` HEALTH: Ben jij er ook mee opgegroeid? - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Ben jij er ook mee opgegroeid?

Ik herinner het mij nog als de dag van gisteren. Vroeger deden wij altijd Becel op brood en dat vonden we fijn en smakelijk. Er kwam geen ander merk tussen, al zijn we weleens overgestapt naar een andere Becel variant. We deden het op broodjes die we onderweg mee namen op vakantie naar Oostenrijk, maak ook naar de dierentuin en zelfs bij het picknicken in het bos. Het was fris en ons beleg smaakte dan net even wat beter. Maar toch ben ik even geswitcht naar roomboter, maar vond al snel weer mijn liefde terug naar mijn bammetje met Becel. Lees je mee?

Lesje geschiedenis

Becel is in 1962 opgericht in Nederland en werd geproduceerd door Unilever. Inmiddels zijn ze een prachtige samenwerking aangegaan met Upfield en richten ze zich voornamelijk op een duurzamere samenleving door te kiezen voor plantaardige ingrediënten voor hun margarine. Ondanks dat de ingrediënten volledig plantaardig zijn is er niets aan de smaak verloren gegaan in vergelijking met vroeger.

Planten zijn de toekomst

Plantaardige voeding heeft een hogere voedingswaarde en een lager impact op het milieu. De margarineproducten van Becel worden gemaakt met een mix van plantaardige oliën van zonnebloemzaad, koolzaad en lijnzaad. Deze oliën bevatten van nature de vetzuren Omega 3 en 6, die bijdragen aan het behoud van een gezond cholesterolhalte in het bloed, wat weer goed is voor je hart. De melkbestanddelen zijn verwijderd en vitamine D3 is vervangen door vitamine D2, dat uit niet-dierlijke bronnen verkregen wordt.

De mogelijkheden zijn oneindig

Je hebt ontzettend veel varianten van Becel en je kunt daarom handig kiezen wat jij precies lekker vindt. Ik zelf vind de Becel light heel erg fijn, deze is fris en heerlijk van smaak op een boterham of cracker en heeft soms zelfs geen beleg nodig. Daarnaast maak ik graag salades met als favoriet de olie blend Classic met 3 keer meer Omega 3 dan olijfolie. Heerlijk van smaak en ook superfijn bij het maken van heerlijke dressings.

Boter vs. Margarine

Hoewel margarine in de volksmond vaak boter wordt genoemd, zijn margarine en roomboter twee verschillende producten. Roomboter is gemaakt van melk, margarine wordt gemaakt van een mix van plantaardige oliën. Eigenlijk zou je dus kunnen zeggen dat margarine een plantaardige variatie is op boter, ofwel roomboter. Roomboter bestaat voornamelijk uit verzadigde vetten. Verzadigde vetten verhogen het cholesterolgehalte in het bloed. Daarom raad de Gezondheidsraad aan om zoveel mogelijk verzadigde vetten te vervangen door onverzadigde vetten. De plantaardige oliën in margarine zijn rijk aan Omega 3 en bevatten Omega 6. Dit zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die goed zijn voor het hart. Deze ‘goede’ vetten houden het cholesterolgehalte in het bloed juist in stand. Het advies van het Voedingscentrum is dus ook om margarine of halvarine uit een kuipje of vloeibare margarine te gebruiken in plaats van roomboter.

Waarom ik overgestapt ben van roomboter naar margarine

Nu ik precies weet wat de verschillen zijn en de margarine van Becel volledig plantaardig is, kies ik hier met liefde voor. Daarnaast is het beter voor je gezondheid en aangezien ik bezig ben met afvallen, draagt het hier ook aan bij. De smaak is heerlijk en het is tevens makkelijk smeerbaar. Je kunt dus echt zeggen “Oude liefde roest niet!”.

Genieten met heel het gezin

Ondanks dat ik flexitariër ben en dus met mate vlees/vis eet, vind ik het wel belangrijk om meer plantaardige keuzes te maken en Becel is zeker een goede aanvulling hierop. Het smaakt heerlijk en met een druk gezinsleven hoef je niet nog eens na te denken of je hierin de juiste keuze maakt. Mijn kinderen zijn nog volop in de groei en daarom is het zeker een fantastische aanvulling om hun zo van nog meer Omega 3 en 6 te voorzien. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om bewustere keuzes te maken voor een gezonde en smaakvolle toekomst!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Becel.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment