Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Dit is de reden waarom iedereen een EHBO cursus zou moeten doen!

We volgen een cursus hier en nog een cursus daar, allemaal om onszelf te ontwikkelen en om een persoonlijk groei door te maken. We leren over mentale gezondheid en over voeding. We leren over vitamines en over hoe we onszelf moeten opmaken. Maar er is een hele belangrijke cursus waarvan ik weet dat iedereen deze zou moeten volgen, maar waarvan ik ook zeker weet dat heel weinig mensen deze hebben afgerond. Ik heb het over een EHBO cursus. Mensen zeggen dan vaak “maar ik weet heus wel hoe ik een pleister moet plakken hoor”. Ik kan je verzekeren dat ik mijn EHBO cursus al een aantal keren in de praktijk heb gebracht, en wat was ik blij dat ik deze personen heb kunnen helpen. Ik wil je er graag over vertellen, lees je mee?

Jaren geleden heb ik mijn reanimatiecursus en defibrillatie cursus in goede orden afgerond en een aantal jaren later heb ik hier ook een EHBO cursus aan toe mogen voegen. Ik denk dat het ontzettend belangrijk is om dit in je bezit te hebben. Deze cursussen moeten geregeld herhaald worden want er zijn natuurlijk steeds weer nieuwe ontwikkelingen. Een tijdje geleden kwam dit op mijn huidige werk ter sprake. Wij werken in totaal met 6 vaste medewerkers en gemiddeld 3 tot 6 oproepkrachten per dag, en niemand had maar ooit een EHBO cursus gevolgd. Ik was de enige en deze was zelfs verouderd. Toen ik aangaf dat ik de mijne graag wilde updaten kreeg ik als antwoord dat hier geen budget voor was. Ongelooflijk natuurlijk! Ik heb dan ook vol ongeloof staan kijken toen vorig jaar mijn mannelijke collega’s een pleister wilde plakken op een slagaderlijke bloeding doordat hij zich had opengehaald aan een uitstekend stuk ijzer.

Je leest het goed, een pleister plakken op een slagaderlijke bloeding. Ik zat op het toilet toen ik een collega hoorde vloeken bij ons in de garage. En nog een keer vloeken, gevolgd door een o jee, o jee, ohhhhhhh. Ik wilde mijn plas het liefst afknijpen om te weten te wat er gaande was, en schrok dan ook enorm toen ik uit het toilet kwam en ons keukentje in kwam lopen en daar 4 collega’s zag staan met op de vloer allemaal bloed. 1 collega kwam met de verbanddoos en pleisters aanzetten terwijl mijn collega die het “sneetje” had steeds witter begon te zien om zijn neus. Ik volgde met mijn ogen het spoortje bloed dat hij had achter gelaten en vroeg voorzichtig wat er was gebeurd terwijl hij met een theedoek zijn hand bedekte. Hij had zich gesneden aan een stukje ijzer wat had uitgestoken bij de dorpel van de auto die hij aan het schoonmaken was. Ik, totaal niet bang en vies van bloed, vroeg of ik het wondje even mocht zien. Hij opende de theedoek en vanuit zijn handpalm schoot het bloed de lucht in. En daar stonden ze hoor, 4 grote kerels met slappe knieën en een pleister. Ik heb direct uitgelegd dat hij met zijn vinger een bepaalde druk moest uitoefenen. heb het daarna verbonden en zijn snel in de auto naar het ziekenhuis gereden. Het bleek inderdaad een slagaderlijke bloeding en in het ziekenhuis hebben ze dit chirurgisch moeten dichten!

Ik denk dat het belang van een EHBO cursus groot is. Niet alleen op de werkvloer, maar ook in het dagelijks leven. Ongelukken zitten in een heel klein hoekje en de meeste ongelukken gebeuren in huiselijke sfeer. Er is een grote kans dat er in je naaste omgeving iets gebeurt waardoor je moet ingrijpen. Dit kunnen relatief kleine dingen zijn, maar het kan ook zomaar gebeuren dat je moet reanimeren. En dan geeft het een ontzettend fijn gevoel als je weet wat je moet doen en dat je zelfverzekerd kunt handelen.  Als ik een super goede cursus zou mogen aanraden dan zijn het de cursussen van Livis. Dit zijn cursussen die je deels online en daarnaast een aantal uren in de praktijk volgt. Naast de bekende EHBO cursussen hebben ze ook EHBO cursussen aan kinderen en bijvoorbeeld EHBO bij baby’s. De cursussen zijn door heel Nederland te volgen, dus voor een hoop kennis en vaardigheden hoef je nooit ver te reizen.

Weet jij hoe je moet handelen als je iemand in elkaar ziet zakken? Weet jij wat je moet doen als je iemand ziet vallen en deze heeft zich lelijk verwond, weet jij wat je moet doen als je kindje een kop hete thee van de tafel af trekt? Zo zijn er veel vragen die je jezelf kunt stellen, en is op die vragen het antwoord nee of misschien, dan raad ik je echt aan om in 2019 je kennis te verbreden en jezelf een cursus cadeau te doen!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .