` HEALTH: De kunst van het niets doen - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: De kunst van het niets doen

Eerlijk antwoord; wanneer heb je voor het laatst niets gedaan? En met niets, bedoel ik ook echt niets. Een dag waarvan je misschien achteraf hebt gedacht “pfff dit was een verloren dag, want heb niets uitgevoerd”. Niets doen is moeilijk, heel moeilijk. Vaak kunnen we dat alleen op vakantie. Als we aan het strand in de zon liggen te vegeteren met een drankje in onze hand starend naar iets, maar naar wat weet je niet precies. Niets doen vinden we nutteloos, niets doen is niets. Maar niets doen is soms zo lekker. Hoe plan je een niets doen dag in? En wat doe je dan op zo’n dag? Ik ga het je vertellen.

Een niets dag moet je plannen. Doe je dat niet dan komt er van niets doen niets terecht. Dan zijn er namelijk altijd weer klusjes waarvan je denkt “die doe ik nog even”, of je komt erachter dat er toch nog een boodschap gedaan moet worden. Het maakt niet uit wanneer je deze niets dag houdt. Of het nou in het weekend is, of op een doordeweekse dag. Beschouw het als een dag vakantie. Je kunt er een dag vrij voor opnemen van het werk, wat soms ook wel heel erg lekker is natuurlijk. Ben je samen met een partner, zorg dat hij meedoet met een nietsdag. Heb je kinderen, maar wil je daar ook even vrij van, voel je je daar niet schuldig over. Er is vast een lieve ouder of een vriend/vriendin, die een sleepover helemaal ziet zitten. Kinderen lekker een nachtje en een dag uit logeren en jij de avond en dag helemaal niets. Maar hoe bereid je jezelf nou voor op zo’n niets dag?

  • Zorg dat je het huishouden hebt gedaan, of in ieder geval alles waar je je aan zou kunnen storen is opgepakt;
  • Bedenk van tevoren wij je op je niets dag graag zou willen eten / snacken en ga naar de winkel om dit te kopen. Op je niets dag doe je namelijk niets, dus dat ook niet;
  • Vertel jezelf vooraf dat het ok is dat je een dag even helemaal niets doet. Je hebt de dag tenslotte gepland en als je dat doet, dan voel je je ook veel minder “schuldig”,
  • Beschouw de dag als een dag vakantie. Dan ben je ook niet te bereiken, hoef je ook niets van jezelf en mag je ook lummelen. Iedereen heeft een oplaadmoment nodig, ook JIJ.

Allemaal leuk en aardig hoor, zo’n dag waarop ik niets doe. Maar dan doe ik toch alsnog van alles? Dat klopt, je kunt nog steeds allemaal dingen doen die je leuk vindt. Het principe is alleen dat je helemaal niets hoeft. Als je alles wat je normaal gesproken “MOET” nu weglaat, dan ontstaat er rust en ruimte voor niets. Zoals bijvoorbeeld:

  • Als je wakker wordt en je bed ligt nog super lekker, draai je dan gewoon nog om;
  • Lekker de tijd nemen voor een ontbijt. Verse sapjes, afbakcroissants, broodjes. En waarom neem je dat ontbijtje niet lekker mee naar bed. Heerlijk;
  • Douchen in de ochtend, maar daarna weer een pyjama of huispak aantrekken, why not! Go for it!;
  • Geef je jezelf nooit de tijd om overdag een film te kijken? Kruip gewoon in je huispak op de bank en go for it;
  • Weet je wat lekker is op een niets dag. Niet koken. Bestel je favoriete maaltijd en laat hem lekker thuisbezorgen. Pannen mogen in de kast blijven deze dag.
  • You name it, you can do it. Heerlijk wandelen in het bos of op het strand, puzzelen, lezen, gewoon onderuit hangen op de bank met snacks.
Hoe zou jouw ideale niets dag eruit zien? Ik ben reuze benieuwd! Laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment