Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Een frisse start!

We hebben de decembermaand weer overleefd! Klinkt een beetje dramatisch, maar dat is het helemaal niet. Ik hou van de maand december, maar ik hou nog meer van structuur en regelmaat, en dat is nou niet iets wat je krijgt in december. Ik vind het dan ook ontzettend lekker dat het “normale” leven weer begonnen is. Zonder alle verleidingen wat betreft eten en zonder de vermoeidheid die december altijd met zich meebrengt. Want ik weet niet hoe het komt, maar de kerst en oud en nieuw laten mij het gevoel geven alsof ik aan een flinke rave party heb meegedaan, terwijl ik stiekem al om 23.45 op bed lag op oudjaar. We beginnen aan een frisse start. Wil je weten hoe ik dat doe, lees dan snel verder.

Een frisse start kan je altijd maken in je leven. Dat kan ook in april of in september, maar waarom beginnen we allemaal in januari aan die frisse start? Waarom nou juist in januari die goede voornemens van stal halen? Dat komt echt door de maand december. De decembermaand is er eentje zonder structuur. Er is zoveel gaande dat als we structuur en regelmaat zouden willen aanbrengen in de dagen het eigenlijk een hopeloos geval is. Vaak zijn we moe van deze maand. Dat kan komen omdat sporten er niet van gekomen is en omdat we anders eten dan dat we normaal gesproken doen. Ik ben bijvoorbeeld echt doodmoe. Ik ben niet vooruit te branden. Ik wilde vanmorgen gaan sporten, had mijn sportkleding klaargelegd op mijn stoel zodat ik er direct in kon schuiven; de kleding ligt er nog steeds en heb mezelf nog een keer extra omgedraaid.  

Waarom ben ik dan zo moe vraag ik me af? Ik heb nou niet echt extreem veel gedaan afgelopen maand. Natuurlijk heb ik veel gewerkt, maar ik heb daarnaast ook de tijd gehad heel de serie Prison Break te kijken op Netflix in 10 dagen tijd. Ik ben moe van het eten. Ik heb afgelopen maand zo ontzettend veel suikers gegeten dat ik daar gewoon super moe van ben. De sugerhigh is maar voor even, maar de sugarlow voor weken. Ik ga dan ook beginnen aan de frisse start als het op voeding aankomt. De laatste oliebollen en ananasbeignetten met gele room heb ik gisteren op gegeten en mijn huis is nu weer sugarfree. Ik gedij het beste op een vegan/vega lifestyle met heel veel groente en fruit, and I can’t wait to get it all in my belly en de suikers in mijn lijf te laten verdwijnen. Verder ga ik weer even voor een aantal weken van de koffie af. I know I know, het is niet te geloven maar echt waar. Het afkicken van koffie gaat in mijn geval gepaard met heftige hoofdpijnen en buikkrampen, maar er eenmaal vanaf voor een tijdje voelt wel goed.

Een frisse start gaat ook op sportgebied van start. Te veel excuses hebben de revue gepasseerd, en sportkleding klaarleggen is natuurlijk niet voldoende. Ik zal ook daadwerkelijk moeten gaan hahaha. Dus vanaf volgende week heb ik mijn sportsessies in mijn agenda gepland. Een afspraak met mezelf hebben voelt goed, 3 keer in de week. En of dat  nou naar de sportschool gaan is, hardlopen of lekker een uur yoga dat maakt dan niet uit. Ik wil mezelf geen verplichting opleggen wat het type sport gaat zijn, als ik mezelf er op dat moment maar goed bij voel.

Kennen jullie het gevoel van een frisse start te willen maken? en hoe pakken jullie dat aan? Laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .