Niets is vervelender dan krampen en menstruatiepijn en vaak pakken we dan snel een ibroprufen en gaan door. Maar hoe fijn zou het zijn als je even een (kort) moment voor jezelf neemt en door middel van een buikmassage jouw menstruatieklachten kan verminderen? Dat zou toch ideaal zijn! Je kunt hiervoor thuis echt een moment pakken en er een fijn beautyritueel van maken of tussendoor op het toilet tijdens werk even 5 minuten doen om de ergste pijn en krampen direct te verminderen. Ik heb het zelf geprobeerd en wil niet anders meer, het is zo fijn om te doen en het vermindert echt je klachten. Lees gauw mee en ervaar meer ontspanning en minder klachten!

Lavendel heeft veel gezondheidsvoordelen

Veel mensen kennen de geur van lavendel al, deze werkt namelijk zeer rustgevend en kan in tijden van stress je ondersteunen op het gebied van een goede nachtrust. Lavendel geeft je minder stress en is daarom ideaal om te gebruiken op stressvolle momenten zoals examens, een deadline op je werk of misschien wel bij het sollicitatiegesprek voor een nieuwe baan. Het draagt bij aan een meer ontspannen gevoel na een flinke workout waarbij je wellicht wat spierpijn kunt ervaren. En in het griepseizoen ondersteunt lavendel het immuunsysteem mede door het hoge gehalte aan antioxidanten. Het ondersteunt je zenuwstelsel en draagt bij aan een gezonde hersenfunctie. Dit is niet eens alles, lavendel is met recht een boost voor je gezondheid. We kunnen helaas niet alles uitlichten, maar geven je fijne en handige tips tijdens jouw menstruatie en hopen je daarmee wat fijne verlichting te geven tijdens deze dagen.

 

Maak kennis met Physalis Aromatherapy Total Relax massageolie

Physalis Aromatherapy Total Relax massageolie bestaat uit vijf plantaardige oliën, welke vermengd zijn met maar liefst dertien essentiële oliën zoals o.a. natuurlijk echte lavendel, maar ook zoete sinaasappel, citroenmelisse, petitgrain (stoom gedestilleerd van de blaadjes en takjes van de oranjebloesemboom), verbena en groene mandarijn. Deze essentiële oliën dragen bij aan minder stress, versterken je immuunsysteem en helpen je beter en meer ontspannen.

 

 

Ga aan de slag met de DIY buikmassage bij menstruatiepijn

We zijn vaak dol op een heerlijke ontspanningsmassage, maar wist je dat je deze ook bij jezelf kunt toepassen? Niet alleen wanneer je meer ontspanning wilt kun je hiervoor kiezen, maar juist ook op moeilijke momenten zoals tijdens je menstruatie als je veel last hebt van krampen en pijn. Wij helpen je op weg en laten hieronder weten hoe je zelf te werk kunt gaan om jouw menstruatiepijn en/of – krampen te verlichten:

  • Verwarm 30ml Physalis Total Relax massageolie au-bain-marie in een kommetje. Let hierbij wel op dat je het niet te heet maakt. Je kunt het ook in de magnetron verwarmen, maar laat het niet koken. Als het te warm wordt of kookt, komt het de kwaliteit van de olie niet ten goede;
  • Haal even een paar keer diep adem (adem in en adem uit) en ga lekker liggen of zitten in een fijne relaxte houding. Gebruik eventueel wat extra kussens of een deken voor je benen;
  • Smeer je buik in met de warme olie, vooral op de plekken waar jij het meeste pijn of krampen ervaart. Druk zachtjes en masseer in kleine cirkels je onderbuik. Je kunt je eierstokken vinden door beide duimen met de toppen tegen elkaar aan te houden op je navel. Maak een driehoek door je wijsvingertoppen met elkaar te verbinden. Je eierstokken bevinden zich dan ter hoogte van beide pinken. Onder je overige vingers ligt je baarmoeder. Geef ook deze plekken een liefdevolle massage en blijf ontspannen doorademen;
  • Sluit na de massage even je ogen en probeer je lichaam even volledig te ontspannen en adem rustig door. Maak gebruik van een meditatie of doe lekker een ontspannen powernap;
  • Zorg goed voor jezelf en herhaal dit dagelijks als je tijdens je menstruatie veel pijn en klachten ervaart.

Indien je onderweg ook meer ontspanning wilt en deze massage kort en krachtig wilt laten werken, dan kun je er ook voor kiezen om de olie warm te maken door met je handen tegen elkaar aan te wrijven met de olie en deze erna gelijk op de plek aan te brengen waar je pijn of krampen ervaart. Vanuit daar kun je licht drukken en werken met cirkels om de olie goed zijn werk te laten doen. Zo heb je toch in een heel korte tijd het effect om nog even door te gaan als je veel ongemakken ervaart. De krampen en pijn zullen verminderen en eventueel kun je het op een later moment thuis weer uitgebreider herhalen.

Liefde voor je lichaam

Het is belangrijk om liefde voor je lichaam te ervaren en als je je lichamelijk niet oké voelt hieraan toe te geven en jezelf wat extra liefde te geven door bovenstaande massage. Gun jezelf deze heerlijke ontspannen massage, juist op de mindere dagen en koop deze fantastische Physalis Aromatherapy Total Relax massageolie en ervaar de kracht van lavendel en andere essentiële oliën om jouw gezondheid te boosten!

 

Deel deze post!