Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: 5 x Hulp bij je gezondheid via je zorgverzekering

De meeste mensen kiezen pas aan het einde van het jaar een nieuwe zorgverzekering, maar als je slim bent begin je eerder en kijk je wat het beste bij jouw persoonlijke zorg aansluit. Zo heb ik voordat ik zwanger werd al gezocht naar een zorgverzekering met extra kraamzorg en goede voorzieningen voor tijdens die periode. Maar omdat je vaak door de bomen het bos niet meer zit, heb ik 5 handige tips om (vooraf) een juiste keuze te maken voor extra hulp bij jouw gezondheid! Lees je mee?

Online hulp bij jouw gezondheid

Je kunt online tal van mogelijkheden terug vinden op het gebied van gezondheid. Zo kun je makkelijk antwoord krijgen bij medische vragen, kun je cursussen volgen bij het Rode Kruis, kun je hulp krijgen bij logopedie, er is een online apotheek en je kunt zelfs je hulpmiddelen bestellen op het gebied van diabetes. Ook zijn er mooie kortingen bij diverse partners terug te vinden.

Zorgbemiddeling

We weten allemaal dat het bestaat, maar maak je er ook gebruik van? Het zou zonde zijn als je dit niet doet. Je kunt sneller en gerichter hulp krijgen en zo precies kijken wat voor jou het beste is. Zo weet je dat je de beste zorgbemiddeling krijgt voor jouw klachten en/of gezondheidsproblemen.

Kies voor aanvullende modules en krijg zorg op maat

Heb jij last van je spieren en/of gewrichten? ‘Dan heeft de zorgverzekering van FBTO hier een aanvullende module voor die ervoor zorgt dat je extra vergoeding krijgt bij fysiotherapie, manuele therapie of Mensendieck. Je kunt zelfs je maximale vergoeding aangeven en zo ben je altijd voor deze zorg verzekerd. Er is ook de module “Zorg & Herstel” waarbij je een vergoeding krijgt bij ziekte en herstel en gezinshulp kunt krijgen, hoe fijn is dat? En als je wat fitter en gezonder wilt worden, dan is er ook de module “Conditie en Fitheid” waarbij je aanvullend bent verzekerd voor sportmassage en een personal trainer, zo kun je fanatiek sporten zonder problemen.

Psychologische hulp

Heb je last van een burnout, depressie of loop je geestelijk even helemaal vast? Dan worden deze korte of lange behandelingen bij de hulpverlening ook vergoed. Er komen jaarlijks steeds meer mensen met geestelijke gezondheidsklachten bij hun huisarts en hoe fijn is het als deze behandeling volledig wordt vergoed. Houd helaas wel rekening met een wachttijd, want de vraag is groter dan de geestelijke gezondheidsinstellingen kunnen bieden momenteel. Maar hierin kun je ook terecht bij zorgbemiddeling om te kijken of ze deze wachttijd kunnen verminderen.

Afvallen met hulp

Wil je graag wat kilo’s kwijt en zoek je wat extra hulp en motivatie? Vanuit de basisverzekering krijg je een vergoeding voor een diëtist. Deze vergoeding geldt voor maximaal 3 uur per kalenderjaar. Hiervoor moet je wel doorverwezen worden door een huisarts of andere medische specialist. Wil je meer hulp? Binnen de aanvullende module “Conditie & Fitheid” krijg je tot € 150,- per jaar vergoed voor een gewichtsconsulent of diëtist die is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Daarnaast krijg je een vergoeding voor 1 van de schriftelijke- of online afvalprogramma’s van Happy Weight. En kun je gebruik maken van een Health Check.

Dit artikel is met een samenwerking tot stand gekomen.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 1

  • Sonja
    reply

    Sonja

    29 mei 2019

    Bij zilveren kruis kreeg ik voor 3 maanden diëtiste hulp 250,00 vergoed bij het afvallen en afblijven programma.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .