Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: De geheimen van onze cyclus ontrafelen

Wat weet jij van de menstruatiecyclus? Een mooie vraag voor jou. Wat weet jij van jouw cyclus? Wist je dat je cyclus uit vier fases bestaat. Nog niet, is vast je antwoord. De komende tijd neem ik je mee in de wereld van de menstruatiecyclus. Want er is veel meer uit te vinden over onze cyclus en hoe je daar een positief gevoel van krijgt. Via deze blogs bij Boost your Health.

Waarom zou je hier meer over willen weten? Puur en alleen, omdat er meer te ontdekken is over onze maandelijkse cyclus, en welke hormonen actief zijn. Ik kan uren met je over dit onderwerp praten, maar bare with me, lees mee en je er achter komen welke voordelen de cyclus voor je heeft.

Hoeveel menstruaties heeft een vrouw in haar leven?

Een optelsom. Wanneer je eerste menstruatie tussen je 12e – 15e jaar komt en de laatste menstruatie rond je 48-52 jaar. Tel de jaren daartussen bij elkaar op, en voila, 36 jaar (48-12) en dan heb ik zwangerschappen niet meegerekend. Gedurende 36 jaar heb je elke maand een cyclus met een menstruatie.

Het aantal menstruaties zijn er dan meer dan 400 in een vrouwenleven. Elke maand werkt je lichaam hard om het beste eitje te maken dat er is. Elke maand (mits je niet zwanger bent) maakt je baarmoeder zich schoon en laat het slijmvlies los dat gepaard gaat met een bloeding, de menstruatie. De meeste vrouwen weten nog te weinig van de cyclus of willen liever niets te maken hebben met de menstruatie. Wij vrouwen zijn verbonden met onze cyclus, of je het nu leuk vindt of niet. Ik vond het echt niet leuk totdat ik op onderzoek uitging en er achter kwam dat er veel meer te achterhalen is over de cyclus. 

Ik schreef hierboven al, dat onze cyclus uit vier fases bestaat. De eerste fase heet de folliculaire fase, en begint direct na de laatste dag van je menstruatie. De tweede fase heet de ovulatiefase (die ken je vast wel), de derde fase heet de lutheale fase en deze fase duurt het langst, wel 12- 14 dagen, elke maand weer. De laatste fase, ken je zeker en kan je niet omheen, de menstruatiefase.

Onze cyclus is één met ons leven. Hoe onze hormonen in onze cyclus bewegen. De komende tijd ontrafel ik je graag de geheimen van onze cyclus.

Heb je vragen over de cyclus of wil je je verhaal delen? Dat mag altijd. Je kunt mij mailen op info@saskiavanommen.nl of onder dit bericht.

Groetjes, Saskia van Ommen

Hormoon coach en voedingsdeskundige Saskia van Ommen laat vrouwen de positieve impact van hun cyclus en de werking van hormonen ontdekken. Dit zorgt voor vrijheid, plezier en groei in hun leven en business. Zij heeft een eigen praktijk in Deventer waar ze je laat zien hoe jij je hormonen weer happy kunt maken door middel van voeding, beweging en ontspanning. Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op www.saskiavanommen.nl, waar je artikelen kunt lezen, oefeningen en heerlijke, gezonde recepten kunt vinden! Wil je meer? Lees dan eens haar boek: ‘Hoe overleef ik mijn menstruatie? – gespreksstof voor aan de keukentafel’

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .