Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: 5 zaken om rekening mee te houden tijdens het revalideren

Op het moment dat je een ongeluk krijgt en je in een revalidatieprocess terecht komt dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, vooral om teleurstellingen te voorkomen. Teleurstellingen omdat het wellicht niet gaat zoals je had verwacht of zoals je eigenlijk had gewild. Graag geef je ik je tips en vertel ik je waar je onder andere rekening mee moet houden tijden het revalideren. Lees je verder?

Wil niet te snel

Zodra je een akkoord krijgt voor revalidatie dan is het heel erg verleidelijk om direct volle bak te willen. Wat logisch is, soms loop je al een aantal weken of maanden met bepaalde klachten, en daar wil je vanaf. Belangrijk in deze is dat je naar je eigen lichaam blijft luisteren en je grenzen niet overgaat. Dit kan tenslotte je herstel dwarsbomen.

Zoek een behandelaar waar je je prettig bij voelt

Voor mij is dit zo ontzettend belangrijk in mijn revalidatieproces. Ik heb in het verleden verschillende behandelaren gehad maar ben toch terug gegaan naar mijn oude vertrouwde fysiotherapeut. Dat ik in Den Haag woon en mijn behandelaar in Zoetermeer is maakte mij niet uit. Als je wekelijks bij iemand langs moet om de juiste behandeling te ondergaan is het van belang dat je een goede band met deze persoon kunt opbouwen en dat je iemand volledig vertrouwt.

Hulpmiddel nodig? Gebruik die dan ook

Het klinkt natuurlijk ontzettend voor de hand liggend, maar ik weet dat het niet altijd leuk is als er wordt gezegd dat je een brace moet dragen of bijvoorbeeld een speciaal medisch kussen nodig hebt. Vaak begin je vol enthousiasme, maar na een tijdje versloft het gebruik hiervan weer. En niet veel later ligt het “hulpmiddel” achter in je kast. Het gebruik van een hulpmiddel is niet voor niets en blijf dit ook trouw doen totdat je behandelaar aangeeft dat je zonder kunt. Bij Monozorg.nl hebben ze veel veel mogelijkheden mocht je een hulpmiddel nodig hebben.

Vraag om hulp van je omgeving

Het is leuk om alles zelf te willen doen maar soms is het goed te realiseren dat dit niet lukt. Vraag om hulp van je omgeving. Bijvoorbeeld voor het boodschappen doen, je huis schoonmaken of het uitlaten van de hond. Vaak is dit maar tijdelijk en vinden je naasten het helemaal niet erg om je te helpen.

Geef eventuele klachten door aan je werkgever

Het makkelijkst is om je mond te houden en niets tegen je werkgever zeggen. Je wilt tenslotte niemand tot last zijn. Maar het kan zijn dat bepaalde klachten je werk beïnvloeden waardoor je dit niet meer goed kunt uitvoeren. Op het moment dat je open en eerlijk bent tegen je werkgever kunnen ze hier rekening mee houden of zelfs wat aanpassing doen. Denk aan een verhoging van je computer scherm bij nekklachten of een speciale bureaustoel en voet verhoging mocht je rugklachten hebben.

Wellicht hebben jullie ook in een dergelijke situatie gezeten of zitten jullie er nog steeds in en hebben jullie ook nog tips om te delen. Laat deze dan achter in de reacties hieronder.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .