` HEALTH: 5 Voordelen van Zink - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?5 Voordelen van Zink

HEALTH: 5 Voordelen van Zink

We hebben het al eens over ijzer gehad, vitamine C en vitamine D, maar zink is ook een belangrijk mineraal waar we ook niet altijd voldoende van hebben. Hoog tijd om deze eens onder de loep te nemen. Wij delen de 5 belangrijkste voordelen van zink met jou!

Wat is zink precies?

Zink is een soort metaal en een essentieel sporenelement. Het is aanwezig in alle lichaamsweefsels en nodig voor een gezonde celdeling. Het werkt als een antioxidant in het lichaam, bestrijdt schade door vrije radicalen en vertraagt ​​het verouderingsproces. Zink heeft ook een grote invloed op het hormonale evenwicht, dus om deze reden kan zelfs een klein zinkgebrek leiden tot een verhoogd risico op onvruchtbaarheid of diabetes.

De meest voorkomende tekenen en symptomen die verband houden met zinkgebrek zijn:     

 • Veranderingen in eetlust, inclusief het verlangen naar voedsel voor zout of zoet voedsel     
 • Veranderingen in het vermogen om te proeven en te ruiken     
 • Gewichtstoename of -verlies     
 • Haaruitval     
 • Spijsverteringsproblemen, waaronder diarree     
 • Chronisch vermoeidheidssyndroom     
 • Onvruchtbaarheid     
 • Hormonale problemen, waaronder verergerde PMS of symptomen van de menopauze     
 • Lage immuniteit     
 • Slechte concentratie en geheugen     
 • Vertraagd vermogen om wonden, huidinfecties of irritatie te genezen     
 • Zenuwstoornis

Zink geeft je hormonen een boost!

Zink komt de hormonale gezondheid en de vruchtbaarheid ten goede, omdat het een belangrijke rol speelt bij de productie van hormonen, waaronder natuurlijk het verhogen van testosteron, dat een zeer wijdverbreide rol speelt bij zowel mannen als vrouwen. Zink heeft ook invloed op vrouwelijke geslachtshormonen en is zelfs betrokken bij de creatie en afgifte van eieren in en uit de eierstokken. Zink is nodig voor de productie van oestrogeen en progesteron bij vrouwen, die beide de reproductieve gezondheid ondersteunen. Te hoge of te lage niveaus van oestrogenen kunnen problemen veroorzaken met menstruatie, stemmingswisselingen, vroege menopauze en mogelijk zelfs onvruchtbaarheid.

Zink helpt bij huidproblemen

Acne is een van de huidgerelateerde problemen die zich vaak voordoen tijdens de puberteit. Een behoorlijk aantal personen in deze leeftijdscategorie wordt geplaagd door dit probleem. Maar wist je dat de inname van producten die rijk zijn aan zink zou helpen bij het reguleren van hormoonspiegels in het lichaam die een zeer grote rol spelen bij de groei van puistjes / acne?

Zink is ook belangrijk bij het activeren van witte bloedcellen (WBC) om infecties te bestrijden. Een goede manier om dit uit te leggen vindt plaats nadat de acne scheurt waardoor de huid in een kwetsbare positie blijft in termen van huidinfecties; zink zorgt ervoor dat de WBC waakzaam is en op alle ziekteverwekkers stuit die door de geperforeerde poriën / brandwonden / wonden in het lichaam kunnen binnendringen. Zoals eerder uitgelegd, is zink erg belangrijk bij de ontwikkeling van collageen. Collageen is een bindweefsel waarmee de huid opnieuw kan worden opgebouwd. Collageen is ook erg belangrijk bij het minimaliseren van het bewijs van littekens / vlekken op de huid vanwege de eerdere opnames bij acne.

Zink draagt bij aan gewichtsverlies

Mensen met gewichtsgerelateerde complicaties zijn in verschillende accounts onderzocht en er is ontdekt dat hun zinkwaardes erg laag zijn. Dit betekent dat het ontbreken van voldoende hoeveelheden zink in het lichaam kan bijdragen aan ongewenste gewichtstoename. Een studie die is uitgevoerd bij ratten toont aan dat, wanneer er een beperking is wat betreft zinkgehaltes in het lichaam, dit resulteert in een verminderde productie van leptine (een hormoon dat is gericht op het reguleren van gewicht en eetlust), zowel bij ratten als bij mensen. Optimale zinkgehaltes in het bloed kunnen leiden tot een verhoogde productie van leptine die direct helpt bij het beheersen van het gewicht. Het wordt ook ondersteund door verschillende experimenten dat zink erg belangrijk is bij het controleren van te veel eetgewoonten en ook helpt het ervoor te zorgen dat u een lager hongerniveau heeft dat leidt tot verminderde eetlust. Zink kan daarom het ghreline-hormoon adequaat controleren dat je periodieke hongersnood bepaalt.

Zink draagt bij aan een goede hart conditie

Zink heeft het vermogen om het hart te helpen en te beschermen tegen bepaalde problemen, zoals ‘oxidatieve spanningen’ die, indien niet gecontroleerd, de functionaliteit van het hart in gevaar kunnen brengen. Het is ook goed in het helpen van patiënten die lijden aan angina (intens ongemak op de borst); dit is ondersteund door onderzoek. Lage zinkniveaus kunnen ook leiden tot complicaties bij hypertensie. Het regelt ook de transmissie van calcium mineralen in het hart om een ​​goede functionaliteit van het hart te garanderen.

Zink werkt bevorderend voor hersenactiviteiten

Wetenschappelijke experimenten hebben aangetoond dat de hersenen optimaal kunnen functioneren; het moet voorzien zijn van voldoende zink. Dit, in combinatie met vitamine B6, verbetert aanzienlijk het vermogen van neuronen om verschillende impulsen door te geven die bepaalde belangrijke signalen naar de hersenen communiceren om effectief te kunnen werken.

Hoe krijg je voldoende zink binnen?

Je kunt de volgende voeding tot je nemen:

 • Pompoenpitjes
 • Champignons / Paddenstoelen
 • Rood vlees / Kip (biologisch)
 • Kefir of yoghurt
 • Cashew noten
 • Spinazie
 • Kikkererwten
 • Cacao poeder

Maar als je wat meer ondersteuning wilt kun je het beste kiezen voor een supplement van kwaliteit. Ik kies voor de zink tabletten van VitaViva. Deze worden goed opgenomen en ondersteund door je lichaam, daarnaast zijn ze natuurlijke en bevatten ze geen onnodige toevoegingen. Je kunt ze hier bestellen voor maar € 20,71 voor 100 tabletten.

Bron: https://www.tinyqualityhomes.org/health-benefits-of-zinc/

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .