Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Deze 7 doelen wil ik gaan verwezenlijken in 2019!

Als geen ander weet ik dat het leven in 1 jaar tijd anders kan lopen dan anders. Hoewel ik mij had voorgenomen afgelopen jaar te strijden voor een gezonder lichaam met meer energie, is dit door omstandigheden nog niet gelukt. Natuurlijk moet je eerst goed voor jezelf zorgen en dan pas voor anderen, maar in de praktijk blijkt dit nog heel lastig en niet alleen voor mij als werkende moeder. Daarom maak ik voor het nieuwe jaar kleinere haalbare doelen en hoe gaaf zou het zijn als ik deze haal en zo bij elkaar toch een groot doel hebt gehaald met al die kleine doelen. Ik kies minder voor perfectie en ik kies meer voor ontspanning, maar waar ik vooral voor ga dat kun je lezen in dit artikel.

Persoonlijke groei

Ik ga aan de slag met mijn obstakels, dingen die mij belemmeringen in de doelen die ik wil halen. Negatieve gedachten en gebeurtenissen die ik achter mij wil laten. Meer zelfliefde en vooral alle succes vieren die ik al behaald hebt. Ik ga aan slag met een coach en zij gaat mij coachen op het gebied van mindset, zelfliefde, acceptatie, motivatie, meer energie, ontspanning en gewichtsverlies als bijkomstigheid. Allemaal in kleine behapbare stappen en ik kan niet wachten om met haar van start te gaan.

Meer lezen

Dit klinkt misschien gek, maar ik lees vooral tijdschriften en boeken dit mij aan het hart liggen. Helaas is er voor dat laatste niet zoveel tijd en zou ik eigenlijk veel meer boeken willen lezen dan dat ik nu doe. Ik vind het heerlijk om mezelf terug te trekken en hiervoor de tijd te nemen. Echter met een druk gezin, een eigen bedrijf, sporten, een sociaal leven etc lukt dit mij niet optimaal. Ik moet er dus gewoon tijd voor maken. Ik ga er daarom voor kiezen iedere maand 1 boek te lezen die ik eigenlijk nog had willen lezen ( ja er ligt een stapel niet gelezen boeken op mij te wachten) naast de tijdschriften en boeken die ik voor mijn werk lees.

Sporten

Sporten is mijn lust en leven, maar zodra ik ziek wordt of er iets tussenkomt kan ik het ook snel naast mij neerleggen. Ik wil dit niet meer en er bewust voor kiezen. Ik was goed op weg en trainde 2 keer per week in de sportschool en zwemde daarnaast ook 2 keer per week en dat was heel fijn. Met het zwemmen krijgen mijn spieren wat rust en ontspanning en in de sportschool een pittige workout. Nou uhh baantjes zwemmen is trouwens ook pittig, daarna merk je namelijk pas dat je flink je best gedaan hebt en moet je gelijk je waterinname en snack of lunch ter harte nemen. Ik verbrand in een uurtje zwemmen maar liefst bijna 800kcal. Om mezelf niet te veel te pushen ga ik voor minimaal 2 keer per week sporten en alles wat extra kan is mooi meegenomen. Plezier en even knallen en mijn hoofd leeg maken is het belangrijkste! 

Leuke dingen met het gezin

Natuurlijk doen we regelmatig wat leuks met het gezin, maar als ik naar afgelopen jaar kijk is dit minder dat ik eigenlijk wens. Daarom ga ik in 2019 nog meer mooie herinneringen maken met mijn gezin.

Ontspanning 2.0

Afgelopen jaar heb ik gemerkt dat ik meer behoefte heb aan ontspanning. 1 dag sauna of 1 massage in het jaar is niet voldoende, ik ga bewuster kiezen voor meer ontspanning. Ik vind dat ik hard werk en dit verdien en ga er ook meer tijd voor vrij maken. Daarom ga ik eens in de 1-2 maanden bewust een dag naar de sauna of genieten van een heerlijke behandeling.

Meer energie

Het belangrijkste doel is meer energie. Soms baal ik dat een dag 24 uur heeft en ik constant bezig ben. Mijn dochter heeft een slaapprobleem, het huis moet schoon blijven, sporten, werken, boodschappen doen, koken, kids naar zwemles of vriendjes en ga zo maar door. Vooral in de herfst en winter voelt dit als een grote opgave, terwijl ik dit niet zo wil voelen. Het moet gemakkelijker gaan en nog regelmatiger en gezonder eten helpt, ook meer sporten en een betere conditie opbouwen helpt. Ik ga hier ook samen met mijn coach aan werken en hoop dat ik volgend jaar wat minder ziek ben tijdens de winterperiode door een betere gezondheid en een betere conditie. Ook al heeft dit natuurlijk niet altijd vat op dat je ziek wordt, het helpt wel mee in het herstel ervan.

Keuzes

Ik ga belangrijke keuzes maken in het doorbreken van patronen, het aangeven van grenzen en bewuster werken met mijn eigen intuïtie om buikpijn, boosheid en frustratie grotendeels te voorkomen. Ook kies ik ervoor om mijn eigen reis te bepalen en hierbij mijn omgeving niet van invloed te laten zijn. 

Wat zijn jouw doelen voor 2019? Welk doel van mij is herkenbaar voor jou?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .