. Lees je mee?

Kies bewust

Het is belangrijk om bewust te kiezen voor het eten dat je meer energie geeft. Ook is het goed om te weten dat je niet alles kunt kiezen wat je lekker vindt, dan kom je snel aan en gaat je weerstand ook naar beneden. Wees je bewust waar je jouw lichaam mee wilt voeden en onthoud dat je je lichaam moet voeden en niet alleen maar wilt vullen. Natuurlijk kun je genieten van een heerlijke BBQ en zelfs bij uit eten gaan kun je ook eens kiezen voor een heerlijke maaltijdsalade in plaats van telkens friet. Mocht je meer voedingsadvies wensen, dan kan dit via een erkende diëtist of voedingsdeskundige, welke jouw veder helpt om bewustere keuzes te maken.

Blijf in beweging

Het is belangrijk om te blijven bewegen. Natuurlijk mag je tot rust komen in de vakantie en lekker uitslapen en chillen op het stand. Dat hoort er natuurlijk bij, maar door in beweging te blijven voorkom je dat je je minder fit voelt en dat je sneller in gewicht aankomt.

Food to go

Het is zo makkelijk en handig om altijd zelf iets bij de hand te hebben. Een lekker stuk watermeloen, een flesje water, zonnebrand en een gezonde snackreep. Alles is beter dan om gelijk weer naar de benzinepomp te rijden en te kiezen voor iets minder gezond. Natuurlijk kan dit weleens, maar juist op momenten dat je moe bent en iets makkelijks wilt hebben, kies je voor een ongezondere snack. Dat is zonde, want door zelf iets bij je te hebben voorkom je dit en door te weinig te eten en toch heel calorierijk kun je toch snel aankomen.

Geen excuus

Vaak gebruiken mensen het excuus dat ze op vakantie helemaal mogen losgaan. Dat is misschien leuk voor een paar dagen, maar daarna stapelt de rekening zich op. Je voelt je minder energiek (sommige worden zelfs ziek in de vakantie) en merkt dat je kleding steeds strakker aanvoelt. Kies daarom voor bewuste momenten om lekker even te genieten van iets van je mega lekker vindt en eet daarnaast gewoon lekker en gezond. Gezond eten kan namelijk zeker heel lekker en voedzaam zijn en je lichaam verdient natuurlijk het beste!

Laat alles los

Het is belangrijk om tot rust te komen in de vakantie en even helemaal de boel de boel te laten. Slaap eens uit, geniet heerlijk in de tuin met een goed boek, ga lekker op het strand chillen, geniet van een terrasje en laat alles even los om in volledige ontspanning te komen. Je zult het niet verwachten, maar als je jezelf meer ontspant en de dingen meer los laat, dan zul je ook zien dat je lekkerder in je vel gaat zitten en je meer energiek voelt.

Welke tip(s) ga jij toepassen in de vakantie?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment