` HEALTH: Botox tegen hoofdpijn, werk dat nou echt? - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Botox tegen hoofdpijn, werk dat nou echt?

We gaan het hebben over Botox. Waarom is het zo dat we in Nederland zo spastisch reageren op dit woord? Goede woordkeuze bedenk ik mij terwijl ik dit opschrijf. Want wist jij dat Botox voor het eerst werd gebruikt voor neurologische doeleinden in de plaats van cosmetische? Ja, je leest het goed! In het verleden werd het toxine goedgekeurd en toegepast om spasmen van het gezicht en de oogspieren te behandelen! Pas later kwam men per toeval tot de ontdekking dat Botox ook rimpels in het gezicht aanzienlijk verminderde.

Botox ®, ofwel botuline-toxine A, is een veilig en effectief medicijn, dat wordt gebruikt voor het behandelen van dynamische rimpels. Voorbeelden van deze dynamische gezichtsrimpels zijn de fronsrimpel, het voorhoofd en kraaienpootjes. Ook een wenkbrauwenlift, mondhoekenlift en zelfs een neuslift zijn mogelijk met behulp van Botox. Zelfs overmatig zweten en migraine is te behandelen met Botox!

Hoe werkt Botox dan? Door botox wordt simpelweg de prikkeloverdracht van zenuw naar spier of zweetklier geblokkeerd, waardoor spiertjes of zweetklieren minder goed werken. Hierdoor neemt de zichtbaarheid van uw rimpels of het zweten af.

Persoonlijk neem ik eens in de zoveel tijd een Botox behandeling bij Medikliniek Amsterdam tegen mijn spanningshoofdpijn. Ik kom al een aantal jaartjes bij deze kliniek en kwam hier in eerst instantie voor de pigmentvlekken in mijn gezicht, die zijn intrede deden rond mijn 40e. Ik had altijd een hele mooie huid, maar met ouderdom komen de gebreken zeggen ze en helaas is dit niet gelogen. Ik werd 40 jaar en ineens popten er overal vlekjes op mijn huid en reageerde het ineens overgevoelig op alles!

Ik kreeg een microneedling en een peeling, waardoor mijn gezicht er echt een stuk beter uit ging zien! Wel kreeg ik dringend advies mee: je gezicht altijd insmeren met factor 50! Dat was nieuw voor mij en behoorlijk wennen. Ik gebruik namelijk nooit gezichtscrème laat staan make- up. Mijn moeder smeerde mij vroeger ook nooit in toen ik buiten speelde, dus ik ben dat ook niet gewend. Het enige wat ik smeer is mijn broodje. Met pindakaas het liefst 😊. Ik dacht voorheen ook eerlijk gezegd dat het allemaal commercie was en meestal trek ik mij zeer weinig aan van wat mensen zeggen, maar dit is een ander verhaal. Ik ken persoonlijk mensen met huidkanker, dus let ik erg goed op mijn huid. Ik smeer hem dus maar letterlijk weg tegenwoordig!

Maar we dwalen af. Terugkomend op het Botox verhaal. Ik vertelde aan mijn behandelend arts dat ik vaak hoofdpijn had, waarop hij antwoordde dat uit ervaring blijkt, dat een spierontspanner (Botox) vaak helpt tegen migraine of spanningshoofdpijn. Dit komt doordat de Botox de voorhoofds- en fronsspieren verslapt. Ook blijkt uit onderzoeken dat behandeling met een spierontspanner zoals Botox bij mensen met hevige vorm van migraine de frequentie van aanvallen zal doen afnemen. Onder het mom van niet geschoten is altijd mis ben ik akkoord gegaan met een behandeling en ik kan je vertellen dat ik merkbaar minder hoofdpijn heb na de behandeling. Dit duurt bij mij meestal 4-6 maanden. Dan moet ik weer terug voor een nieuwe behandeling. Let wel: hoofdpijn is een complex fenomeen en er zijn heel veel vormen (spanningshoofdpijn, migraine, spierbelasting) en het werkt niet voor iedereen. Zeker als het erfelijk is, is het complex. En als je hoofdpijn hebt door je leef- of werksituatie, zou ik je uiteraard eerder aanraden om dat aan te pakken. Voor mij was het in ieder geval waard om het een kans te geven. Mijn 13-jarige puberdochter uit huis zetten was ook een optie, maar dan krijg ik de jeugdzorg weer op mijn dak, wat mij ook weer hoofdpijn geeft. 😉

Wil je ook meer weten over deze behandeling tegen spanningshoofdpijn? Kijk dan hier even voor meer informatie. (tevens bron voor dit artikel)

Heb jij weleens botox gebruikt?

Ik ben 46 jaar en naast het fulltime runnen van mijn gezin, run ik samen met mijn man een opleidingsinstituut. Behalve mijzelf continu te blijven ontwikkelen is mijn doel om meisjes en vrouwen te inspireren om sterke succesvolle onafhankelijke individuen te worden. Ik zit in team Never give up and Empower each other! Wanneer je mij even kwijt bent, kun je mij in de sportschool vinden. Naast lekker eten is sporten mijn grootste passie. Mijn blogs gaan over alledaagse dingen die mij bezig houden. But Be warned: mijn teksten kunnen lichtelijk sporen van ironie en sarcasme bevatten.

Post a Comment