` HEALTH: 6 Tips als je volledig uitgeblust bent en op zoek bent naar meer energie en rust - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?6 tips op zoek bent naar meer energie en rust

HEALTH: 6 Tips als je volledig uitgeblust bent en op zoek bent naar meer energie en rust

Na een aantal periodes gehad te hebben waarin ik constant in de overlevingsstand stond, moest ik weer terug naar meer ontspanning, rust, balans en ritme om mezelf weer te voorzien van de nodige energie. Dit is een weg vol met hobbels maar uiteindelijk ben ik zo blij dat ik dit steeds opnieuw gedaan hebt. Deze tips wil ik jou ook graag meegeven, voor als je het even niet meer weet, geen energie meer krijgt en volledig uitgeblust of belast bent door alle beslommeringen van het dagelijks (drukke) leven. Lees je mee?

Vergeet niet te ademen

Ademen is belangrijker dan je misschien denkt. Bij stress en drukte ligt onze ademhaling een stuk hoger en dit zorgt alleen maar voor meer klachten. Probeer daarom eens om 2 of 3 keer dag flink en lang goed in en uit te ademen. Geen tijd? Doe het tijdens je werk, op de toilet of tijdens het boodschappen doen. Het maakt niet uit, maar doe het gewoon! Je merkt direct dat je meer ontspannen wordt en weer wat rustiger wordt.

Als je geen rust hebt, dan wordt het tijd om dit te nemen

We rennen en hollen wat af, van het huishouden naar de kids, naar werk, school naar sporten en naar vrienden. Soms is het gewoon te vol. Soms plan je het zelf gewoon te vol. Dan wil je niets missen en maar doorgaan, maar dit gaat ten koste van je gemoedstoestand en rust. Plan daarom gewoon rust in of blok bepaalde dagen / tijden om het meer te genieten van het NU!

Ontspanning 2.0

Bij direct ontspanning kun je denken aan een dagje wellness met een heerlijke massage, maar ook een lange wandeling in de natuur, een date met iemand die je liefhebt en lekker alles van je af praten, een behandeling bij Body Stress Release of iets anders waarvan je tot rust komt of makkelijk je energie kunt opladen.

Start met voeden in plaats van vullen

Vaak als we het druk hebben en veel stress kiezen we ook voor minder goed eten wat je vooral heel makkelijk en snel kunt eten en totaal geen energie geeft. Maar onthoud dat je ook een makkelijke gezonde maaltijd kunt koken en daar juist meer energie van terug krijgt. Het duurt iets langer, maar uiteindelijk voel je je zoveel beter met meer energie door gezonde(re) voeding!

Schrijven of sporten

De één maakt zijn hoofd leeg door lekker te knallen in de sportschool en de ander schrijft dit het liefste van zich af. Sommige kiezen voor een wandeling in de natuur en anderen kiezen voor een korte retreat of heerlijke zonvakantie. Kies iets waar jij energie van krijgt en je hoofd mee leeg kan maken. Als je te veel zorgen hebt en je hoofd te vol zit, wordt dit alleen maar erger en kun je naast geestelijke problemen ook lichamelijke problemen krijgen, dit omdat het allemaal met elkaar in verbinding staat.

Zet jezelf op de eerste plek

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende energie hebt, daarvoor is wat extra me-time en selfcare heel belangrijk. Ze zeggen niet voor niets als je niet goed voor jezelf zorgt dat je dit ook minder voor anderen kunt doen. Kies voor goede nachtrust, voedzame voeding, ontspanning, beweging in jouw tempo en wees vooral lief voor jezelf!

Welke tip(s) ga jij toepassen?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .