` HEALTH: Als de trap een hindernis wordt: welke opties zijn er? - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Als de trap een hindernis wordt: welke opties zijn er?

Bij vrijwel iedereen gaat traplopen naarmate de jaren vorderen steeds een beetje lastiger. We krijgen minder kracht in onze spieren, en die heb je zeker bij het beklimmen van een trap nu net zo hard nodig: je tilt immers steeds je eigen gewicht een stukje omhoog. Vervelend, zeker als je in een huis met één of meerdere trappen woont. Wat zijn dan de opties die je kunt overwegen?

De trap als hindernis

Als je niets mankeert, dan neem je de trap in je huis waarschijnlijk moeiteloos, en meerdere keren per dag. Geen probleem! Pas als je wat slechter ter been raakt merk je wat een hindernis het eigenlijk kan zijn. Is het slechter ter been raken iets van tijdelijke aard, bijvoorbeeld na een operatie of ongeval, dan is het slechts een tijdelijke hindernis. Na een tijdje ren je de trap weer op, en denk je er misschien niet meer over na wat een lastig obstakel het een tijdje is geweest.

Is het lastiger lopen iets wat blijft, bijvoorbeeld door een blijvende blessure of simpelweg het ouder worden van het lijf, dan is het een ander verhaal. Vaak ontstaat er dan irritatie, van het niet meer gemakkelijk door het huis kunnen bewegen. Of het niet willen accepteren, en toch regelmatig de trap blijven gebruiken, met een grotere kans op ongelukken. Gaat het bewegen te lastig, dan is de kans tenslotte een stuk groter dat er op de trap een misstap wordt gemaakt, met alle gevolgen van dien.

Welke oplossingen zijn er?

Is de trap een te grote hindernis geworden om steeds te blijven nemen, dan zijn er verschillende oplossingen. In sommige gevallen is verhuizen de beste, zeker als het huis toch al wat te groot werd en de buurt waarin er wordt gewoond niet meer helemaal bevalt. Een gelijkvloerse, kleinere woning in een rustige wijk met voldoende voorzieningen staat hoog op het wensenlijstje van menigeen.

Staat een verhuizing echter helemaal niet op het wensenlijstje, en is er juist het verlangen om in de bestaande woning te blijven zolang het kan, dan zijn er gelukkig andere oplossingen. Een vrij gemakkelijke is de installatie van een traplift. Dat kan op bijna iedere bestaande trap, en hoeft niet al te veel te kosten. Zeker wanneer er wordt gekozen voor een tweedehands traplift vallen de kosten reuze mee, terwijl het effect zo groot is. Plotseling wordt de trap rustig en veilig genomen, en vormt deze niet langer een hindernis. Een prima oplossing die het hele huis weer bereikbaar maakt, en ervoor zorgt dat er nog jarenlang in veel comfort kan worden gewoond. Benieuwd naar alle verschillende soorten trapliften? Kijk dan op: https://handicare-trapliften.nl/. Er zit altijd wel een model tussen dat bij de situatie past.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment