Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Fitgirl vooroordelen

Regelmatig krijg ik vooroordelen naar mij toegeworpen, vooroordelen over mijn levensstijl. Sommige mensen denken dat fitgirls enkel maar knagen op groenvoer, dat fitgirls nooit lol hebben, dat fitgirls alleen maar trainen om een sixpack te hebben, dat fitgirls nooit ongezonde dingen eten. Sorry bij deze zal ik jullie even uit je droom halen….

Hoewel ik niet in het bezit ben van een strakke sixpack, durf ik mezelf toch best een “fitgirl” te noemen. Ik train hard, probeer zo gezond mogelijk te leven en misschien nog wel het belangrijkste; Ik voel me fit!

Op een blog van Esmee, op de site van Womanshealth was de definitie van een fitgirl: Een sportieve bad-ass babe die ervoor kiest goed voor haarzelf te zorgen.” Kijk daar kan ik mij wel in vinden.

In deze blog deel ik de vijf meest gehoorde vooroordelen die ik regelmatig te horen krijg. Komen deze vooroordelen jou ook bekend voor?

 1. “Overdrijf je het niet een beetje met al dat sporten?”

Vooral in het begin moesten mensen erg wennen aan het feit dat ik vaak ging sporten. Tegenwoordig train ik vijf keer in de week. Dit zit inmiddels zo in mijn systeem dat ik eigenlijk niet beter weet. Beter gezegd, op een rustdag weet ik vaak eigenlijk niet zo goed wat ik met mezelf aan moet. Sporten zorgt er bij mij voor dat ik mijn hoofd even helemaal leeg maak, even al het werkstress loslaten en enkel de focus op het verplaatsen van het gewicht of het gedachteloos rondrennen door het park. Daarnaast krijg ik ook heel veel energie van sporten. Ik zit altijd lekkerder in mijn vel na een intensieve workout!

 

 1. “Dit mag jij zeker niet eten?”

Laat ik vooropstellen dat ik alles mag eten, ik volg geen dieet waarin ik bepaalde producten niet mag nuttigen. Ik kies er echter regelmatig voor om bepaalde producten af te slaan. Niet omdat ik dit niet mag, maar simpelweg omdat ik het niet wil. Dit betekent niet dat ik nooit iets “ongezonds” eet. Als ik er echt trek in heb dan neem ik het ook gewoon, maar als dit niet het geval is, dan laat ik het liever staan.

 

 1. “Jij staat zeker elke dag uren in de keuken?”

Dat is soms zeker het geval, maar dat heeft er ook mee te maken dat ik het leuk vind om te koken, te bakken en nieuwe receptjes uit te proberen. Het klaarmaken van m’n eten is meestal zo gedaan. Ik neem regelmatig leftovers van mijn avondmaal mee als lunch en anders is een salade zo in elkaar geflanst.

 

 1. “Je gaat toch wel gezellig een drankje doen?”

Alsof je zonder (alcoholisch)drankje niet gezellig bent? Ik kan ook prima stappen met een watertje, geen probleem, ook dan heb ik een superleuke avond. Maar hoewel iedereen vaak denkt dat je als “fitgirl” niets neemt wat slecht voor je is, moet ik je helaas teleurstellen. Ik drink ook wel eens een glaasje gin of een lekkere cocktail, als ik daar zin in heb. Dat moet naar mijn mening ook wel kunnen. Dan nu natuurlijk het echter fitgirl-woord “balans!”

 

 1. “Is het geen obsessie geworden?”

Van het woord obsessie gaan mijn nekharen altijd omhoog staan, blegh. Waarom willen mensen je altijd een beoordelen en bekritiseren, waarom moedigen ze een gezonde levensstijl niet aan? Hier kon ik mij in het begin heel erg druk om maken, maar tegenwoordig besteed ik hier geen aandacht meer aan.

Nu ik dit zo schrijf klinkt het natuurlijk allemaal makkelijk en voor de meeste dagen geldt dat natuurlijk ook zo, maar ook ik heb dagen waarbij ik mezelf naar de sportschool moet sleuren, waarbij ik de hele dag zin heb in chocolade, waarbij ik even iets minder gezond leef. Daar kan ik van balen (dat deed ik voorheen dan ook vaak), maar ik kan het ook accepteren. Accepteren dat ik ook maar een mens ben. Morgen is het weer een nieuwe dag en dan pak ik het gewoon weer op.  Wat de vooroordelen betreft, ik heb het opgegeven om er elke keer tegen in te gaan. Ik weet wat ik doe en waarom ik het doe en dat is voldoende.

Krijg jij ook regelmatig met vooroordelen te maken? Laat het mij dan weten in een reactie!

Comments: 1

 • reply

  Linda

  5 oktober 2018

  Heel herkenbaar! Reacties alsof het allemaal belachelijk is wat je doet… Ik heb er pas ook nog een blog over geschreven 😀 https://www.natuurlijklinda.nl/commentaar-anders-dan-zij/
  Ik weet niet of ik mij een fitgirl mag noemen, want ik doe geen krachttraining en loop niet hard, maar ik probeer wel zoveel mogelijk gezond te leven en ik doe wel veel yoga, ik wandel vaak een rondje buiten en ik ben erg bezig met mijn mindset op orde te krijgen en mijzelf te leren kennen. Ik krijg altijd het idee dat je krachttraining moet doen om een fitgirl te “mogen” zijn. 😉 Wat denk jij daarvan?

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .