` HEALTH: Gezondheidsvoordelen van Omega 3 van Möllers voor én tijdens de zwangerschap - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Gezondheidsvoordelen van Omega 3 van Möllers voor én tijdens de zwangerschap

Het is geen geheim meer dat ik volop in het traject zit om hopelijk zwanger te mogen worden via IUI. Het BAM traject duurt lang, en met de corona crisis stonden de behandelingen tijdelijk helemaal stil. Maar alles loopt weer en binnen enkele maanden zal ik dan ook mijn eerste behandeling mogen ontvangen. Nu is ook het moment om te denken aan verschillende vitamines en supplementen om eventuele vruchtbaarheid te stimuleren en om, mocht het zover zijn, de zwangerschap te ondersteunen. Maar wat zou iedere vrouw (ongeacht of die zwanger wilt worden of niet) moeten gebruiken? Ik deel mijn ervaring en vertel je er alles over!

Je zou wellicht denken, waar maak je je druk om, je bent nog niet eens zwanger. Maar juist als je nog niet zwanger bent is het belangrijk al voldoende vitamines in je lichaam te hebben, om juist te voorkomen dat er tekorten zich voordoen voor en tijdens de zwangerschap. Gelukkig heb ik momenteel mijn vitamines helemaal op orde (geen tekorten), maar daar kan makkelijk verandering in komen. In mijn geval misschien nog wel sneller dan bij een ander. Zoals de meeste van jullie weten heb ik 5 jaar geleden een gastric bypass gekregen en de kans op tekorten tijdens mijn toekomstige zwangerschap is daarom vrij groot. Een aanvulling is dus echt een must. Ook zal ik tijdens mijn zwangerschap strenger onder controle moeten staan om ervoor te zorgen dat alles in orde blijft. Maar wat gebruik ik momenteel het meest om mijn lichaam te ondersteunen op wat komen gaat?

Omega 3 van Möller’s

Naast de algemene vitamines en de foliumzuur die wordt aangeraden, maar ik momenteel het meest gebruik van Omega 3 van Möller’s. Naast dat je het makkelijk kunt innemen zowel puur als door ander drinken heen heeft het ontzettend veel goede gezondheidsvoordelen.

Gezondheidsvoordelen Möller’s Omega 3

Zoals hierboven al vermeld deel ik graag deze gezondheidsvoordelen met, zodat jij ook voor, tijdens en na de zwangerschap gebruik kunt maken van extra Omega 3 om je gezondheid (en die van je kind) te boosten:

  • Omega 3-vetzuren zorgen ervoor dat er stofjes in en uit de hersencellen kunnen. Hierdoor kun je beter dingen leren en onthouden. Dit kan helpen tegen “zwangerschapsdementie” en ervoor zorgen dat je minder verstrooid raakt;
  • Het heeft een positief effect op mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten;
  • Wist je dat Omega-3 vetzuren een positief effect hebben op je ogen?! En niet alleen je eigen ogen, maar ook die van je ongeboren kindje;
  • Een baby die bij de geboorte veel omega 3-vetzuren heeft, heeft vaak een betere ontwikkelde motoriek. Ook helpt het bij een goede groei;
  • Het bevordert de ontwikkeling van de hersenen en het netvlies, zowel tijdens de zwangerschap als daarna. Als je na de zwangerschap borstvoeding geeft zal je kindje dit ook binnenkrijgen;
  • Wist je ook dat Möllers Omega 3 tevens natuurlijke vitamine D bevat? Dit ondersteunt de ontwikkeling van sterke botten en tanden van het kindje tijdens de zwangerschap;
  • De aanleg van het zenuwstelsel begint al vroeg in de zwangerschap. 60% van de hersenen bestaan uit vet en maar liefst 1/6 deel bestaat uit Omega 3 vetzuren. Daarom is er voldoende gezonde vetten nodig voor een gezonde groei van de hersenen van je ongeboren kindje.

We halen niet meer voldoende goede vetten uit voeding

Helaas is het lastig om voldoende goede vetten uit voeding te halen. Bovendien reageert ieder lichaam anders en is het zelfs mogelijk dat de één het beter kan opnemen dan de ander. Daarom is het goed om naast gezond eten ook voldoende Omega 3 in te nemen. Dit kun je het beste puur innemen zoals de Omega 3 van Möller’s. Je kunt ook kiezen voor de variant met citroen, zodat de vissmaak niet te overheersend is. Ook is er voor kinderen een tutti frutti smaak, waardoor kinderen het makkelijk kunnen innemen.

Mocht je het tijdens je zwangerschap Omega 3 rijke voeding tot je nemen is het belangrijk om te weten dat je niet alle vis mag eten tijdens de zwangerschap. Vette vissen zijn bijvoorbeeld makreel (liever niet tijdens de zwangerschap, erna is geen probleem), zalm (niet rauw of gerookt), haring (niet rauw of gerookt, braaharing kan wel), sardientjes (uit blik kun je lekker eten) en forel (gebakken forel is geen probleem).

Wat vind ik van Möller’s Omega 3?

Ik eet bijna nooit vis en daarom kom ik zelden aan voldoende gezonde vetten. En als ik het eet, dan is dit meestal geen vette vis omdat ik dit niet lekker vind. Om deze reden kies ik ervoor om mijn omega 3-vetzuren uit supplementen te halen. Dit kan bijvoorbeeld door visolie pillen te slikken, of zoals ik nu sinds enige tijd doe, Möllers omega-3 met citroensmaak in te nemen. Een theelepel per dag is voldoende!

Het is een olie-achtige substantie en door de citroensmaak zeker niet vies. Een dagelijkse dosis heeft zoveel voordelen, en daarom is er niet alleen een versie voor volwassenen, maar ook voor kinderen!

Nadat ik het een week gebruikt hebt, merk ik dat mijn lichaam wat meer in balans is, ik minder vergeetachtig ben en heeft mijn huid een mooie glow. Ik weet niet of het zo snel effect kan hebben, maar ik heb mijn favoriete Omega 3 gevonden en ga voorlopig niet switchen naar een andere variant. Ik voel mij goed en bereid mij voor op een mogelijke zwangerschap, een prachtig nieuw wonder in mijn leven en gun mijzelf en mijn toekomstige kind het beste!

Korting?

Koop nu Möllers Omega 3 of één van de andere producten hier met maar liefst 10% korting met de kortingscode: MOLLERSBOOST10

De korting is geldig t/m 30 september 2020.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment