Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Denkt jouw werkgever aan je gezondheid?

Ik ben benieuwd of werkgevers tegenwoordig ook werknemers stimuleren om gezonder te leven. Met deze 5 tips kun jij je werknemers extra stimuleren of geef je naaste collega’s even een boost!

1) Stel iedere week een liftvrije dag in, zodat iedereen die dag met de trap naar kantoor moet. Iedere dag is natuurlijk nog beter, maar begin klein! Als je geen groot pand hebt, stel dan één keer per week voor om een stuk te gaan lopen in de lunchpauze 😉

 

2) Zorg dat er een gezonde lunch aangeboden wordt, mocht dit in een kantine zijn kies dan voor een heerlijke gezonde lunch. Niet mogelijk? Neem dan zelf een heerlijk gezonde lunch mee, zo ben je niet afhankelijk van anderen.

 

3) Veel zittend werk? Zorg ervoor dat je ieder uur even een stukje loopt of zittend wat oefeningen doet. Staand werk? Zorg ervoor dat je op je houding let en leun niet steeds naar één kant op één been, maar sta met beide benen stevig op de grond. Blijf in beweging!

 

4) Houd jij ook zoveel van koffie? Heb je aan het eind van de dag ineens 5 à 6 koppen koffie op? Ideaal om wakker te blijven, maar minder goed voor jouw gezondheid. Probeer 1 à 2 koppen koffie per dag te drinken en zorg ervoor dat je daarnaast ook minimaal 2 liter water en/of groene thee drinkt. Een goede vochtbalans is belangrijk voor je gezondheid!

5) Zorg voor extra tijd door je boekhouding zowel zakelijk als privé digitaal toe te passen en

 

6) Weer iemand jarig? Heerlijke gebakjes, daar kun je vaak geen “nee” tegen zeggen, maar bij grotere bedrijven kan er wel drie keer per week iemand jarig zijn en dan is het wel erg veel van het goede. Probeer hier balans in te vinden en mocht je wat kilo’s kwijt willen, neem dan zelf een gezond (maar lekker) tussendoortje mee zodat je niet eens zin krijgt in gebak! Ook is het ideaal om andere collega’s te motiveren gezonder te gaan leven door zelf eens een gezond tussendoortje mee te nemen voor hen, zodat ook zij kunnen ervaren hoe lekker gezond eten kan zijn en hoe ze bovendien hun middagdip kunnen voorkomen! 
Welke tip(s) ga jij toepassen?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .