` HEALTH: Help! Ik ga mijn slaapritme omgooien - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Help! Ik ga mijn slaapritme omgooien

Al een hele tijd baal ik van mijn slaapritme. Ik ga structureel te laat naar bed voor het tijdstip dat ik in de ochtend opsta. Ben ik een ochtendmens of een avondmens? Of ben ik beide? Vroeger kon ik ontzettend uitslapen als ik wilde,  en ging ik altijd bijtijds naar bed. Als ik kijk naar dit gegeven en wetende dat ik met gemak 9 tot 12 uur sliep op een nacht dan is mijn huidige nachtrust niet van gemiddeld 6 uur slaap niet voldoende. Ik besluit het geforceerd om te gooien. Lees je mee?

Het weinige slapen is erin geslopen toen mijn hond een hernia kreeg, verlamd raakte en ik geregeld midden in de nacht naar buiten moest om hem te laten plassen en poepen. Dat is nu ruim 2 jaar geleden. Gebroken nachten waren normaal en heel vroeg opstaan ook. Gek genoeg heb ik vanaf dat moment nooit moeite gehad met vroeg opstaan. Wat ik alleen niet aangepaste was het tijdstip van het naar bed gaan. Nog steeds zocht ik pas rond middernacht mijn bed op. En mijn biologische wekker stond iedere ochtend weer tussen 05.00 uur en 06.00 uur. Met af en toe een uitschieter waar ik mezelf tot 07.00 uur liet uitslapen.

Als met al, op een paar uitzonderingen na, te korte nachten voor mijn doen. En de afgelopen weken begonnen ze mij echt op te breken. In de ochtend moe wakker worden, tussen de middag een paar uur willen slapen, om vervolgens klaarwakker te zijn in de avond. Mijn reis naar Amerika en Canada hebben hierbij ook niet echt geholpen, de jetlag heeft er behoorlijk ingehakt. Ik besluit niet  meer moe en futloos door de weken heen te willen komen maar mijn energie weer te verhogen. En dat kan ik alleen bereiken door slaap. Als ik mijn lichaam een “gek” slaapritme hebt aangeleerd, dan zou ik mijn lichaam dat ook moeten kunnen afleren toch?

Ik besluit niet direct heel gek te doen, maar ik wil vanaf nu minimaal 7 uur op een nacht slapen. Dus dat betekent dat ik goed moet kijken hoe laat ik uit bed moet in de ochtend, en hoe laat ik mezelf dan in de avond moet gaan klaarmaken om dit te kunnen bereiken. Het is even een verandering, maar die kan je alleen zelf aanbrengen. Ik ben degene die dit moet gaan doen. Dus hoppa, op naar meer energie.

Of mij dit is gelukt laat ik jullie voldoende week weten! Ik heb een dagboekje bijgehouden over mijn uren slaap, het wakker liggen en of ik wat gemerkt heb in mijn energie. So stay tuned en ik ga je alles vertellen. Nu ben ik heel benieuwd, hoe is met jullie slaap gesteld? Hoeveel uren op een nacht maak jij? Laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment