` HEALTH: Een terugval na een maagverkleining - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Een terugval na een maagverkleining

Als ervaringsdeskundige, verpleegkundige maar ook als coach ontvang ik mensen in mijn praktijk, die een maagverkleining hebben gehad en vastlopen na een tijd. Ze vallen terug in ‘oud gedrag’. De angst om volledig weer aan te komen, is er en deze vrouwen durven vaak niet aan de bel te trekken in het ziekenhuis. Of ze trekken aan de bel en worden teleurgesteld weer naar huis gestuurd. Er komt vaak schaamte kijken en als je in deze schaamte gaat zitten wroeten, dan komen de kilo’s vaak nog sneller. Ik bekijk het altijd van een aantal kanten en geef sowieso de vrouwen al een compliment als ze bij mij durven te komen.

Vaak bij de intake komen er dingen naar boven, die met vroeger te maken hebben.

Onverwerkt verdriet, maar ook dingen waar de vrouwen nu meer kampen.

Een baan waar ze zich niet kunnen ontplooien, een relatie die niet lekker loopt, vriendschappen die onder de loep worden genomen.

Ik hoor weleens vrouwen zeggen; eerst had ik nog een dikke beschermlaag maar is die weg en daarmee voel ik me een stuk kwetsbaarder. ‘

Elk jaar krijgen  er in Nederland ongeveer 10.000 mensen een maagverkleining. Dit in tegenstelling in 2008, waar ‘ slechts’ 340 mensen een maagverkleining kregen. Het aantal groeit hard en wordt alleen maar groter, de aankomende jaren.

Ik had een klant en die vertelde dat ze eigenlijk hartstikke verslaafd is aan eten en ze hadden haar nooit mogen opereren. Ze is 25 kilo weer aangekomen en zelfs na het plaatsten van een Fobi-ring (dit noemen ze ook wel een Banded Bypass) heeft mw geen enkel effect nog gehad bij het afvallen. Ze is enorm teleurgesteld als ze bij mij komt. Teleurgesteld in zichzelf en het ziekenhuis.

Samen kijken we naar haar ware gevoelens, ik leer haar te luisteren naar haar intuitie, ik leer haar kijken hoe het voelt om op een andere manier te eten en bijv ook te zorgen voor meer tijd voor jezelf. Want we gaan maar door en door.

Ook dit heeft weer invloed op je eet/ leefpatroon. Ook andere klanten leer ik om te kijken naar mindset, voeding en hormonen.

Want onderschat vooral het laatste niet. Hormonen zijn stofjes die je lichaam zelf aanmaakt en allerlei functies van je lichaam regelen en processen beinvloeden. Zo kunnen ze organen en weefsels aanzetten of juist afremmen. Het hormoonstelsel regelt ook de lichamelijke reacties en psychische stress. Ook zorgt het voor de huishouding van water, suikers en zouten. Daarnaast heeft het al belangrijke functie bij de groei van iemand, de ontwikkeling van allerlei organen en de seksuele ontwikkeling.

Kortom: het hormoonstelstel zorgt ervoor dat de mensheid als geheel in stand blijft en dat mensen zelf ‘in balans’ blijven.

Stel, er is iets met je hormonen en je ‘ voedt’ jezelf niet goed, dan kan het zijn dat je dus aankomt, dat je je prikkelbaar voelt, dat je je vermoeid voelt en zo zit je weer in de cirkel van ‘ oud gedrag’.

Ik geloof altijd in een positieve afloop, maar je moet het wel zelf doen. Ik kan je daarbij helpen, want soms is het echt lastig om daadwerkelijk in actie te komen. Het is een DIK compliment voor mij, als ik terug krijg dat ik zo veelzijdig ben qua hulp.

Dat ik niet alleen kijk, naar wat je nu precies eet maar vooral: hoe voel je je en hoe zou je je willen voelen?

Samen werken we dan naar een praktisch en haalbaar doel.

Liefs van Floor
bariatriecoach, verpleegkundige en ervaringsdeskundige
www.floorvandersteen.nl

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment