` HEALTH: Afvallen door middel van eiwitten, kan dat? - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Afvallen door middel van eiwitten, kan dat?

Wel eiwitten toevoegen als je wat kilootjes kwijt wilt of ze juist volledig verbannen? Je hoort om je heen zo ontzettend veel dingen dat ik helemaal kan begrijpen dat je het niet meer weet. Dan mag dat weer niet, dan is er over dat andere weer wat te zeggen. Als ik iedereen moet geloven is alleen water nog een beetje goed. Zoveel diëten, zoveel levensstijlen, zoveel inzichten. Maar wat moet je geloven? En wat is klinkklare onzin. Ik heb mezelf verdiept in de eiwitten en daar kan ik jullie het volgende over vertellen, lees je mee?

Het kan super frustrerend zijn als je kneiterhard je best doet om wat gewicht te verliezen maar het niet lukt. Je brengt je calorie inname drastisch omlaag maar nog steeds geeft de weegschaal een getal aan waar je niet blij van wordt. Na een maand of langer je best doen en proberen is het een grote teleurstelling geworden en gooi je de handdoek in de ring, helaas weer niet gelukt! Maar niet ieder lichaam is hetzelfde en niet ieder lichaam reageert hetzelfde. Het kan heel goed zijn dat jouw lichaam helemaal niet goed gaat op minder calorieën. In dat geval zou jij eens wel eens de kracht van eiwitten kunnen proberen.

We eten doorgaans minder vet dan vroeger, maar toch worden we steeds dikker? Dat komt mede doordat onze voeding veel meer koolhydraten bevatten dan back in the days. Koolhydraten zijn een belangrijke bouwstof voor ons lichaam, maar ze worden ook heel makkelijk omgezet in vet. Hier spelen verschillende diëten uiteraard op in.  Wil je gewicht gaan verliezen dan zal je dus je eigen vetreserves moeten aanspreken. En dat lukt dan weer beter als je niet eerst al die koolhydraten hoeft te verbranden. Om direct het opgeslagen voorraadje vet aan te spreken is het dan ook verstandig om minder koolhydraten te eten en meer eiwitten.

Als je gaat voor een eiwitdieet, kies dan wel de goede opties en ga niet snel afvallen door alleen maar shakes te nemen. Een grote fout die gemaakt wordt door velen, en ervoor heeft gezorgd dat ik enorm ben gaan jojo-en. Kies voor goede opties en een gebalanceerd dieet met voldoende afwisseling. Bekend is dat als je veel eiwitten eet je een verzadigder gevoel hebt  dan als je veel koolhydraten en vetten eet (neem maar in je achterhoofd dat je de halve Mac Donalds kan leegeten en na een uur weer honger hebt). Daarnaast heb je met een hoog eiwit dieet ook het voordeel dat er minder spiermassa wordt afgebroken.

Blijf gevarieerd eten als je besluit te gaan voor een eiwitrijk dieet. Tekorten liggen namelijk altijd op de loer. Denk aan een tekort doordat je weinig fruit, vezels en calcium eet. Je kunt er daardoor beter voor kiezen om producten met suiker als koolhydraat, zoals frisdrank, snoep, koek en gebak te vermijden maar voor de rest “normaal” te blijven eten. Als je het lastig vind om de juiste keuzes te maken maar wel lekker wilt blijven eten dan zijn de producten van Proday echt super! Met deze producten hoef je totaal niet te merken dat je een beetje op de lijn aan het letten bent en dat is wat we willen! Op deze manier is een levensstijl vasthouden en blijvend veranderen veel makkelijker!!

Weet jij wat voor type je bent? Val je makkelijker af door je calorie inname te beperken, of gedij je beter op een eiwitrijk dieet?

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment