` HEALTH: 5 Tips voor een stressvrije Kerst! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: 5 Tips voor een stressvrije Kerst!

Het einde van het jaar is weer in zicht. Voor sommige is het dan ook een prettig vooruitzicht als het bijna januari is, want veel mensen ervaren stress voor of tijdens de kerstdagen en dat terwijl dit helemaal niet nodig is. Nu zul je denken, je kunt het makkelijk vertellen, maar je kunt hier zeker wat aan veranderen. Wij hebben daarom speciaal voor jou 5 handig tips om de kerstdagen door te brengen zonder stress.

Stressvrij eten
Zit jij er zo ook bij om de ideale recepten, foodcombinaties en decoraties bij elkaar te vinden? Stop daarmee! Houd het simpel, makkelijk en lekker. Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar je kunt een hoop voorbereiden, je kunt familie of vrienden vragen zelf ook iets mee te nemen, je kunt ook uit eten gaan als je het jezelf nog makkelijker wilt maken en je kunt in plaats van mensen uit te nodigen ook eens bij familie of vrienden eten, zodat je dit jaar niet weer alles voor je rekening hoeft te nemen.

Drukke kids?
Ik als tweelingmoeder weet er alles van, kinderen aan de dinertafel vergt nogal wat moeite. Soms te veel moeite. Vorig jaar gingen we vrolijk gourmetten, maar de kids waren eigenlijk nog te klein en vonden er geen bal aan. Dit doen we dit jaar over, omdat ze het nu wel echt leuk vinden om te doen. Als familie en vrienden komen zonder kinderen en die van jou zijn best druk, maar dan een apart eethoekje gezellig voor hun. Dan kunnen ze daar druk zijn, lekker knoeien en spelen en kunnen jullie gewoon nog normaal praten met elkaar aan tafel hihi. Mochten er nog meer kinderen komen, maar de hoek dan wat groter of plaats de wat grotere kinderen naast de klein, zodat hun een oogje in het zeil kunnen houden. Alleen thuis met kids en geen zin om te koken, een pizza met Netflix is toch ook Kerst? 😉

Afvallen tijdens de kerst..
Uhh je wilt tijdens het kerstdiner niet te veel aankomen? Dat kan natuurlijk, neem gewoon 2 heel lekkere dingen en laat de rest van de slechte keuzes staan. Kies bijvoorbeeld voor 2 wijn of een dessert en maak het jezelf gemakkelijk. Je kunt ook gewoon lekker meeeten en meteen na de kerst een balansdag houden, maar zorg ervoor dat de 2 kerstdagen geen 5 kerstdagen worden en straf jezelf niet voor een slechte keuze, maar houd van jezelf en pak daarna gewoon weer de draad op!

Stress stress stress
De maand december is voor sommige letterlijk het einde van het jaar. Veel ziek zijn, drukke kids, sinterklaas en kerst en dan ook nog oud en nieuw. Help!
Probeer dingen één voor één te bekijken en als de stress te hoog wordt ga dan lekker wandelen, sporten of schrijf je gevoelens op papier. Of ga lekker een avond met een goede vriendin gezellig bijpraten en lucht je hart. Breng je kids een weekend bij je (schoon)ouders of vrienden en geniet even rustig samen van een uitslaap weekendje. En bedenk je dat in januari alle rust is wedegekeerd en het gewone leven weer begint, kids gaan naar school, zelf weer aan het werk en de regelmaat is terug – althans hopelijk 😉

Wij zijn we zonder vitamine D
In deze periode kun je niet zonder vitamine D. Als je dit te weinig hebt, kun je gezondheidsklachten krijgen, maar ook mentale ongemakken. Denk hierbij aan somberheid of een lichte depressie. Het is dan ook zeker aan te raden deze periode vitamine D in te nemen (ja ook bij kinderen!) en ervoor te zorgen dat je dit voldoende binnen krijgt. Daarnaast kan het geen kwaad om in de decembermaand (als het zo lekker stil is in de sportschool) toch te gaan sporten of lekker buiten te wandelen. Ja ook tijdens de kerstdagen als je iets te veel gegeten hebt is dit aan te raden 😉

Welke tips ga jij toepassen? Fijne kerstdagen (alvast)!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .