` HEALTH: Heb jij (misschien) Lyme? Welke behandeling past bij jou? Deel 2 - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Heb jij (misschien) Lyme? Welke behandeling past bij jou? Deel 2

Welkom terug! Dit is het tweede deel van mijn blog “Jij hebt (misschien) Lyme….Welke behandeling past bij jou”. In de eerste blog heb ik mezelf even kort voorgesteld, aangegeven hoe je besmet kunt raken (ja ook via een mug en ook seksueel overdraagbaar) en heb ik aangegeven welke testen er zijn & betrouwbaarheid daarvan.

Welke behandeling past bij jou?

Er zijn op dit moment zoveel Lyme-protocollen die je kunt kiezen en wellicht zie jij door de bomen het bos niet meer.

Allereerst is het slim om de keuze te maken. Hoe wil jij je laten behandelen? Denk aan regulier, alternatief (veelal meer natuurlijke) of hier een combi van.

Ik ben absoluut niet tegen reguliere behandeling, maar als je bv antibiotica inzet dan dood je niet alleen de verkeerde bacteriën, maar ook jouw goede bacteriën en laat je die nou net zo hard nodig hebben om alles weer op de rit te krijgen. Dit is maar een klein voorbeeld, vandaar dat ik denk dat regulier en alternatief heel goed naast elkaar kunnen bestaan op bepaalde vlakken.

Een natuurlijke lyme-behandeling:

Laat ik een idee geven hoe ik werk en hoe een natuurlijke behandeling er dus uit zou kunnen zien.  Ik werk met homeopathische middelen om jouw eigen zelfgenezend vermogen weer op te starten en daarnaast met orthomoleculaire geneeskunde (voedingssupplementen) om jouw motor van brandstof te voorzien.


Ik heb even op een rijtje gezet waarom ik op deze manier behandel:

Niet te veel middelen tegelijk innemen:
Ten eerste omdat het vaak te veel stress geeft. Stress in het lijf was er al en je wilt vast niet nog een verergering van jouw klachten. In het geval van Lyme noemen ze dat een herxheimer-reactie. Ten tweede omdat ik wil weten waartoe jouw lijf nog zelf in staat is en ten derde omdat bij verandering het moeilijk te herleiden is welk middel daarvoor heeft gezorgd.

Eerst jouw systeem weer zoveel mogelijk tot rust brengen & versterken:
Lyme kreeg jou te pakken, omdat jouw systeem niet in staat was om te vechten, waarschijnlijk door een verzwakt immuunsysteem. We kunnen nu wel allerlei wapens inzetten, maar wie zegt dat jouw leger nu wel de kracht heeft? Wanneer jouw systeem is afgesteld op nor-adrenaline om te overleven door bv trauma’s uit het verleden, blijft jouw lijf in de overlevingsstand. Leuk bedacht om dan bv magnesium, zink etc in te zetten maar jouw lijf is veel slimmer dus die zorgt ervoor dat het zo snel mogelijk weer wordt afgevoerd: opname niet of nihil. Gelukkig is dit met homeopathie weer zoveel mogelijk te herstellen.

Herstel balans van jouw vetzuren:
Met een klein vingerprikje (verdoving van de huid mogelijk hoor ;-)) neem ik tijdens een eerste consult 2 druppels bloed af. Hiermee kan ik jouw vetzurenbalans bepalen. Dit is enorm belangrijk want wanneer dit uit balans is, zijn al jouw cellen niet of nauwelijks in staat om de middelen goed op te nemen & afvalstoffen goed af te voeren.

Voorkomen verergering/herxheimer:
zoals ik net al even noemde, wil ik dit ten allen tijde zoveel mogelijk verergering voorkomen. We kunnen het beest wel gaan doden, waarna hij zo gestrest raakt dat er afvalstoffen vrijkomen, maar die lever (jouw vuilnishoop) was ook al overwerkt dus laten we er dan in ieder geval eerst mee beginnen om de lever alvast te ondersteunen om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Regie weer terug aan hersenen:
jouw hypothalamus hoort altijd de regie in handen te hebben, maar wanneer jouw afweersysteem 24/7 staat te loeien, gaat alle energie daar naartoe. Kortom jouw afweersysteem is op de regisseursstoel geklommen. Met homeopathie ondersteun ik dit proces.

Herstel van jouw bioritme (slaap-waak):
omdat slapen zo enorm belangrijk is voor jouw herstel, start ik hier direct mee. Ieder orgaan heeft een bepaalde tijd waarop het werkzaam is, deze balans dient zo snel mogelijk weer hersteld te worden.

Hormonen:

Hormonen reageren op Lyme (tja wat niet). Ik kan jouw hormoonsysteem ondersteunen met natuurlijke middelen, wanneer dat nodig is.

Afvoerwegen ondersteunen:
Via jouw darmen, nieren, huid, longen en lymfebanen. Alle afvalstoffen die vrijkomen tijdens de behandeling moeten goed afgevoerd kunnen worden, anders ben je nog verder van huis. Hier kijken we dan ook samen goed naar.

Checken welke co-infecties jij hebt verzameld:
Ik gebruik hiervoor een handige checklist en aan de hand van jouw symptomen, krijg ik een overzicht van jouw eventuele co-infecties.

Niet te duur:
Lyme-behandelingen zijn over het algemeen bijna onbetaalbaar. Nu ga ik zeker niet zeggen dat ik goedkoop ben, maar in vergelijking met anderen ben ik zeker niet duur. Ik liep hier zelf ook tijdens mijn lyme-behandeling tegenaan en probeer daarom de kosten zo laag mogelijk te houden. Helaas moet je toch vaak nog rekenen op 100 tot 300 euro per consult maar dat zijn nog steeds geen bedragen van boven de 500 euro zoals vaker wordt gevraagd. We bekijken samen wat bij jou past en je kunt zelf ook heel veel doen aan jouw herstel; gratis en voor niets!

TOP 3 BESTE TIPS!
Ok here we go!
Lyme is heel complex we moeten het dan ook op alle fronten goed behandelen!
Vergelijk het met een 16 splinters in je voet, als je er 1 vergeet, loop nog steeds met heel veel pijn!
Maar start met een goede basis, om jouw afweersysteem (leger) weer sterk te maken!

  1. Zorg dat je vetzuren in balans zijn, zodat alle voedingsstoffen in de cel hun werk kunnen doen en alle afvalstoffen de cel kunnen verlaten. Uiteraard eet jij gezond 😉
  2. Neem rust voor jouw herstel; ga om de 2 uur even gestrekt
  3. NEE; leer nee zeggen!

Nou hele opsomming weer, ik hoop dat ik jou met dit verhaal weer een stukje verder heb kunnen helpen.

Ken jij iemand met klachten? Aarzel dan geen moment en laat hem of haar dit lezen. Dit blogartikel mag je ook delen via Social Media om op deze manier zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen! Kijk ook eens op mijn site www.lymeherstel.nl want ontzettend veel mensen hebben Lyme zonder dit te weten

Bronnen:

❤    Natural Treatments for Lyme co-infections door Stephen Harrod Buhner:

❤    How can I get better door Dr. Richard Horowitz

❤    Bijscholingsdagen Lyme door Dr. Alexander Korbee

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .