` HEALTH: De voor- en nadelen van een transformatie op het gebied van afvallen - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: De voor- en nadelen van een transformatie op het gebied van afvallen

De ene transformatie na de andere vliegen ons om de oren. Maar hoe realistisch zijn die transformaties en geeft het je meer motivatie om zelf ook aan de slag te gaan of werkt het bij jou juist averechts. Ik ben in de wereld van de transformaties gedoken en kwam met verrassende uitkomsten. Lees gauw verder als je ook alles wilt weten over de voor- en nadelen van transformaties op het gebied van afvallen!

In 6 weken een sixpack

Helaas zie ik ook vaak deze transformaties langskomen, waarin een slanke man of vrouw ernaar streeft om binnen 6 weken (soms zelfs nog korter) een sixpack te creëren. Natuurlijk is het knap dat ze hard werken en dat het uiteindelijk (aan de foto te zien) gelukt is, maar is het realistisch? Ik vraag mij dan hardop af of ze na de 6 weken dit regime vast kunnen houden, we zijn tenslotte geen robot, dus ik ga ervan uit dat dit maar van korte duur is. (uitzonderingen daargelaten).

Voedingspatroon op rantsoen

Wat ik ook vaak zie is dat mensen een totaal anders voedingspatroon toepassen en hier mooie resultaten mee behalen. Natuurlijk super goed, maar is dit vast te houden op de lange termijn? Soms zeker wel, maar onthoud dat je jezelf niet alles kunt ontzeggen en dat balans het sleutelwoord is.

Shake it baby!

We hebben ook nog de transformaties met behulp van alleen shakes, waarbij je dagelijks zo’n 600-800 kcal binnen krijgt en een hoop tekorten op loopt. Dit is geen goede manier van afvallen en vaak zodra je weer normaal gaat eten komen alle kilo’s er weer aan.

Extreem veel sporten

Vaak zie je in programma’s dat mensen vrij nemen van werk en hele dagen volop intensief bewegen. Heel erg knap, maar op de lange duur ook niet realistisch. Als je werkt, een gezin hebt, een social leven, het huishouden en daarnaast nog wilt sporten vraag dit op planning en met dagelijks veel uren sporten (tenzij je topsporter bent) komt je lichaam nooit tot rust en krijg je alleen maar meer stress en teveel cortisol en dan kom je uiteindelijk weer aan.

Transformatie als motivatie

Pas zag ik afleveringen van “Bring my sexy back” op Netflix en werd hierdoor goed gemotiveerd. Het traject is eveneens heel kort en intensief, maar heeft wel alles wat het moet zijn. Tevens is dit de grootste worsteling, want om nu elke dag 3-4 uur lang te trainen houden maar weinig mensen vol op de lange termijn. 

Transformatie op de lange termijn

Hier ben ik grote voorstander van met als mijn grote voorbeeld mijn lieve mama die maar liefst 32 kg is afgevallen in bijna 2 jaar tijd. Ze had een hoge bloeddruk en slikte hiervoor maar liefst 5 pillen en slikt momenteel helemaal niets meer, hoe knap is dat?! Ze heeft wel een coach, maar heeft het op eigen kracht gedaan en gewoon met gezond eten en 3 keer per week naar de sportschool en veel buiten bewegen. Ik ben dan ook supertrots op haar! Maar je hebt meerdere knappe transformaties, want ook girlboss Isabelle heeft een hele reis doorstaan met een maagverkleining en hard werk om te komen waar zij vandaag is.

Heb jij een transformatie doorstaan en wil je je verhaal met ons delen? Mail dan gerust naar info@boostyourhealth.nl en misschien staat jouw verhaal binnenkort wel online!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment