` HEALTH: 5 Tips voor een betere mondhygiëne - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: 5 Tips voor een betere mondhygiëne

Soms heb je van die periodes dat je door omstandigheden uit je mond kan ruiken. Hoe fijn is het als je nooit meer uit je mond hoeft te stinken en met deze handige tips weer fris uit je mond ruikt. Fijner voor jezelf en ook fijner voor mensen die vaak bij jou in de buurt zijn. Het kan iedereen overkomen en met deze tips ga jij je weer zelfverzekerder voelen en met een frisse mond door het leven, lees je mee?

Gezonde en gevarieerde voeding

Voeding kan een groot effect hebben op de mondgezondheid. Kies daarom voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Het is belangrijk om een goede stofwisseling te hebben en voldoende vezels binnen te krijgen. Iemand die veel frisdrank, veel junkfood en weinig gezonde dingen binnen krijgt heeft een hoger kans op een slechte adem, maar ook op matige tot ernstige mondgezondheidsproblemen zoals ontstekingen of andere mondziekten.

Mondwater

Er zijn momenteel ontzettend veel varianten van mondwater oftewel mondspoeling(en) op de markt. Het is dus niet eenvoudig om goed te kijken welke nu het beste werkt en helpt om je mondhygiëne te verbeteren. De beste mondspoeling is Oxyfresh (bron:vraagdetandarts.nl), dit komt door de formule die bestaat o.a. uit Oxygene, NACIO2, zinklactaat, aloë vera en essentiële oliën. Door deze samenstelling maakt het bacterien onschadelijk en neutraliseert deze vieze ademgeur, bestrijd hij plak en versterkt hij het tandvlees en vuil uit de mond. Daarnaast heeft Oxyfresh in tegenstellig tot andere mondwaters dé perfecte pH waarde van 7,1 en worden de speekselklieren gestimuleerd meer eigen speeksel aan te maken.

Mondhygiëne

Het is belangrijk om minimaal 2 keer per dag de tanden te poetsen en daarnaast de tanden met flexibele tandenstokers of borsteltjes schoon te maken. Het gebruik van een zachte tandenborstel of een elektrische tandenborstel is aan te raden. Daarnaast kun je regelmatig je tong schoonmaken met een tongschraper en mondspoeling gebruiken voor een optimaal en fris resultaat.

Sla geen controle over

Het is belangrijk om 2 keer per jaar voor controle langs de tandarts te gaan. Als je bang bent of het heel spannend vind, kun je terecht bij de vele speciale angst tandartsen om je op weg te helpen naar een schoner en gezonder gebit. Door de controles ben je er sneller bij als er iets niet goed gaat en hoef je geen pijnlijke of langdurige behandelingen te ondergaan als het voorkomen kan worden.

Meer zuurstof helpt klachten voorkomen

Tegenwoordig zijn er steeds meer producten op de markt voor de mondgezondheid die zuurstof bevatten. Zo ook de fijne mondspoeling van Oxyfresh. Maar je kunt dit ook terugvinden in andere producten zoals tandpasta, mondgel of mondspray. Door zuurstof toe te passen in de mond zorg je ervoor dat de mondgezondheid verbetert. Zo krijgen bacterien minder kans en treed er sneller verbetering op bij mond- of gebitsproblemen. 

Welke tip(s) ga jij toepassen?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .