` HEALTH: De gedachtenwereld van boulimia - toen en nu - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: De gedachtenwereld van boulimia – toen en nu

Ik vind het belangrijk om eetstoornissen onder de aandacht te brengen en dan vooral de wat onbekendere varianten. Zelf heb ik boulimia gehad en neem je in deze blog mee in mijn gedachtenwereld van toen (tijdens de eetstoornis) en nu ( met de haat-liefde verhouding met eten). Ik vind het belangrijk om de moeilijke aspecten van een eetstoornis te benoemen en mensen mee te nemen in deze gedachtenwereld. Lees verder en ontdek hoe de eetstoornis boulimia ( of een andere eetstoornis) blijvend je leven kan bepalen.

Toen

Ik werd wakker met een droge mond. Gisteravond had ik een enorme eetbui. Ik voelde mij alleen en kon mijn emoties niet meer bedwingen. Ik moest het doen. Ik kocht een mandje vol met eten wat lekker was en eigenlijk niet mocht en nam deze mee naar mijn kamer. Ik schrokte het naar binnen en moest mijn tranen bedwingen. Ik wilde mij niet meer zo voelen en bonkte een paar keer hard tegen de muur met mijn hoofd. Na de eetbui walgde ik van mijzelf en ging ik onder de douche. Hier werd ik geconfronteerd met mijn lichaam en was ik weer zeer kritisch, opnieuw walgde ik van mijzelf en spuugde mijn eten eruit. Zo kon niemand mij horen. Het voelde als een opluchting en het ging zo makkelijk. Toch wist ik dat dit niet voor altijd zo door kon blijven gaan. Ik kleedde mij aan en ging even naar buiten, ik moest even weg en alleen zijn met mijn gedachten. In de middag belde een vriendin, ik ging met haar naar de bioscoop en ik keek er enorm naar uit. Vooraf deden we een drankje en ik at bijna een zak M&M’s leeg. De schaamte en walging over mijzelf en mijn lichaam kwam weer naar boven en ik moest zo snel mogelijk een wc vinden. Dit kon gewoon niet, ik moest en het was zo’n gevecht en ik spuugde het vrij makkelijk uit. Shit volgens mij heeft ze het gehoord! Ze keek mij aan en ik kon alleen maar zeggen dat het niet heel goed met mij ging. Ze begreep het en legde haar arm om mij heen en er vloeide een traan over mijn wang. Waarom kan ik niet gewoon mezelf zijn en blij met mijn lichaam zijn? Ik wist het niet en had nog een lange weg te gaan.

In between ( 6 jaar gelden…)

Ik werd wakker van de kleine armpjes om mij heen. Dochterlief had weer tussen ons in geslapen, aangezien ze al om 3 uur in de nacht klaarwakker was. Ik kuste haar goedemorgen en gingen ons aankleden. Toen iedereen beneden was maakte ik ontbijt voor mijn kinderen en heb zelf niet zoveel trek. Mijn man is al aan het werk en ik breng de kids naar school en ga daarna meteen boodschappen doen. Zodra ik de supermarkt binnenkom overvalt mijn de hoeveelheid voedsel en weet ik niet meer goed wat ik hier nu doe. Ik raak in paniek en focus mij echt op de dingen die ik nu nodig hebt. Geen inspiratie om te koken voor vanavond en dat maakt het een uitdaging. Ik kies voor veiligheid, gezond en makkelijk. Hup doorlopen, chocolade, donuts, chips, lekker comfortfood en makkelijk, maar nee het kan en mag niet. Ik kies voor mijzelf, mijn gezin en focus mij weer op de boodschappen die al in mijn mandje liggen. Toch pak ik die chocoladereep en ga ik snel door naar huis. Geen ontbijt maar wel een chocoladereep, gefrustreerd, boos en waarom zorg ik niet goed voor mijzelf. Eerst ontbijten en dan boodschappen doen, ik weet het, maar het is een gevecht. Hoe gaat dit er nu weer af, hup stofzuigen, de vaat doen en het huis schoon maken. Eindelijk rust en weer focus, stapje voor stapje. Ik kies voor een gezonde lunch, kom op je kunt het! Het smaakt goed en het doet mij goed. Vergeet nou die tussendoortjes niet, anders gaat je stofwisseling niet vooruit. Nee, moe en geen zin in en straks door naar het avondeten. Ik maak een gezonde maaltijd voor heel het gezin en zet mijn tanden per ongeluk weer in een bak chips in de avond. Ik kan het niet laten, tranen gaan over mijn wangen, waarom dit gevecht. Het houd nooit op, het wordt alleen minder. Morgen beginnen we weer opnieuw met een gezond ontbijt en een uurtje in de gym. Ik weet het allemaal wel, maar mijn gedachten hebben soms ruzie. Ik moet afvallen, ik wil onzichtbaar zijn en voel mij verschrikkelijk eenzaam. Ik kom uit de wereld van een sixpack, veel vrienden, sporten, gezond eten terecht in een wereld van overleven in gevoelens van haat-liefde tegenover mijzelf, het eten en de wereld.

Nu

Ik wordt wakker en heb toch net iets te kort geslapen. Maar ik voel mij goed en rek mij uit en ga lekker even douchen. Ik voel mij goed en het wordt een mooie dag. Ik pak wat kwark en fruit en maak een heerlijk ontbijtje. Voor de kids maak ik havermout en we eten gezellig samen. Mijn man is aan het werk en ik breng de kids naar school. Ik ga terug naar huis, ruim wat op en ga aan het werk. Later ga ik boodschappen doen, ik pak mijn lijstje erbij en kies nog wat extra aanbiedingen en voel mij sterk en loop zonder moeite langs de chocolade en anders lekkers. Ik ruim de boodschappen op en maak voor mijzelf een heerlijke gezonde lunch. Daarna ga ik een uurtje banen zwemmen. Oeps! Toch altijd even wennen om het zwembad in te gaan, ik weet dat ik er nog niet ben maar ik kan het en hup daar ga ik. Na een half uur hoor ik mezelf wat hijgen en wil ik eigenlijk stoppen. Maar nee, er moet aan die conditie gewerkt worden en de ontspanning daarbij is ook mooi meegenomen dus ik zet door. Na een uur douche ik kort en kleed ik mijzelf aan. Ik ga naar huis en ga langer onder de douche en was mijn haar goed. Moe maar voldaan ga ik nog even aan het werk en haal ik daarna de kids op. Ik maak een heerlijke gezonde maaltijd en mijn man is inmiddels ook alweer thuis. Daarna nog even kletsen en verhaaltjes voorlezen, kids naar bed en even tv kijken. Zal ik vanavond even naar de gym gaan of wordt het morgen, alle opties staan open en ik voel mij energiek. Ik geef mijn man een kus voor het slapen gaan en voor je het weet ben ik in dromenland…

Dit zijn voorbeelden uit mijn gedachtenwereld, zo kun je zien van hoe ver ik ben gekomen. Onthoud altijd dat je de moeite waard bent en dat je met kleine stapjes ook heel ver kan komen. Never give up!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .