Je mondgezondheid goed onderhouden is één ding, maar hoe houd je je gebit nu gezond wit en stralend? Wij geven je 5 tips om je tanden niet alleen gezond te houden, maar ook stralend wit. Lees je mee?

Let op voeding of drinken dat je glazuur kan aantasten

We hebben allemaal natuurlijk glazuur op onze tanden. Dit kan aangetast worden door eten en drinken, roken of gebruik van verdovende middelen.
De fruitzuren van bijvoorbeeld citroen, grapefruit en sinaasappel kan ervoor zorgen dat je glazuur vermindert. Ook gebruik van frisdranken, pittig eten en snoep kan het glazuur van je tanden aantasten. Handige tips als je wel een keer frisdrank of een sapje drinkt doe dit dan met een (rvs) rietje, zo voorkom je dat je glazuur nog meer aangetast wordt.

Eet niet de gehele dag

Het is goed om je tanden schoon te houden en 2 keer per dag te reinigen met tandpasta, handige ragers en mondwater. Maar als je erna gelijk weer gaat eten of de gehele dag door kleine beetje eet, worden je tanden continue op proef gesteld en vraagt dit veel van jouw gebit. Dit zorgt ervoor dat je tandglazuur minder wordt, maar ook de hygiëne achteruit gaat en je zelfs meer kans hebt op een slechtere mondgezondheid.

Zorg voor de juiste producten om je tanden te bleken

Er zijn ontzettend veel producten op de markt en je moet daarom uitkijken dat je niet werkt met hele chemische producten. Je kunt je tanden professioneel laten bleken bij een specialist, maar de meeste mensen willen dit gewoon thuis snel doen op hun eigen moment. Dat kan superhandig met de Fleek producten. Deze zorgen ervoor dat je op een makkelijke wijze een stralend wit gebit krijgt en dit gaat door middel van een handig aangepast bitje. Tanden bleken vereist onderhoud, dus het is belangrijk om hier regelmatig tijd voor vrij te maken. Hoe fijn is het dan dat dit gewoon makkelijk thuis kan in je eigen omgeving.

Gezond eten zorgt voor een mooier gebit

Dit weten we denk ik al wel, maar als je gezond en voedzaam eet dan is dit ook beter voor je mondgezondheid. Als je chips, koek, snoep, frisdrank en junk food regelmatig eet dan wordt je mondgezondheid hier niet beter van. Het is goed om te kiezen voor natuurlijke producten, veel groenten, soepen, salades en voeding met pure ingrediënten. Voldoende vezels, gezonde vetten en eiwitten dragen hier ook aan bij.

Kauwen moet je leren

Wat doe jij al je trek hebt? Eet je dan sneller, slik je het meteen weg of proef je eigenlijk nog wel? Het is heel belangrijk om langzaam te eten, de tijd te nemen, echt te proeven en voeding te waarderen die je binnen krijgt. Dit zorgt voor een betere stofwisseling en een betere mondgezondheid.

Welke tips ga jij toepassen voor stralende witte tanden?
Deel deze post!