Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: 5 Voordelen van lopen op je blote voeten

Een aantal jaren geleden, toen ik met mijn hondje aan het wandelen was in het park vlakbij mijn huis, zag ik voor het eerst een vrouw haar hond uitlaten op haar blote voeten. Ze liep met stevige pas door de natuur. Takjes schoten weg onder de voeten, ze stapte door de modder en zal vast en zeker de kleine steentje gevoeld moeten hebben. Het was toen zomer en vond het eerlijk gezegd nog niet zo heel vreemd. Ik loop tenslotte in de zomer ook graag op blote voeten, maar dan niet buiten. Maar toen werd het herfst en winter en zag ik haar nog steeds op blote voeten buiten lopen. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en vroeg haar naar de reden…..benieuwd geworden? Lees dan verder! 

Ik had nog nooit iemand buiten zien lopen in de natuur op blote. Natuurlijk wel op vakantie of op het strand, maar random op straat nooit. Het grappige is dat na het gesprek met deze dame, ik nu geregeld andere mensen bij mij in het park zie wandelen op blote voeten. En de reden die zij mij aangaf was dat ze er zo fijn door aard. Het volledig in connectie zijn met de aarde, het echt voelen en verbinding hebben geeft haar rust en geeft haar helemaal het gevoel van zijn.

Toen ze mij dat vertelde snapte ik het wat meer. Ik vind het heerlijk om op mijn blote voeten te lopen. Voor mijn gevoel krijgen mijn voeten dan rust. Zodra ik thuis ben gaan de schoenen uit en in de zomer als ik veel op slippers loop en een grasveldje zie gaan deze ook uit. er is gewoon meer connectie. Maar wat zijn nou voor jou precies de voordelen als je op blote kakkers rond stapt?

  1. Het het het lichaam in balans te brengen. Het lichaam zou beter aarden door direct contact met de bodem en de elektrische lading die zich in het lichaam opbouwt kan hierdoor snel verdwijnen. Dit zorgt vervolgens weer voor meer ontspanning. Daarnaast zegt met dat je er beter door kunt slapen en minder stemmingswisseling zou hebben.
  2. Door buiten op blote voeten te lopen geef je je voeten onbewust een heerlijke massage. Je voeten bevatten veel zenuwuiteinden die hierdoor worden geprikkeld.
  3. Door op blote voeten te lopen worden je voeten sterker. Als je op schoenen loopt worden niet alle spieren in je voeten en onderbenen gebruikt, ze worden lui en stijf. Als je op blote voeten loopt worden alle spieren getraind en gebruikt.
  4. Wist je dat het lopen op blote voeten spataderen voorkomt? Sterker nog, het versterkt de aderen en zorgt voor een betere verdeling van voedingsstoffen door het lichaam.
  5. Er zijn tal van voordelen als we het over blote voeten wandelen hebben. De laatste die ik hier nu wil noemen is dat de gewrichten in je heup, knieën en enkels er baat bij hebben omdat je anders loopt zonder schoenen. De klap van elke stap vang je namelijk op met een groter deel van de voet i.p.v. alleen met je hiel.

Wat mij verbaasde is dat de vrouw met wie ik sprak aangaf dat er in Nederland een hele “lopen zonder schoenen” beweging is en dat er ook clubs zijn waar je je kunt aansluiten en heerlijk de natuur in kunt trekken op blote voeten. Natuurlijk moet je uitkijken voor wondjes en in de gaten houden waar je loopt. Zeker als je voeten nog niet “gehard” zijn door het buitenleven. Zou het jullie aantrekken om zonder schoenen te lopen? Of wellicht doen jullie het zelf regelmatig? Laat het ons weten in een reactie!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .