` HEALTH: Heb jij weleens last van paniekaanvallen? - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Heb jij weleens last van paniekaanvallen?

Toevallig vroeg iemand mij laatst “hoe gaat het eigenlijk met jouw paniekaanvallen?”. Vroeger had ik nooit paniekaanvallen, kon ik dingen heel makkelijk relativeren en probeerde ik er niet zo lang mee bezig te zijn. Sinds mijn burnout 1.5 jaar geleden is dat helaas wat anders en maken mijn hersenen makkelijker kortsluiting. Liever had ik dat anders gezien, maar het is juist heel belangrijk om nu maar gewoon te accepteren dat de aanvallen er zijn, en is het van belang dat je ook weet hoe je ze snel achter je kunt laten. Vandaag op “panic day” vertel ik je er graag over. Lees je mee?

Ik had al even geen paniekaanval gehad tot een paar weken geleden. Mijn mail had zich uit zichzelf afgesloten en toen ik hem weer opende bleek dat mijn gekoppelde werkmail er niet meer opzat. Juist in de ochtend dat ik veel wilde doen voor werk. Die combinatie klopte al niet. Aan de ene kant weet ik dat ik het probleem dan zou moeten loslaten en werk zou moeten gaan doen waar geen email aan te pas hoeft te komen, maar ik ben in totaal 2.5 uur lang aan het proberen geweest om mijn werkmail te koppelen met steeds hetzelfde resultaat. The computer said no…..

Mijn hart bonkte uit mijn lijf, ik zat met rode konen achter mijn bureau en was een beetje licht en flauw in mijn hoofd. Die middag had ik een lunchdate met mijn ouders in het zonnetje in Scheveningen en mijn stress/paniek level zat zo ontzettend hoog dat toen ik op de fiets stapte om te vertrekken ik toen pas merkte hoe extreem zwaar mijn benen voelden en dat mijn handen op het stuur trilde. Ik moest hier echt weer even uit zien te komen en wilde daar de fietstocht van 5 kilometer voor gebruiken.

Ik besloot de gesprekken met mijn psychosomatisch fysiotherapeute in mijn hoofd af te spelen. “alles duurt maar even, alles duurt maar even, alles duurt maar even, alles duurt maar even”. Inderdaad, alles duurt maar even. Alles is een momentopname. Je kunt op dat moment niets aan een situatie veranderen en dan moet je op zoek naar een oplossing voor het probleem (uiteindelijk had Melinda de oplossing), en het vervolgens loslaten. De mantra dat alles tijdelijk is, dus ook je gedachten. Ik kwam al veel kalmer aan in Scheveningen al was ik nog wel iets gespannen, maar heb wel ontzettend kunnen genieten van het zonnetje, de heerlijke lunch en van het gezelschap van mijn ouders. Met paniekaanval en heel veel stress was dit niet mogelijk geweest.

Hebben jullie wel eens last van paniekaanvallen? En hoe gaan jullie daar mee om, of hoe komen jullie weer tot rust? Deel het met ons in de comments hieronder. 

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .