Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Glucosamine als supplement

Een van de supplementen die door veel sporters wordt geslikt is Glucosamine. Het supplement zou helpen tegen pijn in gewrichten en de bewegingsmogelijkheden van verschillende gewrichten verbeteren. Net zoals bij veel andere supplementen is een gezond lichaam in staat om zelf deze bouwstof aan te maken. Het lichaam maakt glucosamine uit koolhydraten (glucose) en eiwitten, daarom wordt het een aminosuiker genoemd. Glucosamine komt voor in vrijwel het hele lichaam, maar de grootste concentraties van deze aminosuiker vinden we terug in ons kraakbeen, pezen en gewrichtsvloeistoffen.

Normaal gesproken kan de mens voldoende bouwstoffen uit de voeding halen, maar dankzij het westerse dieet is het steeds lastiger om voldoende (eiwit)bouwstoffen te vinden om de glucosamine aan te maken. Deze eiwitten zijn namelijk vooral te vinden in het kraakbeen van dieren en in de omhulsels van schaaldieren, producten die wij al jaren niet meer eten. Glucosamine als supplement is zonder recept verkrijgbaar omdat het geen medicijn is. Naast de glucosamine bevat een supplement ook vaak andere vitamines en mineralen ter ondersteuning van de botten en spieren. Het supplement van glucosamine.com bevat bijvoorbeeld ook vitamine C voor een goede collageenvorming.

De wetenschappelijke onderzoeken hebben nog niet uitgewezen dat extra inname van Glucosamine daadwerkelijk zou helpen tegen gewrichtspijn, maar het zou wel zorgen voor extra bescherming van het kraakbeen en de gewrichtsvloeistoffen. Het is misschien ten overvloede, maar het glucosaminesupplementen zijn dus jammer genoeg geen medicijn tegen reuma.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat de glucosamine over het algemeen wordt gewonnen uit de schalen van garnalen en krab, dus mensen met schelpdierenallergie kunnen deze supplementen beter overslaan. Hetzelfde geldt voor mensen met diabetes type 2; Er zijn aanwijzingen dat de glucose in het supplement een slecht effect zou hebben op de bloedsuikerspiegel.

Kortom; Het is tot op heden nog niet bewezen dat Glucosamine zou helpen tegen gewrichtspijnen, maar het innemen van extra glucosaminesupplementen kan zeker positief effect hebben op het kraakbeen, pezen en gewrichtsvloeistoffen. En net zoals bij alle supplementen, geldt ook hiervoor; Als je medicijnen slikt of last hebt van chronische pijn of ziekte, overleg dan eerst met je arts voordat je supplementen neemt.

Post a Comment

Translate ยป
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .