Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Help! Ik wordt grijs

Stiekem had ik gehoopt de donkere lokken zonder enige grijze haren van mijn moeder geërfd te hebben, maar helaas. Ik denk dat ik ook hierin heel erg op mijn vader lijk. Hij is al vanaf zijn 35e hartstikke grijs, en bij mijn vader vind ik het werkelijk prachtig. Mooie zilveren lokken misstaan totaal niet bij een man. Ook mijn broer heeft al behoorlijk grijze slapen. Toch vind ik het persoonlijk lastig te accepteren dat ook ik zichtbaar grijs word. Blijkbaar is het schoonheidsideaal onder vrouwen hierin toch anders. Ik vertel jullie er graag over. Lees je mee?

Rond mijn 25e kreeg ik mijn eerste grijze haar. Waar het er eerst 1 per kant waren die ik er heel trouw uittrok met een pincet kan ik nu bijna 10 jaar later echt niet meer omheen. Zowel bij mijn slapen als tussen de rest van mijn haar zitten ze, stijve harde zilveren haren. Toevallig vond ik er ook eentje in mijn wenkbrauw vorige week; nu is de aftakeling echt begonnen haha. Als ik om mij heen kijk zie ik weinig vrouwen van mijn leeftijd met hun eigen natuurlijk haarkleur met daartussen net zoals ik grijze haren. Iedereen lijkt zijn haar te verven.

Zou het dan toch zo zijn dat het schoonheidsideaal voor de vrouw geen grijze haren laat zien, mits je boven een bepaalde leeftijd bent gekomen? Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat al de dames die ik spreek en zie hun haar allemaal verven omdat ze het gewoon mooi vinden. Ik weet zeker dat ze dit ook doen om grijze sprieten te verbergen.


Een aantal weken geleden stond een collega mijn schouders te masseren op werk (want ja, dat doen wij dus bij elkaar) en hij zegt uit de grond van zijn hart “Jeetje Isabelle, je hebt echt allemaal grijze plukken bovenop je hoofd, waarom verf je het niet”. Ondanks dat ik heus wel wist dat dat grijze haar niet alleen op mijn slapen zit maar natuurlijk ook in de rest van het haar moest ik wel even slikken.

Moest ik het dan maar gaan verven? Is dat wat “normaal” is? Ondanks dat ik het echt niet leuk vind dat ik grijs word vind ik het onzin om het te verven. Allereerst omdat ik mijn natuurlijk haarkleur heel erg mooi vind en ik nooit iets kan kopen of kan laten mengen wat bij mijn eigen kleur in de buurt komt, maar ook omdat mijn haar super snel groeit en ik dus dan iedere 4 tot 6 weken in de kappersstoel moet zitten om het bij te laten kleuren.

Een ander punt is; ik wil mij niet laten leiden door wat men dus blijkbaar normaal vind. So here am I. 34 jaar met grijze haren. Het maakt mij niet minder aantrekkelijk, het maakt mij niet ouder, het maakt mij niet anders of uniek. Het zijn verdorie maar grijze haren.

Hoe oud waren jullie toen de eerste grijze haren kwamen? En heb je ervoor gekozen om het te laten gebeuren of ben je het gaan verven? Laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 1

 • reply

  Karla

  15 april 2019

  Ik was halverwege de 20 en ben het toen gaan verven. Eerst was dat om de x aantal weken. Later groeide mn haar zo snel en werd het iedere 4 weken. Totdat mn kapper een nieuw product had. Geen zooi, geen ammonia en werd het iedere 5 weken.

  Ik vond het verschrikkelijk wanneer iemand zei, ben jij al grijs. Je bent wel jong. Blijkbaar is er een leeftijdsgrens voor grijze haren.

  Afgelopen juni kreeg ik borstkanker en ben ik bijna al mn haar verloren door de chemo. Nu komt het terug: ik heb al een mooie volle grijze haarbos met donkere plukken. Heel mooi en natuurlijk.. En dat laat ik zo. Want liever grijs dan kaal! En wil sowieso geen meuk op mn hoofdhuid smeren wat schadelijk kan zijn voor mn huid. Ik denk er nu echt anders over dan voorheen.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .