` HEALTH: Dit is waarom (schoolgaande) kinderen omega 3-vetzuren nodig hebben - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Dit is waarom (schoolgaande) kinderen omega 3-vetzuren nodig hebben

Helaas is het zo dat we al lang niet meer voldoende gezonde vetten tot ons nemen en vooral bij kinderen is dit lastig om toe te passen. Omdat je wilt dat de hersenen voldoende omega 3 binnenkrijgen, zodat de hersenen van je kind volledig en goed ontwikkelen. Wist je dat de hersenen in de eerste 20 levensjaren verdrievoudigen in grootte? Daarom is het belangrijk dat kinderen vis (leren) eten. De hersenen bestaan namelijk voor ongeveer 50% uit vet, waarvan de belangrijkste bouwsteen het omega 3-vetzuur DHA is. En dat komt vooral voor in vette vis. Ook op latere leeftijd blijft DHA belangrijk voor het functioneren van de hersenen. Hiervoor is minstens 250 mg DHA per dag nodig. Wij geven je 3 handige tips om je kinderen voldoende gezonde vetten binnen te laten krijgen, lees je mee?

De school is weer van start (of gaat binnenkort weer van start) na de zomervakantie en het harde werken gaat weer beginnen op school. Om de hersenen voldoende te laten ontwikkelen is het belangrijk dat ze voldoende gezonde vetten binnenkrijgen. Wij geven je hieronder 3 handige tips om dit toe te passen:

Meer vis eten helpt

Niet alle kinderen vinden vis even lekker. Sommige vinden het gelijk heerlijk en anderen moeten er niets van hebben. Bij mijn dochter heb ik de zalm een tijdje kipjes genoemd, zodat ze het wel goed op at. Later wel uitgelegd en toen bleef ze ervan smullen, maar zoiets kan tijdelijk even helpen. Wat ook kan helpen is het ergens doorheen doen dat ze het niet door hebben. De gezondste vissoorten zijn (wilde)zalm, kabeljauw, tonijn, haring, makreel en sardientjes.

Gezonde vetten in andere voeding

Wist je dat er ook gezonde vetten zitten in avocado’s, noten, lijnzaad (gebroken), olijfolie of olijven, zaden, groenten, eieren, bonen, kokosolie en vast nog een aantal producten die ik vergeten ben. Deze zijn dus ook heel gezond voor de hersenen van je kind en geef deze producten dan ook met regelmaat.

In de baarmoeder en tot ongeveer een leeftijd van vijf jaar hebben kinderen vooral behoefte aan het vetzuur DHA (en een klein beetje EPA). Vanaf zes jaar kan overgestapt worden op een product met meer EPA.

Eerste hulp bij voldoende gezonde vetten

Wist je dat je niet voldoende gezonde vetten uit alleen voeding kunt halen? Daarom is het belangrijk om al jong te beginnen met voldoende gezonde vetten in een handige supplement met visolie. Echter vinden kinderen dit heel vies van smaak, maar ze hebben daar iets op bedacht. Namelijk een gezonde visolie in een supplement met natuurlijke aardbeien smaak.

Maak kennis met de Smart Fats MorEPAmini van Minami

Minami is een internationaal visoliemerk dat in meerdere landen verkrijgbaar is. In Nederland worden de producten van Minami gedistribueerd door Vitals. Minami en Vitals hebben elkaar gevonden door een gedeelde passie voor pure en werkzame producten. MorEPA Mini is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Met twee softgels per dag krijgen kinderen 500 mg EPA en 110 mg DHA binnen in een ideale verhouding. De softgels hebben een lekkere aardbeiensmaak. MorEPA Mini is ook geschikt voor volwassenen die moeite hebben met het slikken van grotere softgels.

De basis van elk Minami-product bestaat uit hoogwaardige omega 3-vetzuren (uit visolie of uit algen). Minami gebruikt hiervoor een gepatenteerde milieuvriendelijke productiemethode (superkritische CO2-extractie). Hierdoor worden zeer hoge doseringen omega 3 en een niet te evenaren zuiverheid bereikt. Superkritische CO2-extractie vindt plaats bij lagere temperaturen. Dat is van groot belang voor het behouden van de gunstige eigenschappen van de kwetsbare onverzadigde omega 3-vetzuren. Daarnaast worden er bij CO2-extractie geen chemische oplosmiddelen gebruikt, die anders in de olie achter zouden kunnen blijven. De producten van Minami staan bekend om de uitzonderlijk hoge kwaliteit en zuiverheid. Bij elke productie wordt door externe laboratoria de zuiverheid geanalyseerd. Zeker bij visolie is deze zorgvuldigheid heel erg belangrijk, omdat vis tegenwoordig helaas verontreinigingen kan bevatten door vervuiling van zeewater.

De MorEPAmini ondersteunt het functioneren van de hersenen bij kinderen. Deze formule bestaat uit:
  • Diepzeevisolieconcentraat
  • Omega 3-vetzuren zoals EPA, DHA en andere omega-3 vetzuren
  • Teunisbloemolie
  • Vitamine D3

Het is gluten- en lactosevrij en de kinderen mogen er 2 per dag innemen en je kunt ze tevens stukkauwen of mengen met voedsel. Het DHA ondersteunt het behoud van de normale hersenfunctie van kinderen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA. Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem bij kinderen en de ontwikkeling van het beendergestel.

Geef jij je kinderen al voldoende gezonde vetten of visolie?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment