` HEALTH: Detoxen met Sapje - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Detoxen met Sapje

Na vorig jaar twee buitenlandse detoxen gedaan te hebben riep ik “dit doe ik nooit meer”. Mijn hormonen waren totaal van slag en mijn menstruatie bleef maanden weg. Achteraf zaten de detoxkuren te dicht op elkaar en heb ik mijn lichaam tussendoor te weinig rust gegeven. De afgelopen maanden zat ik qua eten weer in een “slechte” flow, en na mijn Noord-Amerika reis was het helemaal huilen met de pet op. Ik snoepte weer met regelmaat, en leek dit patroon zelf niet te kunnen doorbreken. Mijn mindset en lichaam had echt even een reset nodig. Dus besloot ik op zoek te gaan naar de perfecte detox voor mij, en die heb ik gevonden. Lees je mee?

Er zijn ontzettend veel aanbieders als het aankomt op detoxkuren welke je thuis kunt volgen. Ik ben dan ook een tijdje bezig geweest met het zoeken naar de kuur die het beste bij mij past. Een bedrijf met een visie die bij mijn visie past en die met liefde hun producten bereiden voor hun klanten. Zo kwam ik uit bij Sapje en was na het rondkijken op de site en na het lezen over hun producten was ik direct heel erg enthousiast! Dit wilde ik wel gaan proberen.

Onze ultieme droom is om zoveel mogelijk mensen – jong en oud – bewuster te maken van de kracht van gezonde voeding en de werking van het eigen lichaam. We willen mensen bewust maken van hun voedingskeuzes en van de rijkdom en variatie in biologische, lokale en seizoensgebonden producten.”

Ik besluit te gaan voor de meest uitgebreide kuur, de “detox kuur + 7. Een volledige kuur van een week. Naast de sappen, zitten hier ook shots en soepen bij voor een volledige ervaring. Deze hele detox, en alle andere detoxen die Sapje aanbiedt worden bereid in de speciale sap-lab in Kwakel. Het lab is uitgerust met de beste RVS slowjuicers ter wereld en een super high tech shockvriezer die alle sapjes binnen maximaal 1 uur bevriezen. Al het groente en fruit wat wordt gebruikt in de sappen worden dagelijks aangeleverd door lokale boeren, en vanaf dat moment gaan ze van start om de sappen te bereiden en zo snel mogelijk te bottelen voor de meest verse ervaring.

Na de bestelling

Het fijne van het bestellen vind ik de mogelijkheden van de levering. Je kunt hele specifieke tijden opgeven waardoor je nooit lang hoeft te wachten en er altijd wel een moment is waarop het jou schikt. Op het moment dat de levering is geplaatst ontvang je vanuit Sapje een uitgebreide mail met hierin handige informatie omtrent de kuur die je gekozen hebt. Ik heb al vaker een detox gedaan en weet dan ook hoe belangrijk een pre-detox is. Ze sturen je dan ook een fijn pre detox programma toe zodat je je lichaam goed kunt klaarstomen voor wat gaat komen. Daarnaast sturen ze ook hele leuke after detox recepten toe en een boodschappen lijstje van eventuele producten die je nog kunt aanschaffen voor tijdens de detox. Zo ga je helemaal goed voorbereid je detox in!

De Levering

Alle sappen, shotjes en soepen worden in dozen bevroren aangeleverd. Bij de papieren die ik eerder ontving zit een dagschema welke je kunt aanhouden zodat je precies weet welke sap je hoe laat en wanneer moet opdrinken. Ze raden aan de producten in de diepvries te bewaren en een dag voor gebruik ze in de koelkast te zetten. Ik heb een kleine koelkast/vriezer dus in mijn geval ging dit niet. Voordeel is, alle sappen hielden elkaar koud en bevroren. zelfs na 3 dagen in de koelkast zaten er nog dikke stukken ijs in de flesjes. Ik heb alles per dag ingedeeld in mijn koelkast en vriezer, om zo het overzicht te behouden tussen alle flesjes die ik ontving.

De detox

Ik ontving per dag 7 sappen, 3 shotjes en 1 soep. De sappen waren in het begin wel “heftig”. Het is wennen om zoveel smaken te ervaren, smaken die ik niet allemaal kende. Je moet je voorstellen dat 1 sapje van 240 ml in totaal 400 gram groente, fruit, kruiden, specerijen en zeewier bevatten. Aan het einde van de week heb ik ruim 26 kilo aan verse producten gedronken/gegeten! WOW! Qua sappen had ik zo mijn favoriet, maar geen een sap was vies. Het gekke was, ik kreeg het niet een allemaal op omdat het zoveel is. Ik heb dus zelfs nog wat sap in de vriezer liggen. En diepgevroren blijft dit ook nog een hele tijd goed. De shotjes heb ik helaas na dag 1 moeten laten staan. Mijn maag (waarschijnlijk door mijn gastric bypass) was er niet op voorbereid en ik werd er misselijk van. En dan de soepen, heerlijk om in de avond wat warms te kunnen eten. De pompoensoep, broccolisoep en tomatensoep waren echt heerlijk. Ik combineerde mijn soep met rauw groente. Bijvoorbeeld worteltjes of paprika. Lekker voor een extra bite en net wat meer vulling.

Ervaring en resultaat

Als je voor het eerst gaat detoxen raad ik je aan om “rustig” te beginnen met een kortere kuur. Het fijne van Sapje is dat ze ook detoxkuren hebben van 1, 3 en 5 dagen en dat je ook losse sapjes kunt bestellen. De detox kuren die ik voorheen gedaan heb waren in een ontspannen vakantie omgeving. Het detoxen, terwijl ik ook aan het werk was en mijn dagelijkse drukte had, vond ik best pittig. Met deze detox heb ik wel het resultaat behaald wat ik wilde. Mijn lichaam en geest zijn gereset en ben niet meer “suiker gedreven”. Dat was mijn doel. Weer even terug naar de basis en vanuit daar mijn gezonde levensstijl weer oppakken. Ik heb het nog helemaal niet over gewichtsverlies gehad, omdat dit mijn doel niet was. Daarnaast ben ik van mening dat als je gaat detoxen puur voor het afvallen, je van een koude kermis thuiskomt. Vaak zit gewicht er na een detox redelijk snel weer aan. Het is het totaalpakket waar je voor moet gaan. In totaal ben ik in 1 week tijd 4.9 kilo afgevallen en ben om mijn benen en heupen 3 cm kwijt geraakt en in mijn taille 5 cm.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 6

 • Avatar
  reply

  Anniek Pos

  29 juli 2019

  Hi Isabelle,

  Ik heb je detox gevolgd en was benieuwd naar jouw eindconclusie. Ik werd enthousiast van wat je hier schreef maar schrok me een hoedje van de prijs onderaan jouw blog! 55 euro per dag.
  Wat als je gewoon 7 groentesapjes bij de Appie haalt, kost je dan nog geen 15 euro per dag…. vond je dit kwalitatief zoveel beter?

  • Isabelle
   reply
   31 juli 2019

   Beste Anniek,
   Dank je wel voor je reactie. Ik snap helemaal wat je bedoelt. Er is echter wel een groot verschil tussen de sapjes die je aantreft bij bijvoorbeeld de AH of de sapjes die ik gebruikt hebt. Allereerst worden ze direct diepgevroren en ook zo geleverd. Bij de AH staan de sapjes alleen gekoeld, wat de ingrediënten minder vers houden en er veel vitamines verloren gaan. Wat ook een plus is dat het niet in plastiek verpakt zit maar in glazen flesjes, dit is duurzamer en beter voor de gezondheid. Een laatste grote verschil is dat de sappen van Sapje veel meer groenten en kruiden bevatten en minder fruit.
   Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

 • reply
  13 augustus 2019
 • Avatar
  reply

  Anniek Pos

  19 augustus 2019

  Ho Isabella,

  Ik zie je antwoord nu pas!
  Fijn dat het in glas zit en inderdaad geloof ik best dat het van betere kwaliteit is dan van de AH hoor, maar ik vind het helaas wel erg veel geld. Maar goed, wel mooi dat zoiets bestaat! Groetjes

 • Avatar
  reply

  Jolanda

  24 november 2019

  Helaas werkt de kortingscode niet!

  • Melinda van Rossen
   reply
   25 november 2019

   Beste Jolanda, de kortingscode was tijdelijk. Mocht je lid zijn ( of willen worden) van het membership, dan kun je terecht bij heel veel verschillende health & lifestyle webshops met korting. Ga naar de website voor meer info en ik wens je een fijne dag vandaag! Liefs, Melinda

Post a Comment