Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: BAM! Ik wil mama worden maar is mijn zorgverzekering wel geschikt?

Begin dit jaar was er even heel veel stress. De Minister van Volksgezondheid besloot ineens, uit het niets, dat lesbische stellen en single vrouwen, pech hadden als het gaat om vergoeding voor kunstmatige inseminatie. Volgens de minister wat er geen medische noodzaak om ons vrouwen te helpen. Wij kunnen, in hun ogen, het zaad wat we missen ergens anders vandaan halen. Door deze beslissing trokken ook de zorgverzekeraars stuk voor stuk de stekker uit de vergoedingen en was de droom die ik had ineens heel ver weg. Hoe dat voor mij was, vertel ik jullie graag. Lees je mee?

Wat ik vooral voelde, in die periode van onzekerheid, was boosheid en verdriet. Hoe kan één man over mijn toekomst beslissen? Hoe kan iemand jou zo makkelijk buiten spel zetten? Natuurlijk hebben wij vrouwen “alleen” maar zaad nodig, maar waar blijft het stukje veiligheid en zorg? De kosten voor een procedure zoals deze bij de klinieken liggen zijn normaal gesproken zo tussen rond de € 1000,- en € 1500,- als we het helemaal zelf zouden moeten betalen. Dit is voor menig alleenstaande niet zo makkelijk te betalen. Met vergoeding betalen wij de rietjes met zaad zelf, wat rond de € 200,- ligt en we zijn natuurlijk ons eigen risico kwijt. Maar het is een immens groot verschil waar niet zo licht over gedacht mag worden.

Gelukkig zijn wij vrouwen niet voor de poes en hebben we een front gevormd en is alles voor nu teruggedraaid en kon ik verder in het traject om mijn droom om mama te worden voort te zetten. Maar de verzekeraar gaf weer groen licht en het proces ging van start. Aangezien ik  nu op het “wachtbankje” zit om daadwerkelijk mijn eerste inseminatie te krijgen is het nu het juiste moment om wat zaken op een rijtje te zetten wat mijn zorgverzekeraar betreft. Want is de zorgverzekering die ik nu heb wel de geschikte als het gaat om zwangerschappen en zorg?

December is de maand om daarachter te komen, aangezien ik deze maand eventueel nog zou kunnen overstappen. Nu is zorgverzekeringen vergelijken niet mijn grootste hobby maar wel heel belangrijk. Iedereen moet tenslotte goed op de financiën letten, maar als jij de enige inkomstenbron bent is het van een nog groter belang. Wat zijn de vergoedingen rondom inseminatie en de bevalling? Hoe is de zorg geregeld als mijn kleine eenmaal is geboren? Maar ook is het goed om na te denken of de zorg die de kleine eventueel nodig gaat hebben in de toekomst, is een basisverzekering dan wel voldoende? Daarnaast wil dat niet persé zeggen dat een dure zorgverzekering de beste is. Je kunt op zoek gaan naar de goedkoopste zorgverzekeraars.

Al met al zijn er nog genoeg zaken die ik moet gaan uitpluizen de komende weken. Ik wil gewoon het beste voor mij, en voor mijn ongeboren kindje. Het is ontzettend fijn dat ik hier vooraf al zo bewust mee bezig kan zijn. Zijn jullie tijdens je zwangerschap of voor die tijd veranderd van zorgverzekeraar? En zijn er nog dingen waar ik aan zou kunnen denken? Laat het mij weten in de reacties.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .